icon

Ťažkosti s odplienkovaním 2,8 ročnej dcéry.

miley33
20. sep 2019

Zdravím mamičky
Chcem sa na Vás obratit s nejakou radou alebo aspoň s pochopením ..
Mám 2,8 ročnú dcéru. Zhruba od 8 mesiacov jej ukazujeme nočník s počiatku ho brala len ako stolicku,neskôr ako srandu a teraz ho už nechce ani vidieť.
Nikdy sa do neho nevypiskala aj keď tam sedela pol hodinu.
Cim bola staršia tým to je s ňou horšie keď nemá plienku,čura a kaká kade tade. Mokré nohavice ani pokakane jej vôbec neprekážajú. Skusili sme v rámci hry,za odmenu trest aj dohovaranie. Nič nezaberá.
Vie už čo to povedat,počítať,spievať,obliecť sa obuť sa..ale nnikdy sa nevyčura a ani nevykaka do nočníka.😭
Momentálne jej dávam plienku iba na noc keď zaspí.. inak jje uz 7 dní úplne bez plienok. Dávam ju na záchod lebo nočník už nechce ani dva sekundy na ňom neobsedí je to asi tretí nočník takže som to už vzdala. Na záchode sa jej ties nechce ale keď ju zábavim tak tam posedí.. no nikdy sa nevyčura . 😭 Dávam ju tam pravidelne ale bezúspešne.
Svokra mi nedá pokoj stále má s tým debta že už to je hanba v našej rodine máme aj jedno choré dievčatko mentálne postihnuté a mladšie od našej a to už chodí na nočník v pohode.viem že porovnať je blbosť ale ozaj už veľmi chcem aby sa odplienkovala.
Plienky ties nechce plakala keď som jej ich dávala.. mám pocit akoby sa nedokázala sústrediť a pustiť to zo seba keď sedí na záchode.. ani na sekundu nespozornie je veľmi aktívna..a možno sa nevie vycikať po sedačky.. ja už fakt neviem.
Mám už depresie pripadám si ako zlá mama.. ze vlastnej dcérke nerozumiem..
Každý vraví že si z nás robí srandu a preto.. a že veľmi vystrája.. naša doktorka ale niečo ako hyperaktivita neuznáva.. tak neviem
Chápem že nebude celý život nosiť plienku ale pre dobro všetkých už je to nutné aby s tým prestala..

Dávam ju na záchodpravidlne ale na

evittam
20. sep 2019

@miley33 Proste este nie je na to pripravena. To ze ty to chces pre svoje dobro a dobro ostatných je irelevantné.

kacena1792
20. sep 2019

Ja mám syna, ktorý má 2roky a 1 mesiac a tiež nechce nočník ani vidieť. Na záchod sa posadí, ale iba na chvíľu a tiež sa odmieta vycikať a vykakať. Mal obdobie, keď sa po zobudení pekne vycikal do nočníka, ale teraz to odmieta a plače. Tiež ma z každej strany okrikujú, že by sa už mal naučiť chodiť na wc, keďže čakáme druhé bábätko, ale keď on si akokeby ani neuvedomoval, že ma potrebu cikať. Tiež mu nevadí mať pocikané nohavice. Vravím si, že raz to príde, keď sa sám začne pýtať na wc, ale mám obdobia, keď si tiež pripadám ako zlá matka, že ho to neviem naučiť.

jesenneziena
20. sep 2019

V prvom rade by som sa vykašlala na okolie. Už od narodenia našich bábätiek do nás mamiek kadekto pretlaca kadejaké názory...kedy ma spinkat, kedy má už byť na nocniku a kadeco..Až keď to prijmes tak ako to je u vás, že ZATIAL vám to nejde a nebudeš riešiť co povie svokra a pod... Keď sa upokojis a povieš si no a čo... Až potom to dáte 🙂 ozaj. Ja som tak syna nasilu týždeň tlačila na nocnik, prečítané kadejaké metódy... Nervy som mala neskutočne.... A potom som si povedala no a čo... Nebudem ostatných pocuvat...ukludnila som sa.. A až keď sme boli sami doma,bez navstev... keď ja som bola ôk....skusala som opäť... A podarilo sa... Dieťa cíti všetko... Je nás taky transformátor 😁 Takže hlavne si daj pauzu od skúšania, odmen sa za tvoju trpezlivosť dobrou kávou alebo niečim čím máš rada... A skus to najskôr o týždeň alebo dva, ale preto ze chceš ty a netlačí ta svokra ani nikto iný... 😇

miley33
autor
20. sep 2019

@jesenneziena áno to je pravda no aj týmto som si už prešla.. povedala som si kašlem na iné deti a na svokru som s ňou sama doma stále a bola som v kľude a aj tak to nejde 😄 asi ešte budem čakať ... Do 4 rokov 😂 ach.. ten kto povie že je materská oddych by ma mal spoznať

miley33
autor
20. sep 2019

@kacena1792 a kto vie možno nie sme také dobré mamy keď to nedokážeme.. ja už fakt neviem..mám pocit že tá naša už pripravená je .. ona totiž vie presne čo oc nej chcem.. ale proste to neurobí.. keď sa pocika tak mi poviem mami pisala alebo kakala.. uvedomuje si všetko.. len neviem ako ju presvedčiť aby to urobila aj keď sedí na záchode
Dnes sme skúsili aj knižku.. čítala som jej.. ale ona má nevníma zaujíma ju všetko aj 100 veci naraz je to veľký neposed

miley33
autor
20. sep 2019

@evittam to neviem myslím že príprave je plienky odmieta a uvedomuje si že sa pocika alebo pokaka vie to aj rozoznať aj zadržať ..

kacena1792
20. sep 2019

@miley33 náš je tiež veeeľmi aktívny, niekedy keď na neho rozprávam, tak ani nevníma a niekedy nemá ani čas sa zastaviť 😁. Tak náš synačik ešte nevie poriadne rozprávať 😁 ale mám pocit, že keď videl kamoškynu dcéru ako chodila cikať na wc, tak mu to trošku pomohlo.

gabrielaaaa
20. sep 2019

Pozri môj malý mal skoro 3 a ešte mal plienky ja som ho nechala samého keď bude chcieť on sám nie aby som ho nútila a potom si chodil sám aj bez mojej prítomnosti 😍

maryetta
20. sep 2019

Musi byt pripravene dieta. Nie rodic. Ani babka. Kym to dieta nevie-nepochopi.

pannama1
20. sep 2019

@maryetta presne tak aaaa to je to gro a mozno aj velka chyba vo vacsine pripadov

miley33
autor
20. sep 2019

@maryetta to dáva samozrejme zmysel .. ako je ale možné že ani nie ročné dieťa je pripravené a také skoro tri ročne není?? Asi moja chýba 😬

miley33
autor
20. sep 2019

Do februára musím ísť do práce a tu do školy neberú deti keď nie sú odplienkovane.. i to je dôvod prečo to chcem. Je to malé mesto sú tu dve škôlky a v obocho je to takto..
Už aj jej sesternica ktorá je mladšia o 4 mesiace už od 8 mesiacov chodí na nočník.. stále keď sa hrajú ona ide curat do nočníka a naša na ňu len pozerá smeje sa .. nechce opakovať

veppa
20. sep 2019

Mam tri deti a najmladsia presla do gatiek na 3 roky a dva mesiace. Bola to hruza des ...Skusali sme od mala vselico,ma aj starsich surodencov.Nic nezaberalo.V septembri mala nastupit do skolky a v auguste presla plynule na nocnik.Nam pomohla hra s bratrancom,ktory jej tiez /ako jeden z mnohych/vysvetloval co je na co a sama od seba sa prvykrat vykakala do nocnika. Vseeetci tlieskali,tesili sa ... bola to dlha cesta.Od vtedy ani jedna nehoda a rychlo sme zabudli na tu dllllhuuu torturu.Presne viem co prezivas...Tiez sme mali na obzore nastup do skolky...sice na poslednu chvilu,no dali sme to. Fakt to chce cas a trpezlivost. A okolie neries ...Drzim prsty.

maryetta
20. sep 2019

@miley33 nie je to o tebe. Ja mam dve deti. Syn bol bez plienky ako 3-rocny!
Dcera bez plienky ako 23mesacna. Nemala plienku uz vobec. Ani na noc.

sense
20. sep 2019

Nie je to hanba rodiny a nutenim moze tak u dietata vyvolat blok..... toto robila aj moja.mama kym som.ju neposlala za pediatrickou nech sa jej spyta co a jkao ...viac nepovedala ani slovo... a niekt v tom veku nie su pripravene a je jedno ze susedovie jebpripravene uz v roku.... to mas ako ked jedno dieta chodi v 10mes a ine a 20

mimka11111
20. sep 2019

@miley33 ahoj, ja som synčeka dávala na nočník asi od roka, pekne každé ráno do nočníka urobil to,čo mal a po obednajsom spánku tiez....samozrejme bola to len moja aktivita.....synček to bral,ako každodennú rutinu,ale jadro veci nechápal....ako rástol, nočník sme vymenili za nadstavec na wc....tam sa nevycikal ani nevykakall ani jediný raz... mojou aktivitou sa mu celý tento proces tak sprotivil,že sa mi na záchod nechcel posadiť vôbec a nasledoval hystericky rev...tak som si povedala,že ho nútiť nebudem....v júni som mu zobrala plienocky,mal 2,4 r......za dva týždne bez plienok sa nevypytal ani raz sám....vedel,že cika a aj to,že kaká...len nevedel,resp.nechapal ten prvotný pocit pred potrebou.....vždy,keď sa do slipkov pocikal alebo pokakal,začal plakať...a potom sa mi blokol a nevykakall sa mi pár dní....bola som na seba strašne nahnevaná,že prečo som si dovolila zájsť tak daleko....tiež som počúvala na okolie a nechala sa ovplyvniť... Plienocky som synčekovi vrátila späť....o dva mesiace sme skúsili zase...prvý týždeň cikal a kakal len do slipov, druhý týždeň sa mu podarilo prvý krát vycikať do wc...povedala som mu,že ho nechám na wc samého a nech sa kľudne vycika sam....samozrejme som spoza dverí kukuckovala, aby z wc nespadol....no a si predstav,že sa mu podarilo do pár sekúnd vycikať...odvtedy sa pýta cikať, prišiel na to,ako ovládať cikanie......kakal stále len do slipov, vysvetľovala som stále,že aj kakať "cez ritu" musí na wc....o necelý týždeň na to sa prvýkrát vykakal na wc a odvtedy sa pýta aj kakať 😆....ešte to všetko "vyšperkovať" a z automatizovat a snáď bude ok 🙂...na spanie plienocky ešte má....ma 2,7r. a keby som mala druhé dieťa, do jeho 2,5r. by som pri ňom s nocnikom ani len necukla....a nech si hovorí kto chce,čo chce....dieťatko musí na to dozrieť....fyzicky môže byť na odplienkovanie pripravený už v 18-tich mesiacoch, ale keď celý proces nepochopí psychicky a neuvedomí si potrebné pocity, nič s tým nespravis...držím palce,aby sa vam to skoro podarilo,nepočúvaj na nikoho a riad sa svojou intuíciou....😉

andrea_ff
20. sep 2019

@miley33 prd makovy je to vasa chyba 🤦‍♀️😉😂😂😂 netreba tak tlacit na pilu. Dcerka to iste citi a potom mozno uz iba z recesie to neurobi. My sme tiez so synom na dobrej ceste k odplienkovaniu....ma pelus este na noc a na velku potrebu. Tiez uz vie, co by mal...ale este mi sam nepovie. Momentalne ale cokolvek sa opytam...odpovie NIEEE..... aj ked sa ho opytam, ci chce pisat... takze sa ho nepytam. Vzdy ked idem ja, beriem aj jeho a hotovo 😂 Ale vratim sa k tomu, co som chcela napisat...ze by som este skusila to... ze by videla nejake ine vekovo podobne dieta, ako piska... deti to velmi motivuje. Tiez zabera, ked je na wc/nocniku....pustit tiect vodu....100%, ze cikne...len z toho netreba spravit pravidlo. Vela stastia nam vsetkym 😉😀😀😀👍👍

larisalarisa
21. sep 2019

Hlavne kľud. Ste dobrá mama. Každé dieťa je iné. Môj sa odplienkoval keď mal tri roky a päť mesiacov. Bolo to neskoro? Asi áno, ale inak sa nedalo. A od okolia som si vypočula svoje. Lenže, on sa odplienkoval hneď na celý deň. Žiadna plienka v noci. A nehody mal možno päť krát. Takže občas treba nechať veci tak ako sú a neriešiť.

derdia
21. sep 2019

@miley33 ako prepac?????!!!!to tebe treba asi sa trosku zobudit!!!!to ako keby si od nej chcela aby vedela nasobilku!!!!ved preboha to nie je stroj,se spravi co ty chces....a uplne zbytocne trapis ju aj seba...jednoducho poevdz rodine ,ze cely zivot nosit plienky nebude...a moznobude prekvapena ked jej das ty pokoj tak sa to nauci aj za pol dna...lebo dozrie do toho stadi,ze to bude pre nu automaticke....jednoducho zbytocne trpis ty aj doeta tym ZE TO TY CHCES !!!!NECHAJ TO TAK....NECHAJ TO NA NU...

majusska202
21. sep 2019

My máme opačný problem syn sa začal pýtať keď mal rok a pol. Plienku mal len na noc krásne sme fungovali. Zrazu asi cca mesiac do zadu sa začal pocikavat. Najskôr som si myslela že prechladol no žiaľ trvalo to dlho doktor to vylucil. Fungovali sme tak že sme ho my dali cikať vycikal sa. Potom nastal stav že sa pocikal ale prišiel to povedať. Teraz máme stav že sa pocika alebo pokaka a už ani to nepríde povedať. A pri Tom viem že vie zadržať. Večer ho uložím do postieľky spať vypije mlieko a lezka zacne kričať cikať. Kým je prídem z obývačky do detskej vyzleciem ho z duoackoveho pyzama dám dole plienku a d ho cikať to vydrží aj sa vycika. Len cez deň zrazu utalo a museli sme sa vrátiť k plienkam a nikto mi nevie povedať kde je problém

rainbow82
23. sep 2019

Každý chcete mať dieťa podľa knihy ale bohužiaľ to nejde.Kazde dieťa je iné.Inak rastie,inak sa vyvíja,inak sa učí vecí, niektoré je pomalšie a niektoré je rýchlejšie.Dieta nie je kniha 🤔.