icon

Tehotenstvo v 43. rokoch

havedka
15. mar 2014

su tu maminy ktore mali dietatko v neskorsom veku?nieje to riskantne?

cupakabricka
19. feb 2016

@mayusik tak v takom veku by som mala asi viac stres ako mam dnes.... 🙂

mayusik
19. feb 2016

@cupakabricka ona bola taka zlata, velmi sa tesili. A to isla k dr lebo si myslela ze je v prechode 🙂) ze ani vo sne jej nenapadli zeby mohla byt tehotna.

svataj
17. júl 2016

Tak ja mám dievčatá jedno má 23 druhé 10 a teraz čakám tretiu...mám 44.son rada aj sa bojim.. Je to paradox som jedináčik a v podstate sirota pre 15 rokmi mi zomrela mama a o tri roky ocko....keď je človek často sám má rôzne myšlienky.. Ja dúfam že bábo bude zdravé a aj my dlho tu budeme....táto tehotnost je pre mňa ale ťažšia uz 5 mes.je mi zle zuby bolia....ale to asi S vekom nesúvisí. Najlepšie som znášala tehotnost ako 20 ročná ale narobila som kopu chýb vo výchove bola som ešte dieťa. Pripravená som bola ako 34 ročná. Teraz mi je dakedy smiešne lebo dcerine spoluziacky uz majú bábo ...taký je život a ako mi povedala jedna : všetko je tak ako má byť...

cupakabricka
18. júl 2016

@svataj ahoj. Noo pekne si to napisala. So zubami teraz opatrne. Ja som mala tiez velky problem. Kupila som si paradontax a len tak vyplachovala a kloktala lebo zuby a dasna sama krv.nemohla som na kefku ani len pozriet. Po
Tehotenstve vsetko zmizlo a je to ok. A o babo sa neboj. Mysli pozitivne a maj stale dobru naladu a tehu si uzivaj tak ako ja.. Ja som sa vznasala ;) hahaha aj ked som mala +30kg/95kg. Izabelka ma teraz o chvilu 5 mesiacov a je to nase zive zlate striebro ;) ak by si sa chcela cokolvek opytat a budem vediet odpovedat kludne mi napis. Pomozem a poradim ;) moje deti.. 24/19/5 mes.

slecnakatie
7. aug 2016

moja kolegynka mala tiez dcérku v 40tke pretoze v mladosti mala obrovsky problem otehotniet..uz to pomaly vzdavala a mala sa im podarila uplne necakane 😉 ale musím povedat ze to aky ma k nej vztah je uzasne dovolim si tvrdit ze malu zvlada na jednotku vychovavat dieta s tolkou trpezlivostou a laskou a mnohe mladsie mamicky by sa od nej mali co ucit..uzasne aku ma v rodine pozitivnu energiu a spokojnost 😉

satkovca
7. aug 2016

Moja mama mala brata v 46. Je viac unavens,no je to super🙂

cupakabricka
8. aug 2016

@slecnakatie no nam sa tiez spociatku nedarilo.. Ale prislo to vtedy ked sa nesnazis a najmenej to cakas a uz neplanujes ;) velmi ma to potesilo ;)

bibaryba
8. aug 2016

Ja som mala tretie v 38 v pohode len teraz keď už behá a všetko vyberá má unavuje a nechce sa mi v 25 to bolo ľahšie

veronkaj
8. aug 2016

možno by bolo zaujímavé opýtať sa aj detí ako to berú poznám pár takých ja som osobne tiež dieťa čo bolo neskôr a má to aj druhú stranu nie len maminy ale aj ocinovia a deti ako to berú a veru je tam veľa faktorov
V tom veku je už človek rýchlejšie unavený, už chce mať po práci kľud, si zoberte ked sa dieťa narodí a otec má povedzme 50 ked syn bude mať 20 on bude 70 r v akom zdr.stave a psychike?? a zvládať takého dospeláka? ako budú deti reagovať ked aj čo sa týka rozhladenosti, názorov a všetko je tam rozdiel 2 generácie.??vidím to ked otec si chce po práci oddýchnuť a príde jeho syn a chce aby sa mu venoval a podobne no je to už omnoho ťažšie vo všetkom, to nie je len o tom že nebudeme samy ked nám deti odrastú , je rozdiel ked má vaše dieťa 18 a Vy okolo 40 alebo okolo 60.
nehovoriac o tom ako sa ťažko zamestnáva v staršom veku a matku čo má malé dieťa a ešte je aj staršia, je tam xxxxx dôvodov pre a proti.
Ja som chcela veľmi ešte dieťa a nemohla som a hoci stále túžim rozum a srdce bojujú ale rozum a skúsenosti previšujú že hoci by bolo oň postarané, ľubené a všetko počkám si na vnúčatko.
Je bežné teraz že sa rodí vo vyššom veku, a nik to už tak nerieši, že Vás to omladí akoby a podobne no aj súrodenci je iné ked už majú svoj život a prídu domov a pohrajú s maličkým a podobne.

satkovca
8. aug 2016

@veronkaj to je pravda. Vidno ajmojich rodicov, sami povedali ze starsi ludia by mali.mat vnucata.

cupakabricka
8. aug 2016

@satkovca no je sice pravda ze som uz unavenejsia a nevladzem tak...ale moja mamka s ockom sa tesi tak zlato ako keby to bolo vnucatko. Aaa decka moje sa vytesuju a chodia kočikovat a tak... Izabellka nam vniesla taku radost..je to nase slniečko pokladikovské ;)

satkovca
8. aug 2016

@cupakabricka ano, tie deti su potom naozaj zlaticka 🙂aj my sme stastni, ze ho mame a od zaciatku nasi asi aj pocitaju s tym, ze raz sa my uz onho postarame.ale je fakt, ze uz tolko nestihaju,nehovoriac,co bude ked bude v puberte.

veronkaj
8. aug 2016

a veru treba si uvedomiť, keď sa mi staráme o svojich rodičov, ktorých trápi choroba alebo ich prepustia z práce okolo 50-55 a majú čo robiť, a mám okolo 40 rokov inak to beriem ako keď má 20 ročný syn dávať misu svojej mame alebo prebalovať otca bohužial aj to je realita a v tom veku ovela častejšia akoby sme si želali ako u rodičov čo majú menej

evaveva1
19. okt 2016

@veronkaj To máš pravdu,presne na to myslím.Dnes mám 60.rokov, najmladší syn má 17.rokov.Zatiaľ som zdravá,čulá,ale veľa nad tým rozmýšľam.Asi je to o rodine,ale neviem si predstaviť,aby sa ten mladý o mňa staral tak ako moje staršie deti,ktoré majú 39,34.Ale aj doba sa mení.Dnes už /starší/ rodičia sa snažia byť samostatní čím dlhšie,podľa okolností.Neviem,či to neznie pre niekoho morbídne,ale už aj u nás celkom fajn fungujú zariadenia pre seniorov.Ako hovorím,môj názor,je to o nastavení v rodine,ale aj o financiách,či sa nám to páči,alebo nie.Mimochodom,manžel má 64,medzi nami je 4 roky vekový rozdiel,ale v tomto veku to poznať,aspoň u nás to cítiť pri výchove syna.On ho berie niekedy skôr ako vnuka,nie je veľmi autoritatívny.

evaveva1
19. okt 2016

@veronkaj 100 percentná pravda,odskúšaná.Je rozdiel chcieť z rozumu dieťa,alebokeď sa zadarí,je dilema,mať či nemať,alebo vychovať.

jahodka11
19. okt 2016

Ja len na margo tych žien,ktore píšu, ze sa v mladosti starajú o rodicov,lebo ich mali po 40tke...mna mala mamina po 20 a hádajte co? Mala som 24,ked ochorela na rakovinu a starala som sa o ňu, ked mala 47, zomrela....ja som mala 25....cize z môjho pohladu to je jedno....co ti je súdené, sa stane....ja vam moc drzim palce a hor sa do toho, pokial ste zdravé, a ste chut na dieta, tak sup sup 🙂

satkovca
19. okt 2016

@jahodka11 veru tsk, choroba si nevybera podľa veku :(

cupakabricka
19. okt 2016

@jahodka11 ahoj. No presne tak... Priatelova mamka tak zomrela na rakovinu. Tiez mala okolo 50tky a priatel 30. Aj oco mu zomrel este v ten isty rok... Skoro 10 rokov uz tomu je ;( choroba si ozaj nevybera ;(

andreale
19. okt 2016

@havedka vystiznejsie sa to napisat nedalo, dalsie odpovede som ani necitala . Mala som 41 ked sa mi narodil syn . Na buduci tyzden bude mat 6.r je to zdravy a sikovny chlapec. Tehotenstvo bolo bez problemov a za nic na svete by som sa pred 6 rokmi nerozhodla inac.

bbubinkaa
6. nov 2016

No dievčence, pochválim sa iba Vám, doma ešte nie 🙂. Meskam 7 dní, inak mávam pravidelne, každých 25 dní. Na teste je nejaký duch, tak držte palce ;) Jedine, co nechapem, že som bola 3 dni po plodných dňoch.. Tak týždeň počkám s dalsim testom a uvidíme 🙂

cupakabricka
6. nov 2016

@bbubinkaa jeeeej no drzim palce a gratulujem ;)

zvolsiinylogin
7. nov 2016

@bbubinkaa kolko mas rokov? Aj my by sme este jedno chceli a to budem mat 41

cupakabricka
7. nov 2016

@zvolsiinylogin ahoj...nikdy nieje neskoro ;) ja som mala teraz na 43 🙂

hanus22
7. nov 2016

Aj my sa snazime tiez nam 41ale dva razy som potratila v osmom tyzdni teraz cakame aspon na tri cykly a na vysetrenia na hematologii a genetike

cupakabricka
7. nov 2016

@hanus22 ja som raz potratila...ale mala dom myomy :(

hanus22
8. nov 2016

No ja som prave nemala a nevedia preco tak neviem ci uz mame skusat ci pockat do vysetreni

bbubinkaa
8. nov 2016
bbubinkaa
8. nov 2016

@hanus22 tak velmi drzim palce !!!!

bbubinkaa
8. nov 2016

inak nic nove..ale asi dievcence budem v prechode 🙂)
test negativny dalsi dnes a menst. nikde uz druhy tyzden 🙂
fakt neviem...

dismonika
8. nov 2016

...ja by som sa na to pozrela aj z troška inej stránky. (Mamina musí samozrejme vedieť, ako sa cíti. Niektoré sa v 43 rokoch cítia ako 20 ročné a niektoré ako 60.) Treba si určite uvedomiť, čo bude do budúcnosti - netreba pozerat iba na súčastnosť alebo blízku budúcnosť. Keď sa dieťa narodí, mamina bude mať 44 - v poriadku, keď bude mať dieťa 10, mamina bude mať 55, atď. a keď bude mať dieťa 20 rokov, mamina bude mať 65. Týmto nechcem nikoho odrádzať... len som sa na to celé pozrela z iného uhla. Na jednej strane je tu krásna túžba mať dieťatko, plne to chápem... no fakt si to treba riadne premyslieť 🙂