Trojmesačné dieťa sa na mňa nepozerá ani neusmieva.
Prosim napiste mi vlastne skusenosti ak ste mali rovnake babatko a ci z nich vyrastli zdrave deti. Nasa mala sa vie vedome usmievat, struha krasne usmevy na vankus na ktorom su cierne macky. Vzdy ked jej ho ukazem, nadherne sa usmeje. Teda sa vie vedome usmiat, ale neusmieva sa na mna. Nereaguje ani na moj hlas, nepozera sa mi do oci. Bojim sa ci nebude autistka. Vsade pisu, ze babatka reaguju na matku, udrzuju ocny kontakt a usmievaju sa uz od druhého mesiaca.
@tutanchamon79 myslím, že tu ti moc mamičky nepomôžu ..skôr to spomeň na poradni .. 😊 A autizmus sa nedá zistiť u tak malého babatka, to že sa na teba nepozera ešte nemusí hneď znamenať niečo podobne
@pundari my sme na neurológii boli. Nič jej na našli, že 3 mesiace sú také hraničné. A naozaj sa potom začala usmievať. Tiež sa usmieva na kazdeho, to vôbec nerieš. Oni majú až v 8mom mesiaci separacnu úzkosť, kedy vraj nechcú ísť od mamy. A podla mňa za zvukom sa začne čoskoro otáčať. Ja som tiež skúšala aj rolnickou zvoniť a podobne blbosti, ale keď bola niekam zapozerana, vôbec sa neotocila. Teraz ju už zaujíma všetko a krúti sa každým smerom. Naozaj sa nestresuj, úplne zbytočne. Skus si užiť každý deň a vychutná si ešte ten kľud, keď sa dokáže za pozerať 😁
@tutanchamon79 a kedy ste boli na neurologii? U nas ziadna zmena, usmieva sa uz to hej ale za zvukmi nic 😩... Tento tyzden bude mat 11tyzdnov...
@tutanchamon79 prepac ze tolko otravujem, ale som nervozna, velmi... Stale nic., tento tyzden bude mat uz 12tyzdnov...ked mame ocny kontakt usmieva sa velmi, zlatucka je, ale za zvukmi sa neotaca... Mozem robit hocico... Zajtra idem volat na neurologiu
@pundari ahojky, hlavne sa už prestaň stresovať. Okolo deti je vždy niečo čoho sa môžeš báť, často sú choré, niekedy sa nevyvijaju podľa tabuliek. Naša sa určite za zvukom neotacala v 12tom týždni. Tým som si istá, lebo na vianoce mala 3 mesiace a skúšala som to s rolnickou. Daj jej ešte pár týždňov a uvidíš ze to príde. A hlavne si užívaj každý drn, oni tak rýchlo rastu. Navyše dieťa potrebuje cítiť ze je prijímané aj keď niečo nerobí ako si my želáme. Toto cele nie je jeho problém ale tvoj. Skus sa nastaviť tak ze ho budeš milovať, nech je akékoľvek
@tutanchamon79 boli sme na neurologii, aj doktorka videla ze skoro vobec nereaguje na zvuky, koncom maja mame ist na kontrolu...
@pundari určite daj vedieť. Držím palce. Ale podla mňa sa to ešte upraví. Koľko má teraz? 13 ci 14 týždňov? Ak chceš posli mi do súkromnej správy číslo, môžeme popísať cez Viber alebo whats up
Dufam bude malinka v poriadku no napis sem ako ste potom pochodili. Moc ti aj malinkej budem drzat palce a budem verit, ze je to proste len tak
@tutanchamon79 zajtra bude mat 3mesiace, cize 13tyzdnov...
@ruzasipova boze ja mam tento isty problém uz zacinam byt z toho nestastna, mala ide mat 3 mesiace čoskoro a hocikto uplne cudzi sa jej prihovorí usmev od ucha k uchu, ked sa jej prihováram ja tak nic dokonca sa nahneva :( som s nou cele dni vacsinou iba ja a nasa starka tak max hodku denne kym si upfacem a tak ale vobec na mna nereaguje pozitívne, celkom mi to trha srdce
@tutanchamon79 nestresuj hlavne moja do pol roka len spala absolútne žiadny úsmev pohľad nič Musa som ju budiť na jedlo. Jednoducho moje dieťa po pol roku poriadne otvorilo oči a začalo sa usmievať do vtedy som mohla robiť čo som chcela len spala. Teraz ma 15 mesiacov a je úplne ôk smeje sa atď. Ja sok tiež bola v strese lebo starší ten bol vnímaný od narodenia pozeral sa na nás, usmial, no mala absolútne vôbec ako som hore písala až po pol roku
@9katika9 ahojky, celkom chápem ako sa citis ale uvidíš ze sa bude usmievať aj na teba. U nás to prišlo tiež až neskôr, úsmevy celkovo. A aj teraz sa viac smeje na ostatných ako na mňa, ale pl vyzerá ze to ma v povahe. Toľko ju zaujíma okolitý svet že sa niekedy ani nevie najesť, čo sa toľko vrti. V kuchyni nemôže byť nikto lebo sa inak nenaje a tak je to so všetkým. Usmieva sa aj na mňa ale tiež mam pocit ze na ostatných oveľa viac, niekedy ma to mrzí, lebo ako píšeš, som s nou celý deň a toľko sa staram aby mala všetko čo potrebuje, aj sa s ňou hrám a neusmeje sa až toľko ako keď sa zjaví ocko po celom dni. Ale som rada ze sa smeje a ze je šťastná a ze ju všetko zaujíma. Dnes už má presne 9 mesiacov a je to zlatíčko. Neboj, všetko bude OK.
@majla87 ahoj, prepac ze az teraz... Mala uz krasne sa otaca za zvukmi, presne ako pisala tutanchamon az koncom 5.mesiaca zacala sledovat vsetko okolo seba... My sme boli aj na neurologii kde dr napisala zaver :,,dieta nereaguje na zvuky'' potom som vybavila foniatricke vysetrenie, to robili v nemocnici ale chvala Bohu sluch ma v poriadku 🙏 a teraz na kontrole na neurologii uz krasne reagovala 😍 ale ani teraz nie som kludna, velmi malo,, rozprava".... Mam kamosku ma 4mesacneho synceka a ovela viac blaboce....
@tutanchamon79 ahoj prosim ta mohla by si MI napisat ako sa to u vas vyvinulo? Prave riesim presne toto iste. Maly sa Malo pozera na tvare ludi, obcas sa usmeje aj na Nas, ale vela pozera hlavne za svetlom a nemyslim si ze MA taky ocny Kontakt ako by Mal mat. Tak by som rada vedela ako Je to u vas teraz. Dakujem pekne
@michaelka987 ahojky, mala je úplny smejko, je to slniečko a rozosmieva aj nás. Skeri sa od kedy ráno vstane, obavy boli úplne zbytočné. Celkovo je asi 2 mesiace za oficiálnymi tabuľkami vývoja ale inak je ok. Aktualne ma 13 mesiacov. Skus sa ukludnit, je to najlepšie čo môžeš urobiť. Každé dieťa je fakt iné.
@tutanchamon79 ahoj, prosim ta ako ste na tom dneska, vsetko je v poriadku? Dakujem pekne!
@tutanchamon79 uplne v poriadku. Tiez sa dcera neusmievala skoro vobec a na nic a dost dlho…. A je zdrava
@michaelka987 dobry den, ako ste natom teraz prosim ? Kedy sa to zlepsilo?

@tutanchamon79 dakujem za rady, skusim tu knizku urcite...uz sa usmieva ale na kazdeho, vobec neviem ci vie ze ja som jej matka 😏 ked ma nevidi a len pocuje moj hlas nic, neotaca sa za zvukmi, nadalej pozera iba stenu... Zajtra bude mat 10tyzdnov uz... A Vasa pediatricka co nato hivorila? Nasa ze mam ju sledovat a ked sa mi to nezda da nam potom vymenny na neurologiu (ja tiez viem ze pocuje a aj vidi, ale spolu to nejde dajak 😩) Je to cele na nervy... Neviem ci som histericka, ale dufam ze vsetko je ok 🙏