Trojročná nechce spať sama, v noci vrieska a plače za mamou

gabriela_obzerova
14. jan 2021

Ahojte maminky. Uz som na nervy z trojrocnej dcery, ktora ma momentalne aj obdobie vzdoru. Od oktobra sa snazim ju naucit spat samu, ale absolutne bez uspechu. Neustupujem, vysvetlujem, ukludnujem, citam rozpravky... okolo jednej sa budi s placom, ze chce spat so mnou. Lahnem si s nou a cakam kym zaspi, potom odidem. Okolo stvrtej to iste. Pokial odidem kym nezaspi, zacne vrestat, ze chce spat so mnou. Takto to uz je dva mesiace. Teraz sa mi narodilo babatko a tak si viete predstavit, kazdu hodinu a pol v noci kojim a do toho 2-3 krat idem za trojrocnou. Ked nemozem zostat s nou, lebo zrovna je aj maly hore a treba prebalit alebo nieco, vrieska na cely dom, ze chce spat so mnou. Takze posledne dva tyzdne spim v sucte tak 3-4 hodiny v noci a dcera spi kazdu noc kratsie o 2-3 hodiny a takisto aj obedny spanok ma skrateny o hodinu minimalne, lebo aj na obed robi to iste. Sama spi ovela menej, ako ked spavala so mnou v izbe. Dva mesiace skusame po dobrom, po zlom, tatinko to uz vzdal, chcel s nou spavat on v izbe. Ale nie, iba mama.... Jednu noc skusila so mnou a s miminkom spat, ale v podstate nespala ani ona, budila sa na kazde mrnknutie maleho. Takze spolocne spanie uz nepripada do uvahy. Uz som vycerpana, skuste poradit prosim

juju7
16. jan 2021

@gabriela_obzerova so starsou tiez nebol problem,od 1,5 roka zacala spavat celu noc a od 2,5 roka sama v izbe. Ale tato nasa druha co dokazuje tak je to o hubu.Spi horsie ak novorodenec.Musim ist za nou len ja a vymysla,raz sa chce nieco opytat potom pit potom skrabkat atd. Skratka stale len pendlujem z izby do izby,cez den sa snazim byt s nou,hrat sa a aj muz sa jej venuje ale ocividne asi ziarli,inak uz neviem. A uz teraz mam obavy ako to bude s babatkom. Tiez som uz nervy nezvladla a hodila na zadok,ale moc nepomohlo.

gabriela_obzerova
autor
16. jan 2021

@juju7 presne toto mi robi , iba so mnou chce byt a vymysla. Cikat, pit, skrabkat, svetlo 🙄 Nam pomohlo na zadok v tom, ze uz nevrieska na cely dom a zobudi len mna. Aspon muz so starsou sa vyspia