Ukladanie bábätka na spánok do postieľky
prosím ako ste naučili deti zaspať v postielke? ..myslím aj cez deň.. večer problém nemáme ale cez deň je to večný boj, ..máme 5 mesiacov .....stále sa obzerá okolo vrtí sa a vlastne zaspáva vždy s mliekom a popri tom takto vymýšla takže krmenie trvá aj pol hodinu a potom bud zaspí na flaši alebo musím douspať na rukách čo už začína byť pri vyššej váhe problém ....
Do pomaly roka aom neriesila uspavanie na rukach. Pride mi to normalne.
Tiež uspavam na rukách, alebo po kojení hojdam na vankúši a hýbem nohami do strán.. v postielke spi od narodenia vždy
Nijako som neučila, proste nakŕmiť, odgrgnut, položiť do postieľky, natiahnuť kolotoč a odísť. Takto od narodenia. Zopár x chodím dávať dudel keď jej vypadne. Zaspí väčšinou do 10-15min. Za ten čas sa hraje s mojkacom a blaboce si. Za 2 dni bude mať 5m
@nikdenikto takto by som to aj ja chcela ale ked ju položím a nechám namiesto blabotania príde plač a to mi je lúto tak ju vždy zoberiem späť na ruky :D
Nie každé dieťatko to takto samo zvládne. Ľahké je povedať, že treba si odmalička tak dieťa vychovať, ale záleží to dosť od povahy a potrieb bábätka. Moja segra má bábo, ktoré sa vôbec nechce mojkať, nosiť, na rukách nie je rád. Ja mám dcérku, tá by mi odmalinkata na rukách prespala pol dňa a to má už 1,5 roka. Keď ju nechám spať samú, za 30 min je hore. Keď ležím pri nej, 3h ako nič. Ale keď už teda uspíš na rukách, prelož až tak po 10 minútach, kým dieťatko neupadne do hlbšieho spánku. Alebo skús uspávať aj s dekou, niektoré deti sú citlivé, že keď ich prekladáš z teplej náruče, tak im je zima a keď preložíš zároveň s dekou, tak sa neprebudia. Ja keď som nemohla spať s ňou alebo držať ju na rukách, tak spala v kočíku.
@nekonecna_katastrofa to s dekou je super nápad vyskúšam ..u nás je to tiež tak že na rukách sa spí najlepšie :D
Och,bud rada ze ti aspon vecer zaspava tak pekne v postielke… my mame skoro 11m a nikdy v postielke nespala,je velmi kontaktna takze vzdy spi len snami a musime byt na nej natlaceny aby nas citila…uplne normalne…mas este velmi male dietatko,potrebuje hlavne mamu a rob tak ako je jemu najlepsie…raz sa nauci
Skús pozrieť ak máš IG profily spinkajbabo, babiesandsleep. Našla som tam veľa rád o spánku s ohľadom na potreby bábätka (žiadne vyplakávacie metódy a podobne).

Mne prvé dieťa do roka a strvt asi nespalo cez deň v postieľke, iba na veľkej posteli so mnou jeden spanok, a keď mal viac spánkov tak tie jedine v kočíku ešte zadok vonku. Neriešila som,aj keď som bola tehotná vtedy, a bála som s ako to bude keď bude babo,že nebudem môcť s ním spať na posteli. Ale skúšala som občas dať,až raz zaspal a odvtedy v posteli.
Pri Tom druhom neriešim, keď vidím že to dieťa potrebuje také uspavanie,nechám,raz sa naučí. Čiže aj ty ak ti to nevadí,tak to rob ako jej vyhovuje,prípadne skús kočík alebo s ňou spať.