Umývanie vlasov ročnému dieťaťu
Ako umyvate vlasy placucemu dietatu? Mala si nechala pekne umyvat vlasy. Dala som ju do lahu vo vani a zmyla penu. Ale posledne razy zacal boj, plac, metanie. Aj dnes som ju davala do lahu, ze jej zmyjem penu z vlasov. Z kyblika som liala pomaly vodu, no mala sa metala ako ryba na susi, a velmi plakala, nemala som sancu penu oplachnut. Tak som prvy krat sprchou zmyla penu. Mala az zachvat placu chytila, a hned sa pytala na ruky a von z vane. Vraj je dobry silt na zmytie peny. Mate skusenosti? Az ma srdce boli, ako plakala. Preto hladam dobru radu.
@andreatytler presne to aj nas- vreskot. Umyvala som dokonca raz za 2 mesiace samponom, ale to uz aj s draplavou rukavicou, aby som mu tie nanosy na hlave zmyla. Vrestal na 2 km. A utalo to plaveckym. Ale ze uplne. Teraz je klud a mozem umyvat aj castejsie.
@mergjana Vies co, idem hned teraz pozriet nejaky kurz, kym je leto. Super. Ak sa to aj nezlepsi aspon sa trochu oboznami s vodou.
Moja dcéra má 4 roky a šampón mala na hlave raz. Pot a prach bez problémov umyje aj čistá voda.

Zial nepotesim ta. Nas syn ma 2.5 roka a nezlepsilo sa to vobec a nic nezabera.
Aj ja som presla na umyvanie samponom raz za mesiac a vodou umyvam raz do tyzdna. V lete ked sa spoti, tak mu umyjem vlasy len vzadu (hlavne za usami), tam sa poti najviac a to mu az tak nevadi, lebo aj pre toho nasho je najvacsi problem voda v ociach.
Ked oplachujem poharikom tak iba velmi place. Ale nefunguje to uplne, lebo nedokaze tu hlavu drzat v zaklone dost dlho aby mu voda (aj s tou penou) nestiekla casom do tvare. Na koniec dooplachujem sprchou. Ked musim dat sprchu hned od zaciatku, tak len zatat zuby a vydrzat tie neskutocne vresky a ten smrtelne vydeseny pohlad ktory na mna hadze pomedzi tu sprchu... on proste veri tomu ze ide umriet. 😨
Uvazujem ze ho zapisem na plavanie a mozno tam sa nauci na vodu v ociach.
Ja som kupila aj taku detsku sprchu na baterky a davam mu na hranie pohariky a on si to leje ale maximalne tak na ucho a ukazuje mi ze aha umyvam si vlasy.😀