icon

Umývanie vlasov ročnému dieťaťu

24. aug 2022

Ako umyvate vlasy placucemu dietatu? Mala si nechala pekne umyvat vlasy. Dala som ju do lahu vo vani a zmyla penu. Ale posledne razy zacal boj, plac, metanie. Aj dnes som ju davala do lahu, ze jej zmyjem penu z vlasov. Z kyblika som liala pomaly vodu, no mala sa metala ako ryba na susi, a velmi plakala, nemala som sancu penu oplachnut. Tak som prvy krat sprchou zmyla penu. Mala az zachvat placu chytila, a hned sa pytala na ruky a von z vane. Vraj je dobry silt na zmytie peny. Mate skusenosti? Az ma srdce boli, ako plakala. Preto hladam dobru radu.

Strana
z2
andreatytler
26. aug 2022

Zial nepotesim ta. Nas syn ma 2.5 roka a nezlepsilo sa to vobec a nic nezabera.
Aj ja som presla na umyvanie samponom raz za mesiac a vodou umyvam raz do tyzdna. V lete ked sa spoti, tak mu umyjem vlasy len vzadu (hlavne za usami), tam sa poti najviac a to mu az tak nevadi, lebo aj pre toho nasho je najvacsi problem voda v ociach.
Ked oplachujem poharikom tak iba velmi place. Ale nefunguje to uplne, lebo nedokaze tu hlavu drzat v zaklone dost dlho aby mu voda (aj s tou penou) nestiekla casom do tvare. Na koniec dooplachujem sprchou. Ked musim dat sprchu hned od zaciatku, tak len zatat zuby a vydrzat tie neskutocne vresky a ten smrtelne vydeseny pohlad ktory na mna hadze pomedzi tu sprchu... on proste veri tomu ze ide umriet. 😨
Uvazujem ze ho zapisem na plavanie a mozno tam sa nauci na vodu v ociach.
Ja som kupila aj taku detsku sprchu na baterky a davam mu na hranie pohariky a on si to leje ale maximalne tak na ucho a ukazuje mi ze aha umyvam si vlasy.😀

mergjana
26. aug 2022

@andreatytler presne to aj nas- vreskot. Umyvala som dokonca raz za 2 mesiace samponom, ale to uz aj s draplavou rukavicou, aby som mu tie nanosy na hlave zmyla. Vrestal na 2 km. A utalo to plaveckym. Ale ze uplne. Teraz je klud a mozem umyvat aj castejsie.

andreatytler
26. aug 2022

@mergjana Vies co, idem hned teraz pozriet nejaky kurz, kym je leto. Super. Ak sa to aj nezlepsi aspon sa trochu oboznami s vodou.

scila
26. aug 2022

Moja dcéra má 4 roky a šampón mala na hlave raz. Pot a prach bez problémov umyje aj čistá voda.

Strana
z2