V akom veku začnú deti prespávať celú noc?
V akom veku PRIBLIŽNE začnú deti prespávať celú noc?
no to závisí aj od toho, ako staré dieťa je
moj par dni po druhych narodeninach...kojim ho este pred obednym aj vecernym spankom..
proste daj v noci cumel namiesto prsa. ina moznost nie je. par dni bude plakat a zvykne si. v mojom okoli 90% deti po odstaveni od nocneho dojcenia prespali celu noc - vratane mojich dvoch dievcat. dojcene dieta nevstava v noci na hlad, ale zvacsa len na dudlanie bradavky. a je uplne jedno ake je dieta stare. ja skladam dole klobuk pred matkami, ktore dojcia 2-3 rocne deti a tyraju sa castym nocnym vstavanim. ja som to teraz pri mladsej vydrzala 5 a pol mesiaca.
Dvojmesačný spi pomerne každú noc celú noc 🙂
Ja už 9 rokov nespím 😂. Každé obdobie má čosi 🙂 od 6 rokov intenzívne prežíva čo zažije počas dňa 🙂
Mala bola kojena ale ako svoj mesačna sa večer napalala a prespala až do rana
Syn prespal prvykrat celu noc, ked mal 3 roky a nieco. Dovtedy standardne min 4-5x za noc hore. Boli noci, a nebolo ich malo, ked bol aj 10-12x hore. Tie prve tri roky boli pre mna masaker, bola som totalne vycerpana a za spanok by som dala cokolvek.
Teraz ma 5,5 r a sice spi rad a casto aj celu noc, ale vzdy aspon 2x do tyzdna k nemu v noci vstavam, lebo ma vola, pretoze sa mu nieco sniva.
Moja má 4 a ešte na to čakám 🤣 čo som sa napocuvala, keď prestanem kojit, keď prestane piť vodu, keď prestane mať cumel, keď bude spať sama, keď bude hento, keď bude tamto... Teraz už ďalšie rady nikto nemá 🤭
@thoughtfulweirdo fúúú, nezávidím, to sa v noci zobudí a? Čo chce? Volá ťa? či?
@elizabet173 Vlastne ani nič moc nechce 😅 niekedy je smädná, hlavne v takomto teple, niekedy chce ísť na záchod, vtedy ma zobudí, občas sa ma niečo strašne dôležité spýta 🤣 niekedy mi vlezie do postele, ale väčšinou len počujem, že sa dlho prehadzuje v posteli. Vie, že keď je tma, je ešte noc a treba skúšať spať ďalej. Našťastie neplače, nekričí, nevolá ma len tak.
@thoughtfulweirdo tak to sa dá, napiť sa môže sama, na WC tiež, ak necháš svietiť slabé svetlo, otázky na dôležité veci by som jej už dávno zatrhla, ak sa prehadzuje, neplače, nekričí, nechať ju tak, maximálne na to WC by som s ňou išla, niektoré deti sa boja.
Malý ma 9 mesiacov a dudel nemal od narodenia. Odmietal ho, skúšali sme ho naň naučiť prvé dva mesiace ale nechcel ho.
A dokedy vlastne musí mať tú mliečnu stravu? Myslím bud kojenie alebo keby už prestanem kojiť tak umelé mlieko? Je to nejak dané dokedy musí prijímať mliečko? Ja viem na matku sú to hrozne otázky, ktoré by som mala dávno vedieť zodpovedať 🙊 neukamenujte ma som prvorodička a radšej sa spýtam skúsených mamiciek ako googlit 🙈
do roka dieta musi pit mlieko a po roku uz sice nemusi, ale musi mat 3 davky mliecnych produktov denne, teda zjest 1 biely jogurt, 1 mliecnu kasu a tvrdy syr. ja by som na tvojom mieste skusila to, co som vlastne skusila na svojej mladsej - dala som pred spanim sunar. brucho plne, vobec sa v noci nebudi. vecer isla spat o 19.30 a este spi. a spala celu noc bez zobudenia. Nikto ta neukamenuje. nie kazda zena je nastavena na dojcenie az do puberty dietata 🤣
Hned v uvodnom prispevku si mala napisat, kedy vam prespali DOJCENE deti celu noc. Pretoze deti na UM spia dokazatelne lepsie, budia sa len na hlad, pricom dojcene sa budia aj na hlad, aj na upokojenie na prsniku, aj prsnik cmulaju namiesto dudlika. Kym dieta budes dojcit, neprespi ti celu noc ani keby si ako chcela, obzvlast ak nie je naucene na dudel. Moja starsia dcera prespala celu noc v 13 mes.ked som ju odstavila. Mladsia ma takmer 7 mesiacov a tiez prespi celu noc, ale v noci uz nedojcim. Kym som dojcila aj v noci, boli sme hore 2x. A co sa mlieka tyka, ak nechces dojcit, urcite naucit dieta na UM, nespoliehat sa na to, ze ti v tuhej strave zje dostatok mliecnych vyrobkov. Pre dieta je vapnik najdolezitejsi v takomto veku a staci sopel, ci nejaka choroba a dieta tuhu stravu automaticky odmieta. A teda davat dietatu calcium ci inu chemiu je podla m9jho nazoru nie prave najlepsie. Urcite naucit dieta na ine mlieko.
Moji obaja cca od 2,5m....
@matkahelka skúsim asi teda to umelé mlieko pred spaním. Akurát neviem aké. Keď sme mali prednedávnom problém s dojčením tak som mu skúšala dávať sunar ale aj to odmietal. A zase po narodení kým sa mi rozbehlo kojenie som ho dokrmovala nutrilonom a to v pohode papal. Myslíš, že by som mala vyskúšať nutrilon? Lebo to môžem skúšať do nekonečna, ktoré mlieko mu zachutí a moja peňaženka zaplace 😂
A ešte mam otázku, ci nebude moc ťažké ho odnaucit od nočného kojenia keď nechce ani dudel..?
@luciaaaaa hej, ja sa vyhýbam podávaniu akýchkoľvek liekov až kým to nieje naozaj potrebne.
Ďakujem za názor, len ma to utvrdzuje v tom, ze asi je čas prestať kojiť v noci.
Podla mna nemusis davat umele mlieko, ak cez den este planujes dojcit. Len na noc proste odstavit. Ja som tiez tak odstavila. Tiez nie som z tych obetavych matiek, co su schopne a ochotne chodit po svete ako zombie do 3 rokov veku dietata a cakat, kym sa dieta samo odstavi. A vobec nemam vycitky.preco? Ze sa konecne vyspim. A ze sa dieta konecne vyspi?
Cca 3 roky ale ozaj prespate celé noci od cca 5 rokov
@luciaaaaa to nie je pravda 🙂 moj syn bol prve asi 2t vylucne na UM, dojcit som naplno zacala az neskor (porod sekciou) a spal rovnako dobre stale. Dojcila som ho jeden a pol roka a budil sa raz/dvkarat maximalne. Aj ako vylucne dojceny. Ziadne vstavanie kazdu hodinu a podobne. Take nepoznam.
@zuzuliennka1 co nie je pravda? Ja pri vstavani 2x za noc som ako zombie. A nevstavala by som 2x za noc ani 2 roky, ani rok. Lebo som cez den nepouzitelna, ked som nevyspata. Otazka autorky bola, kedy vam deti prespali celu noc a jednoducho je fakt, nepopieratelny fakt, ze dojcene dieta proste celu noc neprespi. Ani moje neprespalo, ani tvoje neprespalo. Prespali tie noci az po odstaveni.
@luciaaaaa ale toto neplati vseobecne, kebyze mas moje dieta, tak ti odstavenie nempomoze....a bol nostop hore do 3,5 roka.....a nebol davno dojceny....macherka
Moja od 3mesiacov
@sorciera24 plati to vseobecne. ale tak ako pri dojcenom dietati sa najde jedinec, ktory prespi celu noc (ja take dieta nepoznam, ale zahliadla som tu v tejto teme taky koment), tak sa pri dietati na UM najde jedinec, ktory sa budi aj do puberty. tomu sa hovori statisticka odchylka. Autorka hlavne zle polozila otazku v diskusii, pretoze sa mala pytat na spanok dojcenych deti. To by tu cifry ako 2 tyzdne, ci 3 mesiace urcite nelietali. Skus sa spytat vasej pediatricky napriklad, lekari su dobri statisti. Kazdy pediater ti povie, ze spanok dojceneho dietata a dietata na UM sa neda porovnat. Pri detoch na UM nie je nicim vynimocne, ze v roku prespia celu noc, pri detoch dojcenych je to len zbozne prianie.
@luciaaaaa ani dieta na UM celu noc neprespi 🙂 to nezavisi od mlieka, ale dieta musi dozriet, spajat si cykly. Aj dieta na UM sa budi, niektore mozno aj castejsie, ako tie len dojcene. Napr. syn mojej spoluziacky z vysky, dojcila ho do 2r, UM nikdy nemal a spal jej celu noc, ona sa sama budila na to, ze ma plne prsia mlieka, odstriekavala, dieta si zbytocne nebudila.
Ja som syna mala aj na UM a aj vylucne dojceneho (za jedena pol roka mliecnej stravy to bolo v pomere asi 3m na um+dojceny a potom uz vylucne len dojceny) a stale mi spi excelentne. Aj na UM spal, aj dojceny spal.
A dalsia kamoska tiez vylucne dojcila a syn sa jej budil tisickrat a neprespi doteraz celu noc, ma 5r, budi sa cikat, napit,… moj syn 4,5r vydrzi od 21:00 do 7:00 bez navstevy wc v noci, bez nehody. Zaspi a vstane az rano. Akurat mal v obd. medzi 2-3 rokom obdobie skoreho vstavania medzi 3:00 a 4:00, ale ktore male dieta spi do 9:00😁zvykla som si, potom “tahal” do 6:00 a aj toto je individualne, pre mna budiky okolo 6:00 neboli skoro, ja rada vstavam skor, cely zivot, nikdy som nevedela spat do 9:00, aj keby som bola predtym hore den/noc.
Teraz spava cca do 7:00 a to si ja uzivam hodinku volna, som davno hore
@matkahelka ale ved ja viem, neviem preco pises mne, ja som len reagovala na pani, že ona by nevstavala ani 2krat ä a ze je to dojcenim), co je blbost....... ze ja som odstavila v roku a, zbozne ze dieta prespi a nie nespalo....UM som vobec neporovnavala.....kedze to nepoznam.....obaja synovia v roku odstaveni....jeden prespal noc, duhy do 3,5 nie......a popravde pani statistiky, ani mne nepomožu...ak ona zrovna vychyta dieta ako mam ja.....
To je také individuálne že až. Moja spáva od 5tich týždňov celé noci. Ja mám 36 rokov a mám zážitok keď spím celú noc ....
Najstarsi (dnes11r.) Prespal prvu noc ako 6 ročný
Dcera (9) ako 3 rocna
Syn (2r.) Ako tyzdnove bábätko 🤷

Ďakujem za odpovede. Pozerám, ze je viacero prípadov, kedy dieťa prespi celú noc. Môj spadá asi do toho prípadu, ze keď prestanem kojiť... Mali sme obdobie kedy som kojila veľmi málo a veru spal lepšie. Mate nejaké typy ako odnaucit od nočného kojenia? Úplne prestať ešte nechcem.