V ktorom mesiaci sa začali vaše deti otáčať na bruško a sedieť?

alka234
14. máj 2021

Ahojte, chcem sa spýtať, kedy sa začali vaše deti otáčať samé na bruško a späť a sedieť v koľkých mesiacoch? Ďakujem

martina1201
14. máj 2021

@alka234 keď prišiel ich čas. Jedno skôr iné neskôr. Neporovnavaj, aby si neprišla do stredu že iné to už vedeli. Dieťa sa ma samé vedieť posadiť z polohy na štyroch. Pretáčanie vieš cvičiť pomocou hračiek. Ja mám 5 deti, najstarší sa ako 3 mesačný pretáčali. Najmladšia to zvládala až v 7 mesiaci. Najstarší sedel v 8 mesiacoch a najmladšia po 10 mesiaci.....najstaršie 3 deti v roku behali a to je stredná predcasniatko. A posledné dve v roku a pol sa pustili chodiť....

andreatytler
15. máj 2021

@alka234 Vsetko zacal robit az v 6 mesiaci. Pretacat sa, stvornozkovat a sediet a stavat sa na nohy. O mesiac na to chodil okolo sedacky. Dovtedy len lezal v takej polohe do akej som ho dala. Takze pretacat sa zacal neskoro, stvornozkovat asi tak ked to robi vacsina deti a chodit zacal priskoro. Vsetko je to velmi individualne.
Porovnavat s inymi detmi nie je dobre, ale ak dieta nedosahuje vyvojove medzniky ako by malo, treba to presetrit a ak je treba, pracovat na tom. Akurat pred par dnami tu bola debata kde mamicky bedakali nad tym ako zacali cvicit vojtovku v 9 mesiacoch a mali zacat cvicit ovela skor.

miadi
15. máj 2021

Moj maly sa vedel pretocit uz ako 3tyzdnivy novorodenec urobil to par x nie som z tych co sa niekam ponahla.( Moja reakcia bola nieee este Bud drobatko tam kde Ta polozim nebud hnet na uteku 🤣) Dcerka to robila ovela neskor uz ani Neviem kedy sediet asi v 6-7m . Mala vedela najprv stvornozkovat a potom sa posadit maly naopak.. obaja v 9m chodili pri nabytku no obaja boli velmi opatrny .‘ mala zacala chodit v 14m a maly par dni pred jeho 14m . Obaja zacali v 6m hovorit mama dada baba .. vcera povedal maly prvy x car a dnes bubble 😀(15m) ale to su len take perllicky kazde dieta je sikovne uzasne a krasne . Kazde dosahuje pokrok svojim tempom . Ak nema zdrahotny problem a vas pediater vidi ze je ok tak si nerob stres. Tabulky su len smerodatne a vyninka potvrdzuje pravidla.

elizabet173
15. máj 2021

@alka234 tak, ako ti písali vyššie, u každého dieťaťa je to iné. Moje sa najskôr v šiestich mesiacoch postavilo v postieľke, až potom sa začalo otáčať, skôr nie, aj keď som mu dávala hračky za hlavičku, mal ich na háku, iba sa smial. Takže sa aj otáčať začal v pol roku, sedieť asi keď mal osem mesiacov a v deviatich chodiť.

lenka2710
15. máj 2021

@alka234 môj sa začal pretacat na bruško v treťom mesiaci, v 6 sa začal plazit a sem tam sa otočil na chrbát, ale len na posteli alebo gauči, na koberci ako keby sa bal 🤷‍♀️ v 10.mesiaci začal stvornozkovat a teraz konci 11.mesiac a už aj chodí v rámci možností 😂😂 z polohy na štyroch si sám aj sadol, čiže okolo toho 10 mesiaca a aj sa vedel postaviť, keď sa o niečo zaprel alebo sa mal čoho chytiť
Staršia napríklad vôbec nestvornozkovala, hneď sa postavila a začala chodiť a až potom išla na 4,zistila,ze je to rýchlejšie 😂😂

evkamotka
15. máj 2021

Pretocil sa v 7.5m a 1x sedel v 1 roku

marianarem
15. máj 2021

@alka234 Otacal sa v 3.5m, lozil v 6.5m, v 7m chodil popri nabytku, mal motivaciu, chcel sa presuvat. Akonahle toto zvladol, dostal sa, kam chcel, pohybovy rozvoj dal trochu bokom a sustredil sa na rec 🙂 Sedel tak v 9m, prve kroky sice v 12m, ale nejako ho to nezaujalo, raz za cas urobil par krokov a radsej robil ine (hlavne recnil 🙂). Potom sa naucil kade-tade vyliezat a zliezat a az navela v 16m uz bol naozajstny chodec. Takze ozaj rozne sa deti vyvijaju.

selu11
15. máj 2021

Ahoj, naša malá mala niečo cez tri mesiace keď sa sama pretočila na bruško a sedieť začala ako desať mesačná. S tým, že sme my ako rodičia do vývoja nezasahovali, tým myslím žiadne skoré posadzovanie, žiaden pavúk na chodenie a podobne.

alka234
autor
15. máj 2021

@alka234 baby , ďakujem všetkým za odpoveď, vidím , že ozaj je to individuálne u každého dieťatka iné. Malinká mi nechcela byť na brušku, má pomaly 4 mesiace, ale kúpila som jej podložku a teraz sa vyslovene pýta na bruško, už udrží pekne hlávku 🥰 tak sa veľmi teším. S pretáčaním jej pomáham, cvičím s ňou, ale ako tu čítam , ona sama sa pretočí, keď bude pripravená. Inak je veľmi šikovná, len bola trochu lenivá 😂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz