Váha bábätka - je to v poriadku?
Ahojte, dnes som bola v poradni s malou. V piatok bude mať pol roka. Narodila sa 2400g....a dnes mala 6,30kg.Opytala som sa sestričky je to v pohode? A jej odpoveď že aaaaa tak no môže byt. Od rána nad tým teda rozmýšľam je to akože malo? Alebo až veľa? Mala je kojena+začala som jej už dávať polievočku a hami kašu na noc.
priemerna vaha dievča 6 mesiacov
Výsledky Minimum Priemer Maximum
Výška (cm) 61,00 cm 65,90 cm 70,90 cm
Váha (kg) 5,60 kg ..........7,20 kg .........8,90 kg
tak bud v klude keby to vadilo dr ta upozorni
@lauriema ano ale 2údaje ti nič nepovedia😉iné je ak dieťa 4mesiace priberá na maximálne hodnoty a potom 2 mesiace "stojí "na váhe, prípadne začne chudn...pozri si toto a vieš si vyrátať priemernú váhu
https://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/n...
-sú tam aj váhové minimá a aj maximá priberania za I.aj II.štvrťrok
@lauriema ved to krasne pribrala! Moja mala mala pri narodeni 3090, v necelom polroku mala 5600 a v 7,5mesiaci mala 6400.. a stale to bolo ok.. dojcena, po 6.m.uz aj s prikrmami.
A maly nezdovjansobil hmotnost tiez (3460 porodna) a to výborné palal, pekny inak baculaty tak akurat bol.. a ani ju nestrojnasobil v roku, mal len 9750g.. pritom na rozdiel do dcerky výborný papkac, ci predtym moje mlieko alebo neskor aj prikrmy.. doteraz výborný jedlik . Prosto mal dobrý metabolizmus a dcerka zas doteraz skor prploska..jedava ako kedy..
Takze .netrap sa, tvoja pekne pribrala..a je to ok, inak by ti povedala..
Tak môj prvorodený sa narodil s váhou 4100g a v pol roku mal cca 7 kg..takže vzhľadom na to ,aká malička sa narodila má podľa mňa váhu dobrú.. Vôbec sa tým netráp a hlavne nepozeraj na nete žiadne tabuľky..

@lauriema Skus sa spytat v poradni pediatra na koniku. Moj laicky nazor je, ze ok. Dieta do pol roka ma zdvojnasobit svoju vahu. Moje sa narodilo 3500, ma cca 7kg, malo pol roka pred tyzdnom.