icon

Veľmi zlý spánok 9 mesačného bábätka

domin_ka
2. jan 2022

Ahojte ženy .
Máme doma od začiatku veľmi zlého spáca. ťažko zaspaval loď malička, kočík na spánok odmietal spal kratucko , skúsili sme od zúfalstva aj spankove poradenstvo , kde sa na moje prekvapenie naučil aj bez placu zaspávať sám v postieľke . Všetko sa pokazilo v 6m keď prišla prvá choroba a potom prvé zuby . Vzala som ho na moc do postele a začala uspavat na prsníku . Prekvapivo nemá problém so zaslaním pri dojceni avšak mám pocit že tento spôsob zaspávania mu robi v noci problémy . Budi sa veľmi veľmi často , po polnoci už každú hodinu /polhodinu aj častejšie …. Do polnoci tak 2-3x . Ma dva denne spanky avšak moc toho ani cez deň nenaspi, pokial nespím pri ňom , nosič nezaberá kočík nula bodov ….avšak na tento denný spánok som už rezignovala . V noci ho beriem po políciu vždy k sebe do postele lebo nemám kapacitu ho stále prekladať do postielky ,.vôbec mi nevadi že spi s nami v posteli , problém je však to že aj tak sa veľmi často budi a zakaždým pýta prsnik inak nevie zaspať , a zároveň ma veľmi škriabe a stipe pri každom dojceni , dokonca hryzie , akoby sa tak nejak agresívnejšie postačoval uspat . Skúšala som či nieje hladný avšak umelé mlieko v noci odmietol piť . Zuby to tiež niesu . Myslela som že separacna úzkosť ale trvá to uz 2mwisace .
Doma sa nič zle nedeje . Zároveň musím povedať že je veľmi šikovne babatko ma ledva 9m a uz chodí popri nábytku asi 3 týždne, všetko opakuje , neposedi vôbec stále objavuje a je v pohybe .
Máte niektorá podobnú skúsenosť , radu , čokoľvek ?
Ďakujem Vám vopred 🙂

junovedievca
2. jan 2022

@domin_ka my podobne a na 7 mesiacov.zatial som neprisla na sposob ako to zmenit

domin_ka
autor
2. jan 2022

@junovedievca hej ja tiež nie a vyplalamie nieje cesta pre mna :(

yanka2828
2. jan 2022

Je to normalne. Kazde dieta je ine, inak sa vyvija. Ma teraz obdobie, ze vas viac potrebuje. Aj v noci. Vela podnetov, vela energie. Hladom to nie je. Nocne dojcenie je o pocite bezpecia. Ja som dojcila malu do troch rokov. Do dvoch aj v noci. To sa budila aj 10 krat. Bolo to velmi narocne. Ked mala dva vysvetlila som jej, ze v noci sa uz nepapa a ona to zobrala v pohode. Vtedy som mala pocit, ze uz to pochopi. A pochopila 🙂 Drzim palce.

junovedievca
2. jan 2022

@domin_ka ani pre mna.skusam stale,raz zacas sa podari ho dat do postielky ale po polnoci je budenie castejsie a to uz ja nemam silu ho dvihat hore dole.a uz som skusala ci nie je hladny.vidu z flase nechce.a ked nedam prso tak pibudi krikim cely panelak....cakam ze vyrastie,sak do 30tky to robit nebude 🤦‍♀️

aschkimka
2. jan 2022

@domin_ka moja dcéra má už skoro 11m a od nejakého 8-9m sú noci strašne, akoze ani predtým neboli výhra ale teraz sa po polnoci budí pomaly každú polhodinu ...okolo 3h jej dám UM a potom sa chce pomaly hrať alebo ja neviem čo to robí, potom zaspí a do nejakej 5tej sa furt budí a potom zaspí do 8smej. takže nie ste v Tom sama...podľa mňa na to neexistuje nič...skúšali sme aj spánkovu a tá povedala že jej už nemáme dávať UM,aj sme to skúšali, jedla predtým 2x, teraz ale ten jedenkrát potrebuje, je hladná...ale to nočné budenie (celonocne) hladom isto nie je...už som tiež hotová...nevládzem pootm s ňou cez deň,ale čo iné zostava...ja verím že raz mi tú noc prespí celú alebo sa zobudí 1-2x....verím...

andreatytler
3. jan 2022

@domin_ka Toto je velmi caste. Je tu vela prispevkov kedy deti maju najhorsi spanok okolo 7-9 mesiaca. Aj u nas to bolo najhorsie v tom case. Bolo to preto lebo zacal byt mobilny a to je pre dieta tak obrovska zmena ze sa nedokaze skludnit na dobry spanok. Prilis vela podnetov a zmien a on je este prilis maly, aby to dokazal spracovat. Nie je na to ziadna rada. Len vydrzat. Nam sa polepsilo par mesiacov po tom ako zacal sam chodit.

marussska
6. okt 2023

@aschkimka ahoj, moja Hana ma 9mes a presne tento istý problém. Celu noc je hore, nechápem čo to ma… len sa prevaľuje, hraje sa s dudlom, so zipsom na spacom vaku a mrnči. Presne v takých časoch ako vy… keď jej dám mlieko, nachvíľu zalomi ale o hodinu dve je znova hore 🤦🏼‍♀️ Ako steto vyriešili, dokedy to trvalo? Ja mám pocit že je hladná, ale nechcem jej v noci mic davat. Už teraz dostane 2x, viac nechcem…