icon

Vodítko na deti

22. sep 2023

Čaute maminy aký máte názor pripadne skúsenosť s týmto? Totižto mam 2r ktorá má aktuálne obdobie vzdoru a nie vždy počúva a ešte mesačné bábätko..rada by som chodila na prechádzky po meste s oboma naraz no to sa aktuálne nedá kým som sama lebo neustále uteká a je to nebezpečné...vyskocilo mi toto tak nad tym premýšľam 😁

Vodítko na deti
Strana
z4
brezza
22. sep 2023

@silvike ani ja nepouzivam voditko a to mam dve male deti, z toho starsi je autista. To ale neznamena, ze odsudzujem rodicov co to pouzivaju, ani si o nich nemyslim nic zle. Je to kazdeho vec a uz pozastavovat sa nad niecim takymto mi pride uplne od veci.

autor
22. sep 2023

@silvike
Je v poriadku mať názor, (keď sa vyjadruje slušne)..veď sme predsa ženy 🙂..smerovala som túto diskusiu najmä mamičkám, ktoré boli v rovnakej/podobnej situácii ako som ja. Samozrejme, že by som to neriešila, keby na to nie je dôvod. Viem, že je to len obdobie a prejde ju to, no aj ten napr. mesiac spraví veľa a ak mam byť len doma zo strachu, že mi vbehne pod auto, tak to nie, ďakujem...Áno, pre každú dobrú matku je zdravie a bezpečnosť svojho dieťaťa prvoradá s popruhmi alebo bez. Prečo by som sa ale mala cítiť zle, keď by som ich nakoniec dala? To je rečnícka otázka... ďakujem mamičkám za rady, teraz napr. viem, prečo ten čo som chcela na ruku kupovať nebudem, (keďže sa to môže otvoriť, rozhodnúť, vyvliecť)..že existujú aj iné - vyskúšam asi ten batôžkový. Ale skúsim aj ten stupienok, možno ju to zaujme a nebude vymýšľať... čiže mne táto diskusia pomohla vďaka ešte raz😊

sasanka605
22. sep 2023

aj moji zdrhali, mala som kocik pre surodencov a ked sa nedalo inac rucali v nom, ale ine si chcela. Normalny ruksak s popruhom cez hrudnik a na to zachytis aj obycajne voditko. Urob si tak aby si ty vedela fungovat v beznom zivote kym sa nauci, ze na cestu sa neskace.

titla
22. sep 2023

Kym som nemala dieta, tak chom nechapala, ako moze jeden rodic nad niecim takym uvazovat...
No a ked som to dieta uz mala a mal obdobie vzdoru, tak uz som jeden cas mala vybraty presne taky batoh s voditkom... nakoniec som ho nekupila, syna preslo skusat skakat do cesty pod auta. A to mam len jedno dieta, bol nauceny pekne chodit po chodniku, cez cestu vzdy za rucicku a potom mu preplo... a nie necumela som do mobilu, ale byt aj pri jednom dietati non-stop v strehu vie byt narocne.

dusankomoj
22. sep 2023

@1234321 v tejto diskusii si za JEDNODUCHÚ jedine ty,urážaš,povyšuješ sa a na protiargument odpoveď nemáš. A ak si všimneš na tvoj prudérny názor tu pochopenia nemáš.Si totiž jedna s tých ľudí,čo uznávajú iba svoju pravdu a nič iné. Ako môžeš hodnotiť niečo,čo nepoznáš?

elanor
22. sep 2023

@dusankomoj lebno ona ma nazor, a ten predsa mat moze, co natom, ze tomu ani za mak nerozumie... Lebo mat nazor je nadovsetko.

dusankomoj
22. sep 2023

@elanor však to!

guliver19
23. sep 2023

@1234321 takze ty dieta este ani nemas😀. Si v tejto teme uplne zbytocna, opusti ju, tvoj nazor tym padom nikoho nezaujima.

natalka25122017
23. sep 2023

Ja tiez nad tym rozmyslam december/januar sa ma narodit babetko syn je hyperaktivny a nechce dat ruku len na silu drzat aj to sa niekedy hadze o zem ze konec a pekne mu clovek aj vysvetli on uteka je zvedavy a to mame 18 mesiacov

1sally12
24. sep 2023

@1234321 pri týchto diskusiách mi vždy napadne, ako je možné že my ako deti sme šli pekne za ruku? 🤔 Iste boli sme zvedavé deti (asi ako každé),sem tam sme aj odbehli, ale cez cestu sme vždy išli s dospelým za ruku. Preto nechápem tejto dobe že vodítka na deti🙄

1234321
24. sep 2023

@1sally12 presne tak ale vidíš, ženám napíšeš svoj názor a sú ako osy 🤣🤦‍♀️ nevadí. Voditko im zachráni deti

zuzanaete
24. sep 2023

@1sally12 Nie vzdy to tak bolo. Mamina spomina, ako sa znamym stratil maly syn na Flore. Traktor bol velmi zaujimavy, tak sa k nemu vratil. Celkovo bolo kedysi menej aut, jazdilo sa pomalsie, ulice boli kludnejsie. Takze tazko sa porovnava vtedy a teraz.

elanor
24. sep 2023

@1sally12 porovnavas neporovnatelne.
Kedysi islo cez cestu 1-2 auta za hodinu. A vtedy ked decko utielko, tak dostalo potom na zadok taku naloz, ze druhy krat ho to ani nenapadlo. Kedysi nevychovavali iba rodicia, ale aj babky a dedkovci, aj tetky a ujkovia od susedov, vlastne cela dedina. Hockto maleho caparta upozrnil, vyhresil, vysvetlil, alebo mu plestil po papuli. Dnes nedajboh, aby na decko niekto cudzi len pozrel.
Kedysi zeny 50+ uz aj na dochodku boli, takze mal kto dohliadat, plna ulica tetiek na priedomkoch ako bezpecnostne kamery a mravna policia v jednom...

autor
24. sep 2023

@zuzanaete nepoznám dieťa, ktoré by sa nestratilo, dokonca aj ja som sa zatulala mame ked som mala cca 4 roky napriek tomu, že som jej bola stále za zadkom v potravinách..stane sa, dieťa sa rozptýli a nehoda môže byť na svete. Kamaratkinu sestru (5ročnu) zrazilo auto pred jej očami -v zime dostalo auto šmyk a malá vybehla ku ceste a rovno ju trafilo- na mieste mŕtva a pre kamarátku trauma na celý život a výčitky keďže ju strážila ..toľko k tým náhodám...
Sú všelijaké prípady a keď sa dá zabrániť nehode, treba pre to robiť všetko, veď sa jedná o to najcennejšie a to zdravie našich detí. Každopádne súhlasím, že sa to nedá porovnávať..ved teraz je mnohonásobne viac áut, deti si môžme strážiť ako vieme, no napr. v mojom prípade si nemôžem dovoliť utekať za 2 ročnou a druhé mesačné nechať hocikde na chodníku v meste samé v kočíku...preto áno @1234321, voditko môže zachrániť dieťa, najmä keď má (prechodné) obdobie vzdoru, čo nevzniklo len teraz, ale bolo to odjakživa. Ale to pochopia len tie, čo to zažili so svojimi deťmi, uvidíš keď budeš mať dve, lebo za jedným behať je nič. A keď dáš dieťa do škôlky, tiež ho dajú počas vychádzok na vodítko. To ti nebude vadiť?😀

aceris
24. sep 2023

@1sally12
@1234321 nie vsetky deti su rovnako zive a odvazne! Ja by som ako decko tiez nikdy neutiekla, ale preto, ze som mala strach sa co i len kusok vzdialit od mamy. V skolke som cele dni sedela vedla ucitelky a nepohla sa od nej. Nepoznam jedine dieta take v dnesnej dobe.
Moje dieta naopak od dvoch rokov uteka, ci ide opacne ako ja chcem. Vzdy som za nim behala. No nakoniec som ho zacala strasit, ze ho vezme cudzi ujo a az to zacalo zaberat. Ale tiez az po tom, co jeden okoloiduci tatinko videl moje zufalstvo a siel ho chnapnut s tym, ze on berie neposlusne deti. Takze ked neposluchol ani na 3 ci 5ty krat, zakricala som, ze ide ujo po neho a odvtedy sa zacal otacat a bezat ku mne. Ale to nie je vobec vhodna vychovna metoda. No nevedela som si uz rady. Z voditka by sa mi vyhryzol. Nastastie nema traumu🙏

kristiii
24. sep 2023

@1sally12 dovoľ mi zasmiať sa..mama dodnes spomína ako jej môj brat cca 40 rokov dozadu zdrhol, vtedy dvojročný a ona ho s kočíkom naháňala cez pole.

1sally12
25. sep 2023

@1234321 všimla som si😁 ale aj tak...je pravda že nemám moc skúseností s deťmi, ale ako ja s bratom, aj deti z rodiny (bratranci..) sme vždy pekne šli, nikam sme nezdrhali. Asi je iná doba alebo čo.. Moje netere, keď boli malé keď išli so mnou alebo s hociktorým iným dospelým z rodiny, vždy pekne za ruku (je síce pravda, že mladšia občas protestovala😃 ale vždy pekne kráčala vedľa nás) alebo je to tým že sme im tú ruku vždy zobrali a išli sme (žiadne že dáš mi ručičku?🙄) tak boli zvyknuté už od mala.
@elanor práve keď som písala ten môj príspevok, napadla ma babka, s ňou som travila väčšinu detstva a spomínam si ako keď sme šli napr.z obchodu a stretli sme nejakú susedu -samozrejme debaty nemali konca, aj keď som babku párkrát potiahla za ruku kedy už pôjdeme domov lebo mi bolo dlho, nemysliteľné aby som sa jej vytrhla a utiekla 😳

majulino
25. sep 2023

U nás to používa mamka na dvojčatá. Vyzerá to úplne super. Najprv som pozerala, že ci pána, čo jej šibe? Ale keď som videla ako sa rozbehlo jedno doľava, druhé doprava a obe smer cesta, pochopila som, že zrejme nemá na výber, že ak by aj moje dieťa bolo také, tak to riešim rovnako. Ona mala nejaké také čo malo dieťa opasane okolo pásu

dusankomoj
25. sep 2023

Táto diskusia sa ťahá 3dni. Dám fotku s reálu. Môj od 1r( čo sa naučil chodiť) kočík bojkotoval. Tak sme kúpili popruhy( nie vodítko,u nás to boli popruhy) a syn si vykračoval,ako maršál na prehliadke. Držal sa za ruku,ale keď sa vytrhol,alebo potkol,tak sa mu nič nestalo. A o tom celé je! O ochrane dieťaťa! A nie o blbých komentároch.

siska53
25. sep 2023

@1234321 citas, ze autorka ma dalsie male babatko, ktore kocikuje??

siska53
25. sep 2023

My sme tiez mali. Malo, ale obcas som to pouzila, kedze som kocikovala mladsiu a hrozilo by, ze by 2rocak neposluchol, lebo v tom veku svet gombicka a cesta v blizkosti. Alebo ak neposluchol, tak siel na voditko. Naucil sa rychlo pocuvat.
Rodina trojciat to pouzivala bezne, ak siel s nimi len 1 clovek, voditka u nich boli nevyhnutnostou.

selest
25. sep 2023

@dusankomoj presne aj my sme take podobne mali. Je to skvela vec, dieta volne ide vedla teba, nema vykrutenu ruku dohora a nestlacas mu male kosticky ked ho musis ozaj silne drzat aby sa nevytrhol. A ked sa potkol tak som len dala ruku hore a nezrubal sa na nos. A ked sa metal ze nechcel ist domov, a za ruku nehrozilo, z ruk mi skoro parkrat vypadol co mal tolko sili sa branit..tak som ho velakrat niesla jak tasku. Pouzivali sme to a mali sme vtedy len jedno dieta a velakrat sme boli vonku nanho dvaja s muzom a mali sme co robit..Naucil sa vsetko casom..
Pri druhom dietati som to napr vobec nepouzivala, ten sam od roka cupital vedla mna a hned vsetko chapal kedy stat ked je cesta, kedy a kadial ist po chodniku..Mozno by som si tiez tukala na celo mat len to mladsie dieta a nezazit na vlastnej kozi..

dusankomoj
25. sep 2023

@selest presne! Ani pri dcére by ma to nenapadlo,ale toto druhé je živel. A tiež som najprv kúpila bugginu,trojkolku,odrážadlo.... a zachránila ma vecička za 20€. Nie všetky decká sú rovnaké.

Strana
z4