Výraz bábätka a lá "menťoško". Poznáte to?
ahojte dievčatá, chcem sa vás opýtať na výraz tváre vašich bábätiek. kubko má 7 mesiacov. nedávno začal vytŕčať jazýček tak, ako to robia mentálne postihnutí. neviem, čím to je. má aj nádchu a preto to môže byť tým, že sa mu zle dýcha a musí dýchať ústami. alebo si myslíte, že by to mohol byť nejaký zlý signál, že bude zaostalý? vyvíja sa zatiaľ dobre, podľa tabuliek... ďakujem vopred za vaše názory.
nazov otazky je ozaj trochu zvlastny.. moj drobec sa tvari stale smieno... strasne slinta a vyplazuje jazyk a vydava cudesne zvuky... ale nikdy by som nenapisala a ni nemyslela na to ze je to vyraz a la " mentoško " je to skutocne urazajuce pre maminy a deticky s mentalnym postihnutim.. a k tomu taketo prejavy vyplazovania jazyka su v tomto veku normalne...
podla tabuliek sa vyvija??? za chvilku ma moja dcerka mesiac a jazycek vyplazuje vzdy a kazdy den
dlho som hľadala výraz ako pomenovať výrazy tváre v našej triede pri vysvetľovaní niekt. učiteľov, už to mám 😀 aj my sme menťoškovia 😀 😀 parádne slovo 😀
a neboj, určite máš zdravé dieťa, keby si videla moje ksichty na fotkách z raného mládí, tak by si zaplakala 😀

Myslím si, že zakladateľka témy už dávno obanovala, že to sem vôbec "zavesila". 🙂 🙂 🙂
Som presvedčená o tom, že to ani nebolo tak myslené, ako to vyznelo. Hlavne ten názov je...... Prinajmenšom smutný.