Zaspí vaše 6 mesačné bábo samé?
Ahojte. Dnes sa ma znama spytala ci moj maly 6 mesacny syncek zaspava sam alebo mu pomaham. Vravim jej, no ano chvilu ho mam na rukachm chodim s nim a zaspi. Trva to asi 3 minuty, A ona ze zle robim ze som ho tak naucila. Ale vsimla som si ,ze ked moj maly chce spat lezi a len fnucka, akoby sam nevedel zaspat. Ako to robite vy? To az tak robim chybu vo vychove ked svoje dieta vezmem na ruky aby zaspalo? Azda ho rozmaznavam?
@veselalentilka vobec nerobite zle!ja by som o uspavani vedela pisat ódy.moja mala silne koliky prve tri mesiace.to sme sa stale nosili a vsemozne uspavali(kocik,na rukach,fitlopta....).po troch mesiacoch to "uz" bola len fitlopta aj to cca tri minutky a bola jak dudok.teraz ma osem mesiacov a po jednom prevyletovanom vikende ked bud spala v aute alebo v kociku(nie na fitlopte) uz nevedela zaspat na rukach a od vtedy zaspava pri mne na postely do 5minut.doteraz sa moje okolie cudovalo ze ako som si ju len mohla naucit na fitloptu.ze ju tak budem uz donemoty uspavat tak teraz pocuvam ze ja blbana som si ju naucila zaspavat pri mne v posteli(podotykam po asi 10min ju prekladam do jej postielky a tam spi az do rana bez budenia alebo teda cez den dva krat po 1,5hodine).pre mna je to vyssi level a raz urcite sa dozijem aj toho ze zaspi sama v postielke.nesilim to a uz vobec ju nenecham vyplakat.takto jej to vyhovuje,pre mna to nie je nic obmedzujuce tak preco nie?!🙂 aj ja som spokojna aj malinka 🙂
@veselalentilka ale coby..nase prve - vzdy zaspal pri dojceni-cize u mna v naruci..jedine vonku v kociku sam. Druha bola kolikova,cize tam.nic ine neostalo len ju na rukach uspavat,ked to preslo,tiez zaspavala pri dojceni cize na rukach. Neskor sme u oboch presli na to,ze zaspavali na posteli pri nas a mala si dokonca sama vymyslela,ze poobede od roka tak bolo,chce spat len doma v kociku,cize som ju len polozila,zaspievala 1piesen a bolo.
Teraz si citamvame,alebo maly si pozera,ale stale je mu prijemnejsie,ked je niekto pri nom (aj mne sa lepsie zaspava,ak niekoho citim). Zatial si to vychutnavam,lebo zachvilu pride obdobie,kedy budu chciet byt sami,ziasne rozpravky na dobru noc a skor nas budu z izby vyhanat.
Takze je to len na tebe,ci to vadi tebe. Ak ta boli chrbat-ja som to vyriesila tym,ze som lezala vedla nich (aj pri dojceni) a hladkala im chrbatik-to upokojuje.
@vittory ako pise @evittam,vela zalezi od genetiky. Moja segra do 6-7rokov! Pila pred spanim kakao.. A ak ma doteraz vo veku takmer 37rokov 3kazy,je vela. Podotykam,ze na zubne prehliadky vratane rengenu zuboch chodi pravidelne kazdy rok.
To ale neznamena,ze hygienu netreba dodrziavat,ni zial,niekedy genetika nepusti.
A mne raz zubar povedal,z edolezite je,aby okolie babatka malo zuby ok,lebo prave vtedy ak sa ten mrnus bozkava,"pluje sa " na neho pri rozpravani tak vtedy s avselico moze preniest a tvori sa tak zaklad pre buduce kazy
@vittory Môjmu synovi sme začali nejak pravidelne umývať zuby až okolo 2 rokov, pil mlieko, kakao, jedol všetko čo treba a predstav si má 8,5 roka a ani jeden kaz. Ja som kaz nemala už viac než 5 rokov. 😉 Nič netreba preháňať - ani to, že umývať "zúbky" pol ročnému dieťaťu, ktoré ich má až 2. Ale to je každého vec a názor-samozrejme.
@vittory neda mi nereagovať ... To mam6 mesačnému o 9 vecer ked zaspí po vypití mlieka umývať ďasna? A potom o 12 ked vypije 150 čaju tak zase? O 1:30 vypije dalších 180 mlieka, a okolo 3:30 dalších 180 mlieka. Takze matky umývajte zuby aj v noci lebo Vaše deti budú mat pokazený chrupp. Je jedno ze je to aj v noci, však načo by sme spali .
Prosim nezacnite komentovať este aj to prečo voči tak často krmim lebo si to uz asi ozaj hodím ...
my sme nasho vzdy uspavali na rukach, najskor kvoli kolikam, neskor to bol nas zauzivany ritual. Ked som nevladala, lezali sme spolu v posteli a on pekne zaspal, bez placu, bez kriku... ma 2,5 roka teraz, spava stale s nami v spalni vo vlastnej posteli, je spokojny, ja som spokojna, nemrauci v noci zo sna, a ked nahodou, tak len vystriem ruku a hned je kludny... nie je rozmaznany... cez den je az moc samostatny... len vecer a v noci je rad, ked som pri nom... cez den zaspava sam uplne v pohode ;)
@veselalentilka drobček ti zaspí v náručí za tri minúty, ale zrejme vyžaduje, aby si s ním chodila. Zvládneš to aj o pol roka, aj o rok? Dieťa bude totiž väčšie a ťažšie, bude mať počas dňa viac vnemov, tak zaspávanie môže trvať oveľa dlhšie. Ja nie som v žiadnom prípade za to aby dieťa zaspávalo samé a polročné už vôbec nie, teda ak si to nevyžaduje. Lebo sú aj také deti, ktorí chcú zaspávať samé a najlepšie spia samé vo svojej izbe. Nechápem, prečo by si mala polročného drobca nechávať v izbe samotného, keď on e šťastný s tebou. No skús ho začať uspávať tak, že ho nebudeš nosiť, ale si ľahneš k nemu, budeš ho hladkať, škrabkať, no nie nosiť, lebo väčšinou sú veľké problémy s odúčaním od toho, čomu sme deti naučili, keď boli maličké - je tu kopec takých tém. Chápem ťa, takto máš o pár minút pokoj, dieťa spí, tých pár minút nosenia ti nevadí ale už teraz rozmýšlaj, čo s tým budeš robiť, keď bude starší. Že si jedného dňa povie, že od zajtra budem zaspávať vo svojej posteli, lebo už nie som bábätko, je slabý predpoklad.
Náš malý ma 6m2t a zaspáva večer o 8 pekne sám po papani sem tam si poplace ale už je naučený od 3/4m zaspáva sám v postielke. Naučil sa zaspávať s bavlnenou plienkou. Keď je chorý alebo už strašne zlý vtedy ho uspim na rukách a nechám pri nás spať ale malo kedy...jemu sa lepšie spinka vo svvojom ked ma viac priestoru 🙂
@vittory nie nesla.. Nasi nas zle ucili,ze zuby sa umyvaju len rano. Chvalabohu najma ona zuby a kazy nemusela riesit. Ja o trochu viac,ale to tiez az teraz,ako som boal tehotna,dojcila,trpim aj na kyselinu,obcas z toho reflux,takze to mi trochu nici sklovinu,ale stalr som na tom lepsie ako moj drahy,co omnoho viac dba na hygienu u seba a na kazy trpi podstatne viac.
@evittam ano to je pravda tez..patrite mezi ty stastnejsi..prvni syn sice mel tez pekne zuby az nedavno se mu udelal kaz a je mu skoro 15..ale nic nechci nechat nahode a hlavne uz to bude mit zauzite tak nebudu mit takovy problem s tim ho to ucit..uz to bude automaticke pro neho..😊
Ja dam maleho do postielky , pustim mu potichu hudbu na kolotoci a necham ho sameho. Zaspinka sam. Ale niekedy mi zaspi pri vecernom kojeni, vtedy ho len prelozim do postielky 😊 Od malicka , od 6 tyz. ho ucim zaspavat sameho . Niekedy mi pomrnka , to pridem k nemu, chytim rucicku, pohladkam po licku a zase odidem.

@vittory áno nezáleží mi na zdraví mojich deti preto im v noci dávam mlieko. Ok, dakujem, diskusiu vytvorila autorka, reaguj na ňu, na mna si uz reagovala viackrát, tak ta este raz prosím, nereaguj na mna