Zelenkavá stolica kojeného bábätka
Ahojte dievca,potrebujem radu.Nasa mala ma od vcera taku zelenkavu stolicu,nie vsak pri kazdom kakani.Pripisovala som to tomu,ze od piatku beriem zelezo na odporucenie gynekologa.Mame 2 mesiace,je plne kojena.Kakavala tak 2-3 razy za den,no dnes uz 6x.Myslite,ze je to v poriadku a farba moze byt sposobena zelezom?Bojim sa,aby nemala nejaku virozu.
Mne tvrdili ze ked je zelena babo je hladne cize slabe mliecko
@sisa232323 toto davno nie je pravda,kedysi sa tak hovorilo,ale jednak slabe mlieko neexistuje-bud je alebo nie je,a u dojcenych deti je zelena stolica normalna...
Otazne je,ked je tak casto..@katka2505 kolko tej stolice bolo? Vela,ci len trochu? Spomen to doktorke,ale ako pisem,kojene dieta moze mat stolicu do zelena,moze to byt ovplyvnene aj tym zelezom,a moze mat kludne aj 6x za den...nestresuj sa,a ked tak to spomen 🙂 drzim palce
@tani777 tak potom dobre vediet ja som to len pocula takto ...
My sme mali zelenú stolicu a bola to od hladu,mala som slabé mlieko,dokrmila som sunarom a bolo to ok
@sisa232323 nie nie,to sa dakedy tak hovorilo 🙂 aj s tym mlieckom sa tak verilo,ze slabe...lebo proste deticky chcu byt pri mame,a na prsniku,nielen od hladu..ale pred 40 rokmi nebol cas na to..aj mne tvrdili aj svokra aj moja mami,ze mala je hladna a mam slabe mlieko...
Zelena stolica nieje “ hladova” stolica. Ak by bolo hladne, stolica je skôr hnedasté, sporadická a výrazne zapácha.
Najčastejšie je zelena stolica ak dieťa pije veľa predného mlieka a mliečny cukor, ktorý v črevách kvasi spôsobuje zelené zafarbenie ( hlavne v lete, keď bábätko veľa pije od smädu). Konzumáciou veľa mlieka a mliečnych výrobkov. Potraviny, ktoré obsahujú veľa železa. Ak si začala dokrmovat, tak um obsahuje aj železo a stolica je preto zelenozlta. Ak je stolica v plienke dlhšiu dobu. Na viac si nespomínam.
@tani777 Super teda 😂 aspom sa dozviem viac a budem vediet moj este neni na svete tak aspom nebudem hystercit ked nahodou
zelena stolica nie je vobec problem, syn kym bol len dojceny/dokrmovany UM, ale bolo to tak 70% dojcenie, 30% UM a mal tiez zelenu stolicu...teraz jak uz ma aj prikrmy, uz je vselijakej farby podla toho, co zje...
@sisa232323 je uplne normalne,ak chce byt babätko na prsniku aj cele hodiny..ja som si tak perfektne oddychla :D nastastie manzelovi nevadilo,ak musel upratat alebo navarit on 😂 inak,mala bude mat 11m,a najradsej a najdlhsie spi na rukach a nacucnuta ;)
@zuzuliennka1
Cize myslis,ze sa nemusim bat?
Zelena stolica je uplne normalna pri kojenych detoch.
@lavender273
Myslis,ze sa nemusim bat nicoho zleho?
z viacerych nezavislych zdrojov od zdravotnikov vratane pediatricky mojich deti, ked mali zelenkavu, odporucala viac prikladat -papat/cize ano hladne/, nespajala by som to so ziadnym "slabym " mliekom, viac davat papat babatku, a tym padom aj viac prijimat tekutin maminka, iba osobna skusenost laika, ak by to pretrvavalo mali by ste navstivit lekara, pre istotu. vela stastia
Moja dcera mala casto taku stolicu. Nebolo to priznakom ziadnej choroby ani nicoho. Normalne zdrave dieta.
Vsade su dostupne info o kojeni a tam je urcite informacia o zfarbeni (zelena je ok).
@lavender273
Dakujem,uz som sa bala,ze ako pisu baby vyssie,nemam nahodou slabe mlieko a nie je hladna.
@katka2505 nie, urcite nemusis
Zelená stolica môže byť aj zo železa. Obyčajne však znamená, že strava prejde tráviacim traktom veľmi rýchlo. Neznamená to nič zlé. Je to úplne v poriadku.
Aj moje deti mávali párkrát zelenú stolicu. Vôbec som to neriešila. Priberali teda poriadne. Tak to neznamená, že by to bola hladova stolica. Ja som mala vždy nadprodukciu mlieka.
Dnes sme boli v poradni.Mala za 3 tyzdne pribrala 630 g,takze hladna asi nebude.Lekarka povedala,ze stolica moze byt zelena aj zo zeleza,ale u kojenych deti taketo sfarbenie, nie je ziadny problem.Dnes kakala uz len 3 razy a naposledy poobede mala uz hovienko normalnej farby,takze je to myslim v poriadku.

Zo železa zvykne skôr zapekať, a zafarbuje skôr do čierna, možno tak trocha do zelena...ale nejedli ste ešte niečo zelené(napr.špenát)? Asi ak by to pretrvávalo a pre váš vnútorný klud by som doniesla stolicu doktorke, nech to dá prešetriť či tam nie sú nejaké baktérie. Ale ak maličká kaká,to je len dobré 🙂