Zlý spánok a záchvaty plaču. Čím môžu byť spôsobené?
Ahojte, chcela by som poradiť. Môj 9 mesačný synček už od narodenia spal úplne ukážkovo. Prvé dva mesiace sa budil o druhej v noci a potom až o 5. Keď mal dva mesiace prespal už celú noc. Do 6 mesiacov bol plne kojený. Až po dosiahnutí 6.mesiaca sme začali so zavádzaním príkrmov. Malému chutí a nemáme žiadne problémy, že by niečo odmietal. Zlom však nastal v spánku. Od 6.mesiaca sa malý začal budiť v noci aj 6-7krát. Najskôr ho stačilo pohladkať, prihovoriť sa alebo zaspievať a zaspinkal ďalej. Potom sme už museli uspávať kojením. Keď som už nevedela ako ďalej, začala som sa riadiť knihou: Každé dieťa sa vie naučiť spať. A musím povedať, že spinkanie sa polepšilo. Cez deň sme už nespinkávali v kočíku vonku ako predtým, ale aj doma v postieľke a v noci bol hore už iba 2krát na kojenie. Potom však ochorel, tak sme režim znova zvolnili. A teraz je situácia úplne zlá. Budí sa v noci ešte častejšie (včera dokonca v priebehu prvých 3 hodín - čo by mal spať najtvrdšie - bol hore 3krát). Najhoršie je, že sa budí a má úplný záchvat plaču, vôbec nepomáha, keď ho zoberieme na ruky. Jedinou možnosťou utíšenia je kojenie, alebo musíme odísť zo spálne do obývačky, zasvietiť si, dať mu hračku, ukľudní sa a potom zaspí. Spánok trvá však max 1-2 hodiny a potom sa celý kolotoč zopakuje.
Prosím poraďte, čím môže byť spôsobený tento zlý spánok a čo tie neutíšiteľné záchvaty plaču??? Už sme z toho zúfalí.
ďakujem
michaela
@minimisi
Ahoj
my sme mali tento problém so synom, keď mal cca 9 mesiacov, už nebol kojený začal sa budit zo spánku každú hodinu s veľkým krikom(volali sme to s manželom požiarna siréna), dovtedy spal celú noc...keď to trvalo asi mesiac som sa na to spýtala pediatričky, ktorá nás poslala na neurologiu a tam nám povedali že malý má nočné desy(velmi prežíva čo cez den zažije a nevie to spracovať a všetky emócie sa musia dákym spôsobom dostat z neho von)..a rada znela vydržať, trvalo to asi do jeho 12 mesiacov...takže možno tvoj malý prežíva to isté...
Ahojte, mame tiez problem so spankom.
Mala sa od narodenia v noci budila tak 1-2x....mala niekedy aj horsie noci,ale dostala papat a spala dalej...bola na UM skoro od narodenia...Vyrazne sa jej zhorsil spanok az od 8meho mesiaca. boli sme u svokrovcov a tam mala take noci,ze cele premrncala ☹ cez den vsak bola uplne nromalna a aj pekne spala 2 x za den. od narodenia vsak cez den az do teraz spava stale len v kociku, v postielke nezaspi...tam prereve aj 3 hodiny, vobec nepomaha nechat ju vyplakat a tak sa zbytocne trapime navzajom, dam ju do kocika a spinka hned... teraz ma 10 mesiacov a spi uz len raz denne (v kociku), vecer zaspi relativne dobre,ale noci ma strasne...ked bol spln,tak prerevala komplet celu noc, mozno bez 3 hodin, teraz ani spln nie je a stale ma take noci...proste sa zobudi uz okolo 12tej a potom od 2hej potom len place a place ☹( nic nepomaha....ani napit nechce, cumel ma v puse, prevaluje sa a place...3mesiace nam nevykukul ziadny zub,aj ked ma dasna riadne navrete...tak snad to bude len tymi zubami...☹(( a raz to prejde...
@kaja73 Ahojky, chcela by som ta poprosit ci by si mi napisala ako by mal moj maly uzivat tu thuye occidenthalis, ockovali nas 15.11 2011 a koncom novembra sa zacal v noci budit, pripisovala som to zubom, aj nam teraz koncom januara 2012 dva vysli ale spanok je stale zly, a dnes som si precitala co si napisala, tak je to mozno aj reakcia na to ockovanie. co som si o tom precitala ja tak uz to mame starsieho data,takze davkovanie by malo byt 15-30 CH, 5 granul denne alebo 1 davku 3krat tyzdenne, len neviem v akom mnozstve vody a vlastne som z toho baran☹ ak by si mi vedela pomoct ,bola by som ti moc vdacna, s pozdravom , vycerpana mamina☹
Mam dcerku, prvych 6mesiacov spinkala ukažkovo, večer som ju dala do postielky a spinkala. Nikdy sa nenaučila na ruky. Teraz má 15mesiacov a neviem si rady. Malá mi spi len v kočiku. Som z toho nešťastná, neviem či ju nútiť spat v postielke alebo ju mam nechať v kočiku. Skusila som spavat s nou v posteli, nic nepomaha. Bez kočika je aj do polnoci hore!!! Uspavanie v postielke trva aj hodinu a viac, spanok hrozný. Budí sa s plačom, nechce mlieko, vodičku ani cumlik. Na rukach sa tiez nechce "učičíkať". Čo mám robiť? :(
@gresijaja tento problem mame aj my. cez den spinkame ukazkovo doobeda 2 hod, poobede 2 hoidny. dieta je spokojne stale vysmiate. pride vecer zaspi tak medzi 21-22 v pohode ale potom to zacina. zobudi sa tak za hodinu max. 1,5 a potom vstavam kazdu chvilku. spine spolu, postielku zasadne odmieta reve ako najaty ked ho tam skusam dat. zo spanku zrazu zacne kvilit, musim ho vzaiat na ruky aby sme nezobudili tatina (aj to sa mi uz predtava darit). a takto az do rana sa to opakuje v intervaloch po 20 min, niekedy ked je lepsie prespi aj 1,5 hod. uz sa bojim ci nie je nejako chjory ale ked rano vstava s úsmevom to mi je cudne. a este obcas precitne z placu do usmevu a v noci rozprava a ukazuje tuli sa ku mne ako keby si hladal vhodnu polohu na spanok. v poslednom case teda spin posediacky mam ho na rukach ale uz vazne neveim ako dalej
ahojte...Booože..to je fakt strašné..akurát som hľadala niečo,z čoho by som pochopila prečo tak detičky v noci plačú...ale vidím že nám asi nič nepomôže...my máme to isté..malá má 8 mesiacov a už asi 2 mesiace sa trápime tými nočnými záchvatmi plaču .nič ju neutíši .môžem jej spievať nosiť na rukách dávať hračky či čaj alebo mliečko ..nič nezaberá..zúbok nemá ešte ani jeden a spí s nami na posteli od kedy sa tak budí...nechápem z čoho to tie detičky majú...tiež mi každí vraví že to musíme vydržať,ale mám pocit že niekedy viac plačem ja ako ona ☹ baby držím prsty aby ste to zvládli 🙂
@margitajanko2 Neplac pred dietatom. Je z toho neiste a prebera Tvoje emocie. Ked vidi ze najblizsi clovek je zufaly, tak jasne, ze je zufale aj ono.
ahojte...odporucam precitat si nasledujuci clanok...ak mate doma maleho skrekluna urcite vas to trosku ukludni a ked nie tak aspon rozosmeje 🙂 nam u 5tyzdnovej dcerky trosku pomohlo zavinovanie plienkou natesno v perinke
http://babetko.rodinka.sk/zo-zivota/rodicovske-...
My mame podobny problem s nasim 11mesacnym, no nebudi sa nam v noci s placom, ale po poobednajsom spanku. Trva to uz par dni. Rano sa zobudi vykukne na nas z postielky s usmevom, aj po doobednajsom spanku sa zobudi spokojny, ale poobede vzdy len s placom a musi sa vyplakat. Nepomaha utisovanie, mojkanie, prihovaranie ani spievanie, jedine co zatial zabralo je pustit mu rozpravky. Nechapem preco sa len poobede budi takyto vystresovany. A to spinka normalne hodinku, hodinku a pol...
Dobry den potřebovala bych poradit mám 1,5 ročního chlapečka byla jsem s ním u doktorky a ona mi řekla že je nemocný má antibiotika a chyceny nosohltan a do toho afty v krku ... a dneska dostal jakýsi záchvaty
jestli z prášku bo že je nemocný
Nwm
A nepoznava dědu a baby má jenom mě poradtě čím to muže bít děkuji moc ..
nedavala si ho v poslednej dobe očkovat?Nezačal sa spanok kazit potom? porozmýšlaj. ak áno, može to byt nežiaduci učinok vakciny. Deti sa budia so strašnym plačom /vačšinou v noci/ a dlho trva kym sa utíši. vola sa to anafylakticky šok. pogoogli.
Ne nebyli sme na očkování, očkování poslední měl v 11 měsících, včera jsme sním byla u doktorky a má zánět nosohltanu a afty v krku, dostal na to antibiotika (Ospan) má to druhým dnem a když se probudí tak jako kdyby nepoznal Babičku a dědu. Sme přemýšleli s mojí mamkou jestli nemá halucinace. Tři dny měl (39,8 - 40,3 s odectenim) horečky. Dekuji za radu.
toto by mohla byt šikovná aplikácia http://www.24hod.sk/koniec-detskemu-kriku-a-bez...
ahojte, tiez hladam odpovede uz dlho mame 3 roky a zachvaty placu mame od roka, nas dokonca pritom normalne spi, ked a prebere kuka na nas ze co chceme, niekedy je to aj 4 krat za noc, a nikto mi tiez nevie dat odpoved. takze sa trapime, ale tiez je v pohodke rano nic nevie stastne usmiate dieta.
tak drzime palce
@minimisi
Ahoj Michaela, ako ste vyriesili nocne budenie? Moja mala ma o 6 dni 6 mesiacov. Spavala od pol noci do 8-9 rano bez budenia, je plnokojena. Teraz posledne 4 noci sa budi cim dalej tym castjesie a place...ponukam jej prsnik ale nepapa len sa upokojuje...chceme zacat s prikrmami ale ja osobne si nemyslim ze to vyriesi situaciu (uvidime) lebo mne sa zda ze nie je hladna. Budenie mi pripada ako reakcia na zle sny alebo nieco pdobne (psychickeho razu). Daj mi prosim vediet, ako ste na tom vy 🙂 Dakujem
@legatka Nasa z toho po par mesiacoch vyrastla.Vola sa to nocny des a je to hrozne.
Moja mala kazde rano vstavala s usmevom a aj teraz az na tie nocne zle nalady ☹ moj muz tvrdi ze to ma z toho ze ju este neprikrmujem (chcela by som zacat po ukoncenom 6tom mesiaci)...dufam ze to aj u nas prejde samovolne 🙂 ☹
@momoqui Mozno privela podnetov cez den.Vela navstev,hlucne hracky a prechadzky po hypermarketoch takym malym detom nerobia dobre.
@duratlicka
Momentalne sme na vidieku na juhu Talianska takze vibec ziadne podnety tu nie su...je tu cisty vzduch ziadne auta ziadne supermarkety 🙂 cestovali sme 2 tyzdne/road trip/ po IT a pekne spavala a po tyzdni ako sme tu tak jej tieto noci zacali...je mozne ze teraz na nu dolahla unava z cesty az teraz....s tymi na stevami-je zvyknuta na ludi od malicka ale ke pravda ze sme teraz nonstop so starymi rodicmi co mozno moze sposobit aj negativny efekt (unava) 🙂 uvidime dalsie noci co sa bude diat
Mok malý toto ma od narodenia už fakt neviem co mam robit v marci bude mat 3rocky
Ahojte ja mam 15 mes. dcerku a posledne cca 3tt sa kazdu noc okolo pol noci budi s placom.postavi sa v postielke a zacne plakat a prejde to az do kriku.az ked ju zobereme k sebe do postele prestane a kludne spinka dalej.
Pritom postielku mam uplne natlacenu k nasej posteli.
Aj ked jej dam mlieko ze je hladna na chvilku zaspi a zas.bo nezaspi a pokracuje.
Uspavame ju na nasej posteli a potom prekladame do postielky.
Muz uz spava v obývačke aby mohla mala spat v posteli so mnou.
Ja uz fakt neviem si dat rady.idú nam aj zubky ci to bude tym,bo zle sny ale kazdu noc?ci si len zvykla a uz to vyzaduje.
Naša spavala tiež pekne do 6. Mesiaca...A potom prišli zuby a spánok narušený... Nejdú vám náhodou zúbky?
Moja mala to iste. Niekedy v noci je to aj 15x hore s placom ☹ neviem ci zuby (ktore jej teda idu ale tak nie vkuse) alebo podnety..och, snad to prejde coskoro.
Ahojte. Akurat prezivame podobne obdobie, moja 13 mesacna dcerka mala od 4 tyznov ukazkovy spanok. Prespala celu noc. Teraz ma 13 mesiacov a uz posledny mesiac cca ma hrozny spanok. Uspavam ju v nasej posteli, lezi vedla mna a krasne sama zaspinka. Potom ju prekladam do postielky, ktora je v totalnej blizkosti s nasou. No po cca hodinke dvoch sa prebudi placom, takym nepeknym 😔 neviem ako by som ho opisala.. Neutisi ju cumlik, na ruky nic a nikto, okrem mna. Zubkami to nieje, totiz ma uz vsetky. Chora/ zvysenu teplotu tiez nema. Nechapem, nerozumiem co sa zmenilo. Fungujeme rovnako. Vzdy na veceru papa mliecko, cize nejake bolesti bruska by som tiez vyradila. Aj tmu vzdy pri spanku mavala. Vidim, ze niesom jedina, ale podarilo sa niektorej z Vas vymysliet nieco ucinne? Dakujem sa kazdu radu/odpoved 😊
My mame taky problem boli sme v nemocnici a ako sme dosli domov maly sa nam budi v noci aj tri krat a rano pravidelne o 4:15 a musime ist s nim so obývačky tam sme tri hod a musime sa s nim hrat potom spi dve hod

@valika_val To CH znamena riedenie.Cim vyššie cislo,tym je tam menej učinnej latky,ale učinok je hlbši,prenika až na psychiku.Ked si pozrieš ako sa homeo vyraba,tak pochopiš 😉 Glo-znamena globule,čiže guličky,gtt-kvapky,gra-granule-tie su vačšie ako globule/guličky.Tych 5 guličiek-čiže globuli je množstvo ktore davaš pri každom riedeni,čiže množstvo sa nemeni,iba riednie.Ak v lekarni povieš 9CH,guličky oni už budu vediet,ale asi to v lekarni mat bežne nebudu,tak ich popros,aby ich objednali napr. z homeo lekarne v Nitre.Neviem odkial si,takže neviem aku home lekaren mate nablizku .Budeš potrebovat 3 thuye occedentalis v tych troch riedeniach-9,15,30CH,stači ti to 1g balenie.Možno z tej CH 30 objednaj 2 balenia,tam ich budeš potrebovat viac.Z 9ch a 15 ch minieš vlastne len po 5 guličiek z každej.