icon

Zmena režimu u 9 mesačného bábätka

lulistek
9. jan 2014

Ahojte,
potrebovala by som radu. Moja 9 mesacna dcerka mala pekne vytvoreny rezim vecerneho zaspavania. Okolo 18tej vzdy uz spinkala. No nieco sa zmenilo a malinka zaspava okolo 7mej,8mej. Pricom sme od takej istej hodiny hore 6-7 rano. Predtym isla malinka spat na poziadanie. Takisto aj teraz. Ale spinka najviac 2x a nie su to dlhe spanky. V noci je hore min. 1x.Dnes sme skusili aby mala len jeden aby sa vycerpala a isla spat skor a rezim si znova napravila. Citala som ze deticky okolo 9 mesiaca zacinaju mat len jeden spanok, ale zase ako ktore. Stalo sa Vam to ? Da sa s tym nieco robit, alebo ma proste len viac energie?

Dakujem za vsetky rady ! 🙂

Zmena režimu u 9 mesačného bábätka
sense
9. jan 2014

jaaaj ako by som citala o mojej a to ma 8.5mesiaca, do osmeho mesiaca chodila spat vzdy v presnu hodinu budila sa plus minus 15min. zaspavala sama a uplne bez problemov, a okolo vianoc akoby utalo a sama nezaspi musim ju uspat, vecer nastastie vzdy o tej 19.0-19.30 niekedy sa v noci zobudi a je fit aj hodinu len lozi a a chodi po postielke dookola , rano sa budi skor, ked som aj skusila ju dat neskor bola hore este skorej len umrncanejsia, rano chodila uz o 8 spavat a spala do 10 teraz tak o 09.30aj to len vonku v kociku to pospi do 11, a poobede chodila o 13.00 a spala do 14.30-15.00 a teraz horko tazko polhodinku...skusala som aj jeden spanok obmedzit ale to bola velmi nervozna....takze ja si myslim ze uz to tak bude ze bud bude mat dvakratke spanky alebo jeden a bude nervozna....

lulistek
autor
9. jan 2014

@sense fiha ta ti dobre pospinka 🙂 ale asi sa unavi lozeni a chodenim. my este len sedkame a cuvame a tocime sa okolo. ale nic viac, mozno nevie vybit baterky. Hej aj ja si myslim ze vdaka Vianociam tieto zmeny.

sense
9. jan 2014

to byvalo ze pospinkala tak od vianoc spi horko tazko v noci 11h a cez den max. dve, prv ored vianocami spavala cca 11h v noci a cez den dokopy takmer 4-4.5, a hovorili mi ze neboj bude v noci lepsie spavat ked bude aktivnejsia, no ani by som nepovedala....odkedy chodi okolo nabytku tak v noci sa zobudi a hodinu aj dve bruzdi po postielke a ked ju vezmeme do postele tak lozi po nas ....

standu
9. jan 2014

no moja bude mat 9mes, spava este 3x denne, ale strasne dlho zaspava, aj pol hodiny a spanok cez den tak max hodinu, vacsinou po polhodine. vecer ju ukladam cca o pol 8mej, v noci sa budi zvacsa 2-3x dokopy ale vie sa zobudit a byt aj hodinu a pol hore a lozit po nas. tiez neviem cim to je, ze sa jej neda zaspat, ale dlhsie ako 3h byt hore cez den nevydrzi, uz som skusala dat ju spat len 2x a na druhy den si schrupla mimo plan este 4ty krat manzelovi v kociku. tiez by ma zaujimalo riesenie. inak myslim, ze ak je tvoja mala spokojna, nie je vecer prilis unavena a nervozna kym ide spat tak je to ok, uz nepotrebuje tolko spat.

sense
9. jan 2014

@standu mne na to nocne lozenie poradili na poradni pisat protokol spania dva tyzdne a podla priemeru vyrataju kolko potrebuje spanku a ze potom treba dieta cez den jednoducho budit, teda ak spava 2hodky tak za hodinu zobudit, ze to nocne lozenie a hranie v noci znamena ze ma cez den vela spanku....

sense
9. jan 2014

@standu tak som zvedava co nam povedia o desat dni...

standu
9. jan 2014

@sense ona mi nespi cez den viac ako hodinu.... sem tam aj to je zaaaazrak. a 3x ju musim dat lebo vravim nevydrzi dlhsie ako 3h zvacsa chodi spavat po 2a pol hodine co je hore. vstavame okolo 6.30 spat ide okolo 19.30. cez den sa stale hybe neobsedi ani v kociari viac ako hodinu.

standu
9. jan 2014

@sense to som veru zvedava.

84verca84
9. jan 2014

Aj nasa mala stale spi 3krat denne.ked budes dieta nasilu budit,bude mrzute,nepokojne.ale urcite jej tym rezim neupravis.mali sme4tyzdne take,ze sa zacala budit az rano o 9h.Potom isla spat o 12h-spala 30min,dalsi 15h.-to spala 1apol hodiny a uz o19h sa pytala spat.ja som vzdy dufala,ze vydrzi az do rana,ale prespala sa 10min a do23h sme boli hore.upravit sa jej to nedalo.preslo to samo.teraz zase vstavame o8h, 10.h a 13.30h si da40minutovky,16.30 spi hodinu a pol a potom ju o20h dam spat,sice nez zaspi je 21,ale spinkame az do 8h. Dieta si samo upravi rezim,

siska53
9. jan 2014

@lulistek mozno naozaj nepotrebuje,tolko spinkat. Nas maly tiez skoro presiel na jeden spanok,aj to dakedy spinkal,len,hodinu. Esteze noc prespal celu,to zaspaval o 21. Az na,obcasne vynimky. A po roku sa mu stavalo,ze vynechaval i popoludnajsi,spanok. A smerom,k 2 rokom ak spal poobede 2-3x do tyzdna,bola som happy. Dcera je zas iny typ. Ona mala bud 3-4 20-30 minutove spanky,alebo,vedela spinkat aj 3-4 hodiny vkuse. A teraz,ked ma 21 m stale si schrupne aj 2-3 hodinky. Len,ju musim,okolo15 budit. A hoci mi zaspinkaval okolo20:30-21,v poslednej dobe to je az okolo21:30... Ale zas vstava ledzi 6:30-8:00.
oni tie deticky su rozne a aj pocas svojho vyvoja si ten rezim prisposobuju podla svojich potrieb. Dolezite je odpozorovat,kedy je unavene a peisposobit rezim tomu.