Zmena u dcéry pri zaspávaní

21. jún 2022

Dcéra ma.3r aj 8m , doteraz bolo všetko ok co sa tyka spánku, zaspáva sama v izbe a v noci príde tato lebo spíme oddelené ja s mladšou a on so staršou odkedy sa mladšia narodila. (1r) ..no problém nastal ored pár dňami,kedy dcéra začala večer robiť scénky že nechce spať sama a chce aby sme boli pri nej, otvorené dvere všade, zasvietene ma všade ako si praje,aj rozprávku pred spaním ale aj tak keď odchádzam z izby spustí hysterický plač a kričí.. nikdy to nerobila,co to je za obdobie? Snažím sa byt kľudná, rozprávam sa snou o tom,ze kde je problém,no nemôžem snou zaspávať,, musím byt aktuálne v spálni lebo mladšia spi na velkej posteli aby nepadla.. ale aj tak,nechcem zaspávať so staršou lebo viem by si rýchlo zvykla a ptm by plakala ked by som ju od toho oducala... ze toto bude len nejaké obdobie , len ako to urobiť a zvládnuť bez ujmy? Muz je z toho na nervy.. začala behať z izby a reve na celý byt, čo doteraz nebolo,...v septembri ma nastúpiť do škôlky (to jw jediná novinka) rozmýšľam ci to nebude tým? Ze to spracovava
Máte skúsenosti? Co mi poradíte

Neviem coho sa bojí,nepovie mi nič, žeby sa bala niečoho.. netuším ako pomôcť

autor
21. jún 2022

Ja by som si ju najradšej vzala k sebe,je mi jen ľúto ale to by si rýchlo zvykla ze spime spolu a na veľkej posteli 3 ,by sme s azle vyspali, keďže aj kojim v nocí,som k o. Uz dosť a baby obe mi cestujú po posteli v spánku,.. tak dufam ze to prejde, len ci ste to aj vy nezažili a čo pomohlo?

elizabet173
21. jún 2022

nezažila som to, ale dala by som ich obidve spať do detskej izby. Aj keď kojíš, ročné dieťa nepotrebuje mlieko v noci vôbec, maximálne raz a možno tam bude lepšie spať a staršia zrejme žiarli. Takto by si ich uspala naraz v ich izbe. Možno by bolo pohodlnejšie mať obidve v spálni, že by si mladšiu dala do postieľky prirazenej k manželskej posteli, ak nie je zvyknutá spať v postieľke a staršia by spala s tebou, ale ja by som to nerobila. Keby mala mladšia pol roka, situácia by bola iná. Staršia možno skúša, kam až môže zájsť, je v takom veku, možno mala zlý sen, kto vie. Dala by som si do detskej kreslo a uspávala tam obidve naraz, chvíľu to potrvá, ale zvyknú si.

luccija
21. jún 2022

Tak si zatial lahni s nou, alebo muz, pokym nezaspi.Mozno sa niecoho boji, ziarli...

danieladugard
21. jún 2022

Nasa dcera zaspavala sama od narodenia do 2,5 roka.. potom prestrih.. teraz ma 3,5.. a sedime/pritulime si ju, kym nezaspi. 10-15 min cca. Aj ja rada zaspim pri manzelovi. Preco by malo male dieta /MUSELO zaspat same. Moja logika. Aj mna to obcas sralo. Ale ved, fakt, niekedy je taka mrtva po celom dni, ze je to minuta a spi 🙂 a niekedy zaspi sama.

angelovka
21. jún 2022

U nas sa dialo podobne nieco, starsia dcera spala sama v izbe, po narodeni mladsej sa dozadovala byt s nami v spalni, potom bola chora a chcela byt so mnou, nejako sme jej vysvetlovali dookola ze ma svoju izbicku, ked zaspala v spalni, preniesli sme ju do jej postele. Sem tam sa stane, ze pride v noci do spalne ale vacsinou prespi u seba celu noc.vzdy sme ju pochvalili ze pekne tam spala a teraz uz opat vacsinou zaspi u seba. Trvalo to ale urcite 2-3 mesiace.

ivangeline
22. jún 2022

Moj ma 3 a pol a tiez si viac pyta,aby sme boli pri nom ale u nas vzdy,ked je moznost,tak sme. Manzel najcastejsie a ja aspon obcas. Citat knihu si mozem aj pri nom v izbe. :D Chodieva spat posledny,takze mna od neho vie dostat len unava alebo plac mensieho..co vie ale pochopit a nevrieska... take sa u nas netoleruje. Aj predchvilou som zvihla malu a odniesla ju do obyvacky...lebo sa rozculovala..ze nevie otvorit dvere a revala a trieskala do nich.. dalsie 2 deti mi spia..
A urcite je to len obdobie. Viac sa rozbija citovy svet po 3 rokoch. Viac vnima emocie. Mavaju uz deticky svoje prve sny..

autor
22. jún 2022

Ahojte, ďakujem za rady, dopadlo to tak ze som si ju zobrala v sebe a v noci ju muz zobral do izby ked siel spať. Budeme to tak robiť, nevadí mi to..

Muz pre to nema pochopenie, berie ju ako veľké dieťa už, no chápem ze sa môže niečoho báť alebo sa niečo deje ked nas zrazu potrebuje pro zaspávani. Este je malá.. snáď to prejde časom. A potom uz budu obe aj spinkať spolu v izbičke.

angelovka
22. jún 2022

Je starsia no nie je velka, nepaci sa mi ze starsi surodenci su vzdy ti ,, velki,, ako by sme im ciastocne brali detstvo, hovorime im ze maju vsetko chapat, vediet, rozumiet a pri to je to 3a pol rocne dieta. A na druhej strane ked bude mladsie 3 a pol rocne bude malicke. Moja 3 a pol rocna sa bala vlka z rozpravky, ze nechce byt sama, preslo to .

luccija
22. jún 2022

Dobre si to vyriesila.Neviem preco brat dietatu to, ze chce zaspat pri mame.Nie je velka🙂