Zmena v správaní takmer trojročnej dcérky
Par dni mam pocit, ze mala sa zmenila. Doteraz sme sa pusinkovali, chodit spat chcela iba so mnou, a uz par dni ako pride jej ocino z prace ani neexistujem, spat by chcela tiez iba s nim.
Nahovaram si, ze ma nema rada? Vela krat jej nieco zakazem, menej jej dovolim ako jej otec, ja jej televizor pustim sporadicky na jednu rozpravku kratku, on by jej ho nechal pusteny pol dna, pred par dnami sme sa s malou aj “pohadali” dostala vynadane, suhra viacerych okolnosti. Mam pocit ze som najhorsia, cely cas sa o nu snazim starat tak ako najlepsie viem a zlyhavam, lebo otec je najlepsi.
Tesilo by ma to, len ked ich aktivita spolocna je ta, ze on jej pusti rozpravky a sam pozera spravy na telefone, obcas su ponosi na rukach a to je vsetko. Ale ano chapem ze on jej dava to, co chce.
A teraz sa z teba ozva starostlivá matka alebo žiarlivosť? Na to si odpovedz
Ziarlivost a nepochopenie, ze ked ja sa jej venujem, tak viac inklinuje k otcovi.
Užívaj si to,dopraj silnejšiu svoju aktivitu😃moj syn miluje vsetkych,že fakt lipne na každého a vôbec nie je “moj cicik”, niekedy si ale vyžiada mna a je mi o to krajsie,že aj je spoločensky a aj ja som pre neho dôležitá 🤷♀️Najviac sa tesime keď odíde k niekomu a pride domov s takze tu chce byt,veľakrát chce ísť prec a “bačovat” u niekoho a keď pride s tým že už chcel byt so mnou,je to super,už má aj svoj svet ale vie kde mu je naj🤷♀️
ale veď to je uplne prirodzené, že dieťa bude viac inklinovať k rodičovi, ktorý mu viac povolí.....to ale neznamená že teraz sa budeme predbiehať koho bude mať dieťa račej....to by výchova vyzerala že dieťa si bude robiť len čo chce a nebude mať žiadne hranice.....ujasni si, či chceš aby z tvojho dieťaťa vyrástlo dobre vychované dieťa alebo z neho bude fracek ktorý ťa ale bude zbožňovať....
Nerozumiem a nikdy nepochopim, ako matka moze ziarlit na to, ze dietatko ma rado aj otca. Naozaj takuto sebeckost nedokazem pochopit 🙄 tes sa, ze lubi aj otca, aj teba, a vy dvaja si dohodnite rovnake vychovne postupy, to je cele.
Buďte v pohode, vy ste mama k dispozícii 24hod. denne a otec nie je vždy k dispozícii. Nechajte nech si vytvorí vzťah s otcom, je to dôležitý "muž" v jej živote. My sme mali aj obdobie, keď dcéra revala v škôlke, že pre ňu prišla mama a nie otec. Bol to blbý pocit, ale prežila som. Teraz má 7 a je to super malá slečna.
Ono mas problem v muzovi, ak dovoli viac ako ty. Mali by ste mat obaja rovnake pravidla. Ale musim skonstatovat ze z tvojich slov citit velku sebeckost, alebo detinskost, alebo ako to nazvat. Ako sa musel citit tvoj muz ked doteraz chcela chodit spavat len s tebou? Alebo mu to bolo jedno? Ak mu to bolo jedno, ako to ze ta to netrapilo ze dcera nema vztah s otcom? Doteraz ta netrapilo ze sa jej nevenuje a ze jej iba zapne rozpravky? Az teraz ked ti ju "ukradol" tak ti to zacalo vadit?
Nieco podobne som mala aj ja s malym syncekom.. Ja som bola vzdy ta ktora zakazovala a otec vsetko dovolil.. Nemusis sa strachovat, ona ta miluje, len teraz preferuje tata.. Nehnevaj sa na nu ani na otca..musis jej stale hovorit ako ju lubis, skus trochu povolit z narokov a ona ti to vrati dvojnasobne. . Mam to vyskusane..teraz mi moj maly hocikedy do dna aj desatkrat povie ako ma strasne lubi, stiska ma odusu
U nas je to iste, z toho si nic nerob. Otcovia vzdy viacej dovolia
@marzuz89 to nie je sebeckost. Doteraz bola zvykbuta,ze je pre dceru cislo jedna a odrazu nie je. Aj mne to este niekedy pride luto

Áno, nahovárať. Je to len fáza socializácie. Prirodzená a teš sa, že otec sa o ňu zaujíma, chce s nou byt, venuje sa jej. Co by mnohé za to dali.