Zvládnem dieťa, školu a prácu súčasne?
Ahojte.. je tu niektorá z vás, ktorá zvládla školu dieťa aj prácu dokopy? Ako ste to zvládli? Dá sa to vôbec ? .. zvažujem že si nájdem nejakú garsónku a odídem od rodičov, nechcem byť na nich závislá .. však, kde by som mala syna keď budem v škole a práci? Fakt neviem, či sa to dá nejako skĺbiť☹️
Máš jasle? Máš príjem?
A otec maleho?
Denne studium a práca? To samo o sebe je brutál náročné, dieťa dvojročné ti už zvládne jasle, prípadne v septembri už aj škôlka (na dedinách berú aj dvojročné). Možno nejaká brigáda by šla ale úprimne zarobis toľko čo minies na jasle a teraz je kde malý keď si v škole?
@ajka0207 do teraz som bola od pôrodu doma, nastupujem do školy, mala som prerušené štúdium na dva roky. Bývame u mojich rodičov.
Cize ty nastupujes do školy, do toho nastupujes do práce a dieťa zatiaľ nevieš kde dáš? Už len tá práca a škola mi nie je jasné ako chces skĺbiť?
@ajka0207 nastupujem do školy a prace , dieťa bude v škôlke.
Reálne sa to podľa mňa zvládnuť nedá. ☹️ Aj keby bol malý v škôlke, kým budeš v práci, tú školu tam nikde neviem vopchať. Už denné štúdium + práca na plný úväzok je mega zaberák. S malým dieťaťom, podľa mňa, nemožné. (Nehovoriac o domácich prácach, nakupovaní atď.)
Ja mám VS a neviem si predstaviť do toho fulltime prácu. Možno ak niečo zákazkové z domu a robiť to po nociach. Záleží o akú prácu sa jedná.
Ak ti Vaši budú ochotní pomáhať tak do zvládneš
zo 770 chceš utiahnuť prenájom? nehovorím že sa nedá, ale budeš mať čo robiť.....nehovoriac o tom, že budeš stále potrebovať pomoc od rodiny....stačí že ty budeš v škole alebo v práci a zo škôlky ti zavolajú že treba prísť pre dieťa lebo má teplotu alebo kašle......budeš stíhať dieťa zaniesť do škôlky a aj pre neho ísť? predpokladám že píšeš o VŠ, čo s dieťaťom v čase skúšok? kedy sa chceš vtedy učiť? po nociach?
* ďaľšia vec ak chceš prenájom, máš na kauciu?
Choď radšej externé, ak sa to dá. 😕 Inak by som malého radšej nechala u starých rodičov.
Ak rodičia sú ochotní pomáhať, tak by bolo lepšie bývať u nich. A pri tom buď chodiť do školy alebo pracovať a školu dokončiť externe. Záleží aj koľko rokov má dieťa, ale deti do troch rokov bývajú často choré, niektoré aj do piatich rokov. Za pomoci rodičov by to možno zvládol.
Ahoj ja by som počkala a ešte to nejak vydržala.
. Bohužiaľ... Môžeš mať škôlku, aj robotu aj školu.
Ale keď dieťa ochorie musíš k nemu niekoho zohnať. Proste stále bude potrebovať oporu a niekoho kto ti pomôže. Skôr by som skúsila zohnať slobodnú mamičku s ktorú by ste si spolu zobrali byt a pomáhali si navzájom... Ale sama, neviem, ak nie si boháčka nemáš šancu... Lebo na všetko budeš sama😔😔😔je to ťažké verím... Ale skus ešte vydržať. A po ďalšie... Pozrieš si výživné.. Píšem len preto, lebo dieťa s hrdosťou (ktorá ti je na nič) vychovas sama, a on potom príde za plače a dieťa mu odpustí a ty ako k tomu prídeš.... Nebuď hrdá. Tie peniaze dieťaťu patria. A tvojou povinnosťou je mu zabezpečiť plnohodnotný život. Aj stovka mesačne je skvelá...
denné štúdium momentálne prebieha online, no nikto nevie dokedy...neviem si predstaviť, ako chceš chodiť denne do školy a denne do práce...jedine externe, ja som študovala aj pracovala, ale ešte som nemala deti.
@1aduliatko1 tak aj to online je na niektorých školách vlastne "normálna výučba" čiže cvika si odsedieť musíš, akurát že za počítačom
Kedy budes pracovat? Ak mas denne studium, tak pocas dna si v skole, dieta bude teda v skolke. A potom co, skoncis skolu mozno o 2hej, mozno 3tej, mozno 4tej, ja som mavala prednasky aj o 6tej vecer. Skolka je tiez otvorena mozno do 4-5. Kedy este chces pracovat a kde bude dieta kym budes v praci?
Ako to mas casovo vymyslene, lebo nam to akosi nevychadza.
Mozno sa to aj da, ale za velmi vysoku cenu tvojho psychickeho zdravia. Nieco musis v tom plane upravit, bud prehodit studium na externe alebo pracu na brigadu alebo zostat u rodicov. Ja osobne by som isla na externe a zaroven zostala u rodicov kym dokoncis skolu. Ja mam dvojrocne dieta, nepracujem, studujem externe a mam manzela, ktory mi velmi pomaha a niekedy mam toho dost.
@derdia nehraj jej na city asi vie preco ho nezapisala do RL radsej ozeliet vyzivne ako sa s niekym natahovat pri vychove, odovzdavani na vikendy a pod..
Anonymka nie nezvladnes bud tam, kde si a bud za to vdacna.Este nie je cas na odchod.neviem kedy by si sa chcela ucit, staci, ze dieta bude kvoli chorobnosti viac doma ako v skolke.Ked tak, tak praca a dieta bez skoly aj to budes mat co robit
čo sa týka VŠ, ak sa dá, odporúčam vybaviť si individuálny študijný plán ku dennému štúdiu, budeš musiet v byť v škole o minimálne 50% menej, ale musíš mať dobrých spolužiakov, ktorí ti dajú podklady na skúšky. Ja to tak mám popri full time zamestnaní 🙂
Inak si myslím, že kým si bola na materskej s dieťaťom 2 roky, mala si dalej študovať.
studovali sme s manzelom nadstavbu obaja naraz pri troch detoch...bol to zaberak, ale boli sme na to dvaja 🙂
@kikulienka94 na škole sa nedá externe ani individuálne, zdravotnícke odbory v tomto maju nevýhodu. Ostanem tam, kde som, kym nebudem mať školu. 🙂 preto som bola dva roky doma, nemohla som študovať.
pokial to nie je velmi velmi zle ostan u rodicov kym nespravis skolu... potom sa osamostatnis a uzijes si dost slobody bez obmedzovania.... staci len ked ti maly ochorie a pri praci a skole uz to bude riadny zaberak 😉
Ja som externe študovala popri práci a teraz popri dieťaťu a poviem ti že je to na porazenie. Voľný čas pre seba nulový, vždy keď malý zaspí a mám čas rychlo sa najem,umyjem a učím až kým nejdem spať. A to mám doma muža čo robí na home office, rád sa s nim zahrá a občas navarí.
Najprv vyskúšaj ako budeš ako slobodná matka zvládať dieťa a prácu, keď sa to bude dať tak sa osamostatni a skús vlastnú domácnosť, dieta, pracu a keď to budeš zvládať pridaj školu.
Ja som študovala externe VŠ popri práci, ešte bez detí a bol a to makačka. Teraz sa chystám študovať znova popri práci externe, ale už s dvomi deťmi a mám z toho už teraz paniku, ako to zvládnem.

Koľko má syn rokov? Študujes externe že?