Zvláštne chovanie 16-mesačného dieťaťa
Ahojte mamičky. Zúfalosť a stres má priviedla až sem. Chcem len vedieť vaše názory. Mám 16 mesačnú dcérku. Do roka bolo všetko super čo sa vývoja týka. Jemná motorika super, hrubá trosku opozdene, prvé kroky začala skúšať okolo 15 mesiaca, doteraz radšej uprednostňuje stvornozky, aj keď už vie pekne prejsť aj dlhé vzdialenosti. Skôr má začalo znepokojovať jej chovanie, stal sa z nej taký ignorant. Na meno reaguje ako kedy ( do roka problém nebol ), je veľmi podráždená počas dňa ( idu jej aj zuby ), pekne ukazuje prstom na všetko, aj zopár veci rozumie, keď sa jej opýtam, či ideme papať, spinkať, kde je lopta, maco atd, myslím si že tiež, keď sa jej chce, tak pekne odpovie.
Čo má najviac znepokojuje, že na mna, ako matku veľmi nereaguje( ked sa tvarim, ze placem, žasne sa smiať a ide preč, pri staršej dcére to iste ). vôbec nikoho cudzieho sa nebojí, každého pri privitani objíma. Dookola sa hra len tými istými hračkami ( aj krd pekne vie, ze s lyžičkou sa kŕmi, do píšťalky sa fúka, kľúčik vie dať do zámku … ). Ani neviem čo chcem pocut, možno ze aj iné deti sú takéto. Možno je len úplne, ale ze absolútne diametrálne odlišná ako staršia dcéra ( ta zas do 2 rokov má nepustila ani na záchod ), asi len preto toľko stresujem, nakoľko obidve su extrémy. Z rozpráva nia je to len :toto, kde je, raz dva, daj. Mama vravela do 10 mesiacov, potom nič. Ďakujem za pochopenie aj prečítanie, aj viem čo mi asi poviete, ale možno aj tak príde úľava, keď len to dostanem zo seba von.
mne sa to nezda nijako cudne 🤷
Neviem, asi to ignorantske chovanie, že keby ju ktokoľvek zobral, tak s ním odíde 🤷🏻♀️ ja viem, niekedy my samé matky nevieme čo chceme ( pri prvej mi ta “závislosť “ vadila, teraz zas nieje dobre 🤦🏻♀️)
Normalne dieta. Starsi syn tiez nie je tulino, mladsi ma kazdu chvilu bozkava. Obaja mali obdobia,kedy mna nechcu,ale tatina ano, a potom si zasa pytaju mna.
Mozno si ju za nieco vyhresila, potrestala ju a mozno mate ponorku.ale to je uplne normalne
Normálne zdravé spoločenské dieťa. U nej sa možno revy za mamou objavia s príchodom škôlky alebo vôbec. Ak len toto tak žiadny problém nemáš.
@januska12323
@zorkahorka ďakujem vám baby. Možno fakt len toto som potrebovala
1.NIKDY ale naozaj NIKDY neporovnavaj dve deti.Mas doma dve samostatné osobnosti a nie klony.Takze prosím rýchlo zabudni na vety typu: lebo staršia,lebo mladšia toto hento....blbosť. Neporovnavaj deti
2.Predstierat plač,aby si zistila ako reaguje? To čo je za trapny soc.experiment? Dieťa oveľa rýchlejšie vidí a cíti,keď niekto robí niečo úmyselne alebo úprimne.Smiala sa zjavne preto,lebo videla,že to len hras a že je to len hra.
3.Bud vďačná,že máš doma 2 zdravé deti a nehladaj problémy tam,kde nie su
@doriiis ďakujem 🙏🏼 pravda
Máš zdravé dievčatko, neboj. Jej sa empatia ešte len formuje, je to normálne,že tak reaguje.
4kovanie uprednostňuje preto,lebo sa tak rýchlejšie a istejsie dopravi k cieľu. Chôdzu musí ešte vylepšiť.
Super,že je priatelska. Môj reval pri každom. 🤦
To, že za hra väčšinou s obľúbenými hračkami, je tiež normálne. 🙂
To,že staršia dcérka bola iná, je tiež bežné, každé dieťa je iné. 🙂
Fakt sa nestresuj zbytočne. Máš krásnu a zdravú dcérku, užívaj si ju, kým je ešte malička. ❤️
@ankare veľká vďaka za krásne slova, niekedy sa človek len točí vo svojich myšlienkach a pritom asi len ja divná a nie ona 🤦🏻♀️ ďakujem ešte raz ❤️
Kazde dieta je ine, podla vsetkeho je uplne v poriadku, hoci podla toho co opisujes moze mat aj prejavy nejakeho druhu autizmu.
Ak napriklad hovorila slovo mama a teraz to uz nehovori nie je to celkom tradicne..ja mam tiez syna z kategorie nie standartnych deti, co je najdolezitejsie si vsimnut, ked sa deje nieco v miestnosti, napriklad ja neviem spadne tanier rozbije sa, pozrie sa na teba, co ty nato?
Nie si divná, si len starostliva maminka, ktora chce pre deti to najlepšie a nechceš nič podceniť. Veľa zdravia!
@ludinka väčšinou ano, buď na mna, manžela, sestru…
Jasne že každe dieta je ine.
Mam 3deti. Prvy bol doslova lepidlo a prilepeny na mne. Druha dcerka ta dala ruku a isla. Jej to bolo jedno. Rovnako aj tretie dieta.
Toto nie je nič zvlasnte. Deti maju rozne obdobia. Ešte moze prist separačna uzkost.
Ostatne treba sledovat. Ked pises ze vsetko ostatne ok. Teda ta motorika. Vsimat si spravanie. A uvidis o mesiac dva ci je to stale rovnake alebo proste to bolo ozaj len take obdobie.
Syn mal teraz rok a pol. Ked sme na prechadzke, kludne odide kam chce, mozem nanho kricat, tvarit sa ze odchadzam, nic, ide si svoje. Vcera som umyvala riad a zrazu som zacula buchnut dvere. Pan si otvoril a chystal sa odist. Je to proste samostatna jednotka 🤷 Nemaj obavy 😂
@freeja ďakujem, presne z nej mám takýto pocit.. keby si vedela otvoriť dvere, tak už je prec 😂
Ja mam dve deti. Su uplne, ale uplne rozdielne. Maju spolocne len priezvisko 😀 Mas normalne dieta, zbytocne stresujes. 😉
@beata_k ďakujem veľmi pekne za názor
Ďakujem vám dievčatá. Všetky máte pravdu. Chce to len čas a užívanie si dieťatka. A viac slnka, aby sme my mamičky nabrali energie a neutápali sa vo vlastných myšlienkach 😂 vďaka ešte raz každej jednej z vás!
Myslim ze sa obavas zbytocne, bude v poriadku, uvidis
Kazdy je iny aj v detsve aj v dopselosti 🙂
Uplne v pohode. Ja žiadne znaky autizmu nevidim. Naopak opisujes veci, s ktorými autisti mávajú problém a tvoja dcéra nemá. To že do 10 mesiacov hovorila mama a teraz nie. No ja si nemyslím, že to bolo take naozajstne mama, skôr blabotanie, ktoré ani nechápala a teraz si našla niečo ine

Akože čo zvlastne sa ti zdá? Lebo podľa mna nič zvlastne si nepopisala