icon

11.5 mesačný chlapec neštvornožkuje,nestavia sa na nôžky iba sa plazí..

veronikakm
23. okt 2018
Strana
z2
mirka17
23. okt 2018

@veronikakm aspon sedí?

miroslavapo
23. okt 2018

@veronikakm bezne to nie je, isla by som k fyzioterapeutovi.

veronikakm
autor
23. okt 2018

Ahojte mamičky.moj skoro ročny syn sa iba plazi.nechce 4kovat ani sa stavat na nohy.neurolog povedal ze z neurologickeho hladiska je v poriadku.ale ja som z toho uz zufala.mam sa bat?sedka pekne aj ked sa hra ale iba ked ho ja posadim.vy mate ake skudenosti?dik

kesa
23. okt 2018

@veronikakm a nieje ťažší?

mirka17
23. okt 2018

@veronikakm takže si sám nesadne? iba ked ho posadíš? to by už podla mna ročné dieťa malo robiť, ale nemusí to znamenať nič zlé, možno trochu len pocvičiť na spevnenie, možno motivácia, ale bežné to určite nie je

kesa
23. okt 2018

@mirka17 s tým súhlasím že aspoň sám posadiť by sa už mal vedieť.

veronikakm
autor
23. okt 2018

@mirka17 ano sedka pekne

veronikakm
autor
23. okt 2018

@kesa nie vahu ma v poriadku

pribinak
23. okt 2018

no ok to nie je, uz by sa mal sam posadit a byt na styroch, ak este nestvornozkuje. ty by si ho do pasivneho sedu davat nemala, on sam by sa mal posadit.
byt na tvojom mieste, zacnem s nim niekde chodit cvicit, alebo aspon plavat.

beky1813
23. okt 2018

@veronikakm ale posadis ho ty, ci sa posadi sam? Ja by som skusila ineho neurologa

veronikakm
autor
23. okt 2018

@mirka17 lekarka na poslednej poradni povedala ze je v poriadku.ze kazde dieta je ine.nwmam ho porovnavat s inymi detmi.ze dieta ma cas aby zacalo behat do 1,5roka.musi na to prist sam.rak ja uz neviem.ci ja zbytocne stresujem.ale ako kazda matka mam obavi

mirka17
23. okt 2018

@veronikakm poviem ti to tak, nie je to uplne štandardné, ročné dieťa by už mohlo štvornožkovať, ale zase uplne by som nestresovala, ja mam tiež teraz ročného syna, do 8 mesiacov len ležal na brušku, absolutne nič nerobil žiadna snaha, ani sa mu nedivím, išlo mu 7 zubov naraz, ako 8 mesačný mal 8 zubov, normálne americký usmev, skus niečo ty robiť ked ta bolia zuby, akonáhle zuby vyšli, začal byť akčný, začal sa plaziť, neskôr štvornožkovať a už išiel pomaly aj do sedu, ale ešte sa nevedel sam posadiť, v poradni mi lekárka povedala že už by v 10 mesiacoch mal sedieť a chcela ma poslať rehabilitovať, ja som jej povedala že síce nesedí ale za posledné týždne urobil taký pokrok ako niekto za 4 mesiace, tak sme sa dohodli že to necháme tak a ked sa do najbližšej poradne neposadí tak pôjdeme, a sadol si sám do týždna, a hned nato sa začal stavať a chodiť popri nábytku, Samotná doktorka mi povedala že pokiaľ sa dieťa aspon otáča tak je to dobre, posadiť a stavať sa môže aj po roku. Takže ak vidíš že sa otáča, plazi, hýbe nožičkami tak to nemusí byť nič zlé

lucy218
23. okt 2018

@veronikakm ahoj, my sme cvicili vojtovku dva mesiace s malym. Stvornozkoval a postavil sa od 10mes, sediet zacal tyzden pred narodeninami, teraz ma skoro 15mes a sam este nechodi. Urvite by som riesila nejake cvicenie na tvojom mieste. Ak nie vojtu tak aspon bobatha. A co mne vraveli, tak chodit ma cas do 1,5r ale do roka by mal zvladat aspon sam sa posadit a stvornozkovat.

xstelinka
23. okt 2018

@veronikakm Ja nie som pediater.Ale podla mna nie je ok,aby rocne dieta este nestvornozkovalo.

lenzas
23. okt 2018

@veronikakm Niektore deti vobec nestvornozkuju a idu hned do stoja, ked ti do mesiaca postavi, tak podla mna je to v pohode, inac by som urcite zasla zase ku neurologicke alebo nechala este vysetrit fyzioterapevtom.

rozpravocka
23. okt 2018

nie vsetky deti musia stvornozkovat, mam 3 a jedno z nich z plazenia preslo rovno na chodenie, skor by ma zarazalo, ze sa nestavia na nohy...ale zase na to ma este cas..... pokial si bola u neurologa aj pediatra a obaja ti povedali, ze je vsetko v poriadku, tak by som to zatial neriesila..... mozno by som iba porozostavovala po dome veci, o ktore by sa mohol zachytit a skusit postavit... my sme tak mali po byte pohadzane balenia mineralok a na vrch alebo niekde vyssie som dala oblubenu hracku, ktoru zo sedu nedociahne 🙂

veronikakm
autor
23. okt 2018

@mirka17 on je zivy,plazi sa vsade sa dostane sem tam sa da na 4 hupe sa.chodime plavat aj fyzioterapeutke.

hu.hu
23. okt 2018

@veronikakm dcerka stvornozkovala az v 11,5 mes. Chodila ako 14 mesacna. Davala som ju do sedu a to bola chyba. Bola leňoš.. ale ja som chodila tiez az 18mes... treba im nechat cas.. ked potvrdil dr ze je ok tak mu daj cas..

rozpravocka
23. okt 2018

@veronikakm presne, aj my sme tak mali... plazili sme sa neuveritelnou rychlostou a hupali sa na 4 neuveritelne dlho, ale stvornozkovat nezacala 🙂.... na nozky sa zacala stavat az okolo roka a chodit zacala az v 16 mesiacoch..... a teraz je z nej uplne normala 8 rocna baba 🙂 bez akychkovlvek problemov 🙂

simca06022011
23. okt 2018

Mne mala tiež nikdy nestvornozkovala, chodiť začala v 15m. Prekrútili sa, sedela,plazila sa kadejeko ale aj to málo, v hopsadle som ju skúšala k pohybu nejak priviesť keď mala rok a nič, naučila sa z ľahu postaviť nejak popri skrini... Ak lekár povedal že je ok, tak by som paniku nerobila🙂

bucko555
23. okt 2018

moja zacala stvornozkovat v roku a v 16 mesiacch sama chodit nebola som s tym ani u dr kazde dieta sa vyvija inak

sasesoe
23. okt 2018

@veronikakm nechcem byt na teba zla, ale dieta by sa malo najskor postavit popri niecom a az tak sa posadit (same!) z tzv sikmeho sedu, cize z bruska dozadu. Nedavaj ho sadat, nepomahaj mu, nie je potom motivovany robit nieco sam. Co sa plazenia tyka, tam ho mozes motivovat tym,ze mu ukazes nejaku hracku, ci okuliare al ovladac, nieco co ho zaujima a das to dalej od neho, aby to chcel dotiahnut a musel si najst vlastny sposob ako k tomu. Urcite by som sa o tom poradila s pediatrickou. Ale zas tabulky su priemer, tzn niekto je "sikovnejsi" tak niekto musi byt aj "neskor". Moji zas boli v tomto az prilis sikovni, ale to tiez malo svoje rizika. Napr dcerka sa sama posadila uz asi ako 6m, pricom to bol neuspesny pokus o postavenie sa, chodila sama pred 1r (nikdy sme ju nevodili za rucky), ale potom sme chvilku chodilu k fyzio kvoli spickovaniu, lebo bola silnejsie babatko a jej svaly neboli este dost pripravene na tieto jej aktivity, i ked ich robila sama od seba. Ukazali nam nejake cviky a postupne sa to upravilo a ako chodi uz aj menej pribera. Drzim palce a zbytocne sa nestresuj, kazdy ma svoje tempo. Jedni sa trapime s chodenim, ini s nocnikom al s rozpravanim a ti, co maju "zlate slusne deti" by zas mozno uvitali, ak by boli smelsi a zahrali sa aj s inymi.

candies
23. okt 2018

Ja by som nestresovala 🙂 deti sú schopne zo dňa deň sa naučiť niečo nové. Ak ti dr povedala ze je to Ok tak ešte pockaj ... určite ti doktorka poradi lepšie ako ženy na koni

rozpravocka
23. okt 2018

@sasesoe ja som nikde necitala, ze ho sama posadi... ona oba napisala, ze sedi.... moja dcerka to mala tak isto... plazila sa, vedela sa dat na styri a z toho do sedu, ale nikdy nestvornozkovala.... proste z plazenia presla rovno do chodenia..... samozrejme nesuhlasym s tym, aby sa dieta davalo sediet, ked sa samo nevie posadit....

halci
23. okt 2018

presne, nasa sa postavila pri gauci, alebo v postielke ked mala asi 7 mes a samozrejme padala. musela nosit prilbu na hlave a musela som na nu davat velky pozor aby si neublizila. bolo to velmi zive dieta a doteraz je taka, neobsedi ani chvilu.. motoricky je velmi sikovna ale zato na nocnik sa ucila velmi dlho.

katren
23. okt 2018

@veronikakm zbytocne nestresuj....treba ti este nazory tu od nestudovanych ako od odbornikov aby si vedela co a ako?

sasesoe
23. okt 2018
ellieellie
Autor odpoveď zmazal
veronikakm
autor
23. okt 2018

@hu.hu mne to tak pripada ze om je flegmoš.chodime plavat miluje vodu.a aj tam.voda nevoda jemu nic nevadi 😁ja som bola predcasne narodena tsk neviem ci to daky suvis.

veronikakm
autor
23. okt 2018

Dakujem za vaše nazory.

Strana
z2