Ako odnaučiť 14-mesačné dieťa zaspávať v kočíku?
Ahojte, syn od malička mal problém zaspat, vzdy sme museli uspavat aj 2-3-4h, kým bol kojeny tak občas zaspal na prsníku. Potom keď mal 7m prešiel na UM a uspavanie sa drasticky zhoršilo tak sme začali uspavat v kociari. Už je tomu vyše 7 mesiacov a na každý spánok zaspáva v kociari, skúšam uspavat na posteli ale zatiaľ sa mi podarilo iba 1x🥲
Nemáte nejake tipy ako odnaučiť dieťa od kočiara? Skúšam uspavat na manželskej posteli, mame aj zábrany, vzdy to ale skonci tak že sa niekde snaží odísť, vyhadzuje cumle, ak ho vrátim ležať aj 5x stále sa postaví a už začína byt nervózny…
Zz som zufala a neviem ako zrušiť ten kočiar, vtedy bol pre nas záchranou, teraz ale mám pocit že sme sa dostali do pasce😒
Dôležité je ticho,pritmie, biely šum, pesnička na dobrý spanok a už byt ticho a pokladať dookola i ked 30 krát a pokojne
A časom si dieťa zvykne a spojí si to ako signál spánku
Treba byt trpezlivý a dôsledný
Základ pri výchove detí 😉
@anonym_autor postav postielku a daj ho do nej. Odtial neutecie. Bud s nim v izbe a tvar sa ze spis.ked vyhodi cumle a bude mrncat chvilu si ho nevsimaj a potom mu ich daj a zase si lahni. Moj prvy stale pytal pesnicku. Malu hviezdicku som niekedy spievala aj 30x😂
@anonym_autor najstarsia mi tak zaspavala len v kociku. Musela som ju kolisat. Po vela rokoch syn len na prsniku so mou v posteli. Potom som mala tretiu poucena davala som od prveho dna len do postielky spat. Ona zas potom nechcela nikde inde spat len v postielke a v kociku len plakala ked sme boli von a nezaspala. Takze vsetko som musela planovat tak aby sme na spanok boli doma.
Dôležité je ticho,pritmie, biely šum, pesnička na dobrý spanok a už byt ticho a pokladať dookola i ked 30 krát a pokojne
A časom si dieťa zvykne a spojí si to ako signál spánku
Treba byt trpezlivý a dôsledný
Základ pri výchove detí 😉
@anonym_8d67f8 Ano toto všetko mame, aj biely sum, tma, ticho.. nemam ani problém aj 30x ho dat ľahnúť, lenže po chvíli je taký nervózny, ze ani na rukách nebude… proste kričí a niekde utieka
Minule takto som uspavala hodinu a potom ďalšiu polhodinu v kociari, lebo nevedel sa ukľudniť
@anonym_8d67f8 Ano toto všetko mame, aj biely sum, tma, ticho.. nemam ani problém aj 30x ho dat ľahnúť, lenže po chvíli je taký nervózny, ze ani na rukách nebude… proste kričí a niekde utieka
Minule takto som uspavala hodinu a potom ďalšiu polhodinu v kociari, lebo nevedel sa ukľudniť
@anonym_autor ako dlho to skúšate?a koľko krát spí cez deň
@anonym_autor ako dlho to skúšate?a koľko krát spí cez deň
@anonym_8d67f8 cca 2 týždne, ale nie každý deň, niekedy keď vidím že je velmi rozkekeseny tak ho uspávam rovno v kociari
A ma 1 denný spánok
Skúšala si aj hojdat ho v postielke?
Skúšala si aj hojdat ho v postielke?
@anonym_8d67f8 nemáme hojdaciu postelku žiaľ, len taka klasická
Ono podľa mňa ani nie je tym hojdanim, lebo v kočíku ho hojdame len minimálne…
Ja ťa nepoteším s našou skúsenosťou, ale presne som v tomto veku odúčala od kočíka. Neustála rutina v postielke, všetko naštudované, všetky rady prečítané a nezaspal. Od kočíka som odnaučila tak dobre, že mi nezaspí už ani v ňom. Takže sme od vtedy bez denného spánku. Ver mi, snažila som sa mesiace všetko možné a bez výsledku.
Takže nehojdate v kociku a tam zaspi bez problémov?
Lebo ak vie zaspať v stojacom kočíku,tak vie aj v postieľke
A to je ten lepší prípad
Neviem či skusate spací vak alebo viac zavinut do deky/perinky
Si opisovala, že nedal sa upokojiť ani na rukách a veľa kriku plaču
Skús ho dávať jemne skôr spinkať
Neviem ci sa riadis výlučne časom alebo signálmi únavy
Dodržať pred spankom 30 min pokojný režim
Ak bude ešte ho stále niečo zaujímať, smiať sa vesely neukladaj
Ak uz začne pretierat oci nos spomalený to je naj čas
Keď uz začne byt ako utrhnuty z reťaze uz je preunaveny
Ja ťa nepoteším s našou skúsenosťou, ale presne som v tomto veku odúčala od kočíka. Neustála rutina v postielke, všetko naštudované, všetky rady prečítané a nezaspal. Od kočíka som odnaučila tak dobre, že mi nezaspí už ani v ňom. Takže sme od vtedy bez denného spánku. Ver mi, snažila som sa mesiace všetko možné a bez výsledku.
@anonym_966087 tak toto je naozaj ten horší pripad keď dieťa prestane vôbec spat🥲😏
Lebo ak vie zaspať v stojacom kočíku,tak vie aj v postieľke
A to je ten lepší prípad
Neviem či skusate spací vak alebo viac zavinut do deky/perinky
Si opisovala, že nedal sa upokojiť ani na rukách a veľa kriku plaču
Skús ho dávať jemne skôr spinkať
Neviem ci sa riadis výlučne časom alebo signálmi únavy
Dodržať pred spankom 30 min pokojný režim
Ak bude ešte ho stále niečo zaujímať, smiať sa vesely neukladaj
Ak uz začne pretierat oci nos spomalený to je naj čas
Keď uz začne byt ako utrhnuty z reťaze uz je preunaveny
@anonym_8d67f8 akože nie je to tak, že vôbec nehojdame, ale ak je dost unaveny a spokojny tak staví naozaj minimum pohybu, niekedy ani mlieko nestihne dopit a už spí… niekedy zas treba ho viac hojdať
Riadim sa aj časom aj signálmi, väčšinou začne zívať, suchat si oci, ťahať si uška, vlasy a mame pred spánkom tak 30-40 min len spokojne hry, čítame si knižky, potom ďalších 10-15 minút nosíme ho na rukách
Proste mam pocit, že robíme všetko možné aby sme ho spomalili pred spánkom ale akosi to nefunguje😄 skusim dnes na obed dat do postieľky a si ľahnúť na postel že spím
@anonym_8d67f8 akože nie je to tak, že vôbec nehojdame, ale ak je dost unaveny a spokojny tak staví naozaj minimum pohybu, niekedy ani mlieko nestihne dopit a už spí… niekedy zas treba ho viac hojdať
Riadim sa aj časom aj signálmi, väčšinou začne zívať, suchat si oci, ťahať si uška, vlasy a mame pred spánkom tak 30-40 min len spokojne hry, čítame si knižky, potom ďalších 10-15 minút nosíme ho na rukách
Proste mam pocit, že robíme všetko možné aby sme ho spomalili pred spánkom ale akosi to nefunguje😄 skusim dnes na obed dat do postieľky a si ľahnúť na postel že spím
@anonym_autor nerozmyslala si ze mu zariadis izbicku?
@anonym_autor nerozmyslala si ze mu zariadis izbicku?
@really8 už ma😄 dávame ho spat do izby na denný spánok, skusali sme aj uspavat ale je to este horsie ako v spalni, keďže ma nízku montessori postel a vie z nej odísť a taktiež všade hracky… v izbe trávime väčšinu dna, ma tu hracky, knihy, rebrinu a tak ju berie podľa mňa ako priestor pre hru, nie na spanie
Inak kedy ste dávali deťom obed? My fungujeme tak že rano 7:30-8:00 raňajky, 9:30-10:00 desiata, potom mlieko pred spaním cca 11:45-12:00, obed ma až po spánku cca o 14ej. Že možno by som skúsila dat obed namiesto mlieka pred spánkom, možno by bol viac otapeny po obede a tak by lepšie zaspaval😄
@really8 už ma😄 dávame ho spat do izby na denný spánok, skusali sme aj uspavat ale je to este horsie ako v spalni, keďže ma nízku montessori postel a vie z nej odísť a taktiež všade hracky… v izbe trávime väčšinu dna, ma tu hracky, knihy, rebrinu a tak ju berie podľa mňa ako priestor pre hru, nie na spanie
@anonym_autor aha tak to je blbe. Obed som davala po spani kedze som ho varila v case spanku
@anonym_autor aha tak to je blbe. Obed som davala po spani kedze som ho varila v case spanku
@really8 áno presne aj ja tak robím, že počas spánku navarím
Teraz som uspavala v postieľke, potom na manželskej posteli, po 50 minutach konečne zaspal🤞🏻snad aj večer sa ppdari
@anonym_autor super. A je dostatocne unaveny? Ziva? Zmoli si oci? Chodite von?
@really8 Ano je, aj zíva, sucha oci, taha sa za uška vlasky, mrnci😄 proste všetko nasvedčuje tomu že je unaveny a chce spat
Ano chodíme

Skúšať skúšať skúšať pokladať naspäť do postieľky
Je prirodzené, že po vašom uspavani ,,nevie,, ze postel je na spanie
Pokladat ho, ked je dostatočne unavený ale nie preunaveny
Dieťa učíš zvykom ty