icon

18 mesačné dieťa nevie zaspať

zuzikak
11. nov 2013

Dam dieta spat, ked je unavene. kazdy den zhruba v rovnakom case o pol 9 . Denny ritual a aj pred spanim je to vzdy stale o tom istom. Pri zaspavani ho hladkam po vlaskoch, pohmkam pesnicku, ide spinkat kludne. Este uplne nespi a ja opustam miestnost, nech sa nauci pomaly zaspavat sam. Uz mesiac tyzden fungujeme tak, ze potom sa do 5 minut ozve a reve (pozor, nie place ale len nahlas huci, tak zeby pobudil cely panelak. Niekedy sa aj v postielke postavi). Proste musim prist. Skusali sme s tatikom neprist ale nevydrzala som to s nervami. Po par minutach som tam ist musela. Znova zaspi. Do hodiny reve znova. 😒 Do tej 1 zamrnci aspon 2x a potom pyta vodu. Niekedy k nemu musim vstat v noci aj 7x. Uz mi to pride neuveritelne dlho na jeho vek a nesmierne ma to vycerpava. Stale sa pytam samej seba, kde robim chybu, ked niektore deti v jeho veku uz krasne spinkaju prip. sa v noci budia max. 1-2x. Teplotu nema, chory nie je, cez den ma velmi vela lasky a aktivity, prosm poradte, co pomohlo vam...........

snopkulka
11. nov 2013

Môj bude mať 3 roky a nezaspáva sám 😵 Neriešim to, rada si chodím k nemu ľahnúť a odchádzam, keď už spí. Čo sa týka vody, postupne to eliminuj, pokiaľ dávaš, bude pýtať... keď sa zobudí 1-2x v noci, že je smädný, zdá sa mi to OK, tiež sa občas budíme na pocit smädu 🙂 Náš malý tiež skúšal pýtať vodu 100x za noc, povedala som, že nemáme a spal ďalej, postupne sa to odbúralo a prespí celú noc. Iné je to v lete, tie horúčavy si žiadajú príjem tekutín aj v noci, vtedy treba vydržať

barny
11. nov 2013

@zuzikak no moj nezaspal sam do troch rokov a teraz ma 5 rokov aj ked zaspi sam ale raz, dva krat do tyzdna sa zobudi vecer a place a idem spat k nemu do izby, kazde dieta je ine,mne to nevadi, raz ho to prejde a uz mna ci ocina nebude chciet a toho sa bojim viac . Bud trpezliva casom sa to zmeni 😉

andelok
11. nov 2013

@zuzikak Ja len k tomu, ze ine deti sa v noci budia raz, dvakrat. Moja dcera ma o mesiac dva roky a budi sa v noci cca. 10 krat. Kazdu jednu noc. Tiez nie je chora, nic ju neboli (viem to, kedze vie rozpravat). Zaspavame tak, ze sa k sebe tulime, odchadzam az ked je uplne tuha. Podla mna nerobis vobec nic zle. Ja tiez nie som nadsena z toho, ze sa mala tak casto budi, vraj to moze suvisiet s rozvojom mozgu, spracovavanim podnetov. Ja ju este kojim, moze to byt u nas aj kvoli tomu. A mozno aj nie...trpezlivo (niekedy viac, niekedy menej) cakam, kym ju to prejde. Tazko radit, dieta zrejme prespat noc "nedonutis". Mozno nejakym systematickym vyplakavanim, ale to mne pride trochu ako tyranie.

zuzikak
autor
12. nov 2013

@andelok praveze aj to vyplakavanie hoci systematicke mi je proti srsti ☹ raz sme to skusili. Fungovalo to na 2 tyzdne. Potom ochorel, potom zas sli zubky a zas je to v keli. Nechce sa mi do toho znova na to, ze to ma znova pomoct len na kratko......

andelok
12. nov 2013

@zuzikak ved presne o tom som hovorila...ja by som to nespravila nikdy, to sa radsej nevyspim.

matozazzo
12. nov 2013

@zuzikak Skus inac, ma obdobie, ked ta potrebuje viac... Moje obe dcery zaspavali same, sice uz v mladsom veku, ale vzdy prislo obdobie, ked som pri nich sedela. Nehladkala, len sedela, aby mali pocit, ze som tam. Takze stolicka k postielke a zakazdym, ked sa pomrvili, len som posepkala: mamka tu hopa, spinkaj... vacsinou to trvalo tyzden-dva a potom opat zaspavali same. Mladsia ma 2 roky a asi pred mesiacom mala take obdobie, opat tyzden-dva a potom zaspavala sama. Dokonca nemohol sadnut manzel, len ja. Ked som nebola doma, tak jej to bolo jedno, aj babka mohla :D

zuzikak
autor
12. nov 2013

@matozazzo tak u nas je to tiez tak, ze momentalne musim len ja. Manzel bol prednedavnom v kurze :-0 3 tyzdne mu to vydrzalo. Co sa tyka sedenia to by u nas nepomohlo. Musi ma citit, takze bud ho musim drzat za rucku alebo hladkat po hlavicke. V noci, ked sa postavi, tak ho dam lezat a prestrcim mu ruku cez tycky. Ale i tak sa strasne casto mrvi a mrnci, ked sa zobudi........ N

matozazzo
12. nov 2013

@zuzikak Mne toto robila dcerka, ked jej sli stolicky, boli to take obdobia tyzden - potom 2 tyzdne klud a zase, kym sa na 4x neprerezali :( zle spala v noci a chcela ma stale pri sebe...ani cumlik nepomahal :(