icon

21 mesačnej sa nechce ísť večer načas spať

sellycka13
2. nov 2020

Zdravím ženy,
Prosím vás mali ste niektorá situáciu, že nech ste skúšali čokoľvek od budenia dieťaťa z poobedneho spánku,chodenie na x hodín von,do prírody , púšťanie relaxačnej hudby, levanduľový olej ,medovkovy čaj, vaše dieťa večer i napriek tomu, že ste skúšali čokoľvek chodilo spávať veľmi neskoro 23-23.30. Keď boli hlavne obdobia prerezavania zúbkov tak až 1.00. Už si nevieme rady, pediater nechce osobný rozhovor ani nič podobné ani vyšetrenie keďže všetko rieši cez telefón kvôli korone. Mali ste napr viac ako jedno dieťa dve či tri a stalo sa vám, že jedno dieťa napríklad chodí spávať normálne a druhé dieťa je nočná sova a potom aj ráno si ľúbi samozrejme pospať. Nám tvrdí celá rodina, že to nie je normálne ani ok ,aby nám dcéra tak neskoro chodila spať.Vstava okolo 8.30-9.30.

andreatytler
3. nov 2020

@sellycka13 Asi hlupa otazka kedze si uz skusila vsetko ale skusila si ju zobudit skoro rano napriklad o 6:00-7:00

lydiasabolova
3. nov 2020

...keď vstane ráno o pol 10, isto večer nepôjde skôr spať 🙂 ja mám 25m a 10m synčekov, vstávajú ráno do 7 a večer do 9 spia.. v noci potrebujú 10 hodín na vyspanie, plus denné spánky.. ten 2r mi spí raz, cca od pol 1 do 2.. mám odsledované, že cca po 5,5h od rána je unavený na obedný spánok
...čiže suma sumárum.. treba posunúť režim 🙂 ale postupne, týždeň budiť o pol 9 a potom cca každý tretí deň o 15minút skôr plus trocha podľa toho korigovať aj obedný spánok.. ja nechávam syna spať max do 2:15 a potom je to cca 6,5h do nočného spánku
A je to svojím spôsobom normálne, lebo váš drobec pospí, koľko má spať 🙂 t.j.tých 10 hodín, len to má posunuté.. ja osobne si to takto neviem predstaviť, že nemať večer pre seba 🙂 🙂 radšej si ráno privstanem a potom mám večer kľuuuuuuud 🙂 🙂 🙂

ivangeline
3. nov 2020

Mám 21m chlapca, budí sa v noci ešte 2 krát. Spí 11h v noci a hodinu a pol až (veľmi málokedy kedy) 2 a pol hodiny cez deň. Vstáva cca o 6tej. Zaspáva o pol 12tej (fakt po 5h prichádza únava, keď sme boli vonku, tak aj skôr) a večer ide spať najneskôr o 7, aby sa aj upokojil a zaspal(nenutime ho hneď ležať bez pohnutia ale rozprávame sa a nemá dovolené z postele), lebo to niekedy trvá dlhšie, a čo som si všimla poslednú dobu... Keďže je to veľmi vnímavý chlapec, pozná čo je Nie a Ja chcem, takže štrajkuje už vedome, že nechce spať, i keď je unavený, a keď nechce spať, nebude spať, celý deň...ale mrzuty bude neskutočne a odpadne o 6tej večer, keď nespí cez deň. Takže ja by som napísala, že vám ona NEchce spať a hotovo, unavená musí byť. 😁 Určite by som skúsila zobudzat dieťa ráno skôr a postupne si spraví režim na ostatné spánkové časy. Plus, pred spaním aspoň pol hodina sústredenej pozornosti. Robí to veľa. Aj pre dieťa, aj pre vás, lebo viete, ako veľmi je unavené...a ono vie, že sa staráte, teší sa z toho, a akceptuje, že má ísť spať. Pred obecným spánkom vydrží dieťa dlhšie byť hore ako pred nočným. Poobede sú deti skôr unavenejsie. Aspoň tie dve moje. 😁 A presne, radšej od 7 mám čas pre seba a manžela ako keby som mala vstávať o 9tej...čo aj tak sa nikdy nedeje, lebo ja som ranný vtáčik s väčšinou deti vstávajú medzi 6 až 7 ráno. 🤣

lucinka1988
3. nov 2020

@sellycka13 upokojim Ťa, nie si v tom sama. Ja mám doma vyše 2,5 ročného syna, ktorý od 2 rokov nespáva cez deň vôbec, v noci sa budí 1x, že chce mlieko a potom je definitívne hore od 5-tej🤨A to keď mal 1 rok začal krásne spávať celu deň aj v noci. A nepomaha vôbec nič..Navyše som ešte tehotná a veľmi by som si potrebovala oddýchnuť, no žiaľ..

adamadent
3. nov 2020

Ráno by som budila skôr + obedny spánok max do 15 tej (za mňa lepšia varianta) alebo nechať spat do kedy chce a uložiť už o siedmej večer bez obedneho spánku.

jana005
3. nov 2020

@sellycka13 ahoj, nie si v tom sama.
Ja mám trojročného a už je to lepšie.
Ale ten rok od dvoch do troch rokov bol hrozný.
Bežne chodil spať aj o pol 12tej aj keď nespal poobede.
A ostatné deti, staršie od neho, išli spať normálne.
Tak len vydržať, u nás nepomáhalo nič, ani skoršie zobudenie, ani poobedňajší spánok, ani bez spánku, proste nič.
Teraz je to oveľa lepšie, spať chodí medzi ôsmou, deviatou, ale keď náhodou zaspí poobede, tak večer ide aj teraz bežne o jedenástej

fiafia
3. nov 2020

Tak určite by dieťa nespalo do 9. Budíček na Max 7, skrátiť obedny spánok na hodinu a večer sa posunie. Viem o čom vravím keď bola mladšia tak aj do polnoci vydržala, teraz keď bola doma zaspala do 22 ale keď vstavame skoro je pred 21 hotová. tiež by som nezaspala o 20tej keď by som vstala o pol 10rano

sellycka13
autor
3. nov 2020

@lydiasabolova práveže máme iba to poobedie voľné 2hod. Zvykla spávať aj 3a viac hodín cez deň čo je dosť a predtým sme nebudili, lebo muž je proti tomu. Ďakujem Vám aj všetkým za rady a napísanie 🤗

sellycka13
autor
3. nov 2020

@andreatytler zatiaľ nie o 8.00 namiesto 9.00-9.30 kedy zvykne vstávať. Skúsim postupne posúvať po 15min a dopracovať sa aspoň k času 7.00

sasunka
3. nov 2020

@sellycka13 Akoze skusili ste vsetko ale rano spi do 9? Pomoooc! Ved nase mamy museli byt o 7.00 v praci, male deti bezne vstavali o 6tej a potom vecer spali uz o 19tej. Podla mna to staci posunut a denny spanok max do 14.00-14.30, aby slo dieta vpohode spat o 20tej. Drzim palce, ten pokojny vecer bez deti za to skusanie stoji 😉

1angelika
3. nov 2020

@sasunka
@sellycka13 aj rodičia potrebuju večer trochu pre seba ale aj pre dieťa je nezdravé tak dlho byť hore,treba skôr vstať a skôr ísť spať 🙂 a nech si zvyká na tento režim lebo ani do škôlky nebude chodiť na 9.00 🙂

sasunka
3. nov 2020

@1angelika Suhlas!

andreatytler
3. nov 2020

@sellycka13 Dufam ze sa vam to coskoro upravi. Spanok pred polnocou je velmi dolezity a hlavne pre male deti preto je dobre mat vecierku nie neskor ako o 20:00.