icon

3,5 ročná dcérka je jedovatá a hádže sa o zem

1. jún 2020

Mamičky mám taký problēm,mám dcérku 3,5 roka,a je veľmi jedovita,ked sa jej nieco nepaci zacne plakat alebo sa aj hodi o zem.Byvaly mi povedal,ze bezpodmienecne treba s nou navstivit psychologa.Alebo ju poriadne vytrieskat.Co by ste urobili?? Bit ju urcite nebudem.

Strana
z2
pribinak
1. jún 2020

Bývalý sa jej koľko venuje? Keď je taký múdry

jaass
1. jún 2020

Samozrejme,ze dať po zadku raz,dvakrat,trikrat keď sa hádže o zem. Načo psychológa.

deti95060810
1. jún 2020

ak žiadny iný problém nie je okrem toho jedovania , tak ešte by som počkala. Jedovanie nie je samo o sobe diagnóza, ale môže byť pri niektorých diagn. ako charakt. znak. Ale to by ste mali ešte aj iné príznaky....

hettinka
1. jún 2020

Normálny detsky vzdor. Najlepšie je dieťa vtedy ignorovať a odísť preč, kým ho rev neprejde. Žiadny psychológ pre dieťa nie je potrebný.
Ak má bývalý problém, nech si samozrejme k psychologovi zájde.

autor
1. jún 2020

@pribinak vobec vidi ju parkrat do tyzdna,ale nevenuje sa jej,akurat tak ziapat po nej vie

autor
1. jún 2020

@jaass po zadku dam aj ja,ale on tvrdi,ze poriadne vytasat

fiafia
1. jún 2020

Deti. Vydobija sa svoje, má obdobie vzdoru. Moja ma tiež 3,5 a tiež sa vie hodiť niekedy o zem, plače, reve, trucuje keď jej niečo nedovolím. Najnovšie keď jej niečo vysvetľujem čo sa jej nepáči zápcha si uši a otočí sa mi chrbtom 😡 ide ma šľak trafiť ale chce to len pevne nervy. Moju takéto správanie nebaví keď vidí,že ma to nehnevá a som úplne v "pohode" takže rátať v duchu aj do sto a keď nebude publikom a uvidí,že efekt z predstavenia nieje nebude ju to dlho baviť.

autor
1. jún 2020

@hettinka ano takto to robím,ze ju necham vyrevat a ona prestane,ale on stale ze to ju treba mlatit poriadne,stale sa hadame kvoli tomu,jeho v detstve bili a dopadol tak,ze kokce

jaass
1. jún 2020

Nie vytasat v ziadnom pripade. A mozem sa opytat, aky mas vztah s malou? Vela zavisi aj od toho. Ako spolu travite cas, ako spolu komunikujete atď.....

autor
1. jún 2020

@deti95060810 nemam pocit,ze ju nezvladam,to len on je mudry stale,vraj prva dcera je dokonala

autor
1. jún 2020

@jaass ja mám s malou dobrý vztah,pekný a sme spolu skoro stále ked nie som v praci

tatapipka
1. jún 2020

bože prosím ťa len nepočúvaj otca dieťaťa...ách...ja som mala prvého syna takého, on ale skoro nikdy neplakal z dôvodu , že si chce niečo vydobiť ale z dôvodu že jeho predstava o niečom bola iná ako realita, bol od narodenia veľmi ľútostivý ( veľký súvis aj s tehotenstvom, zamysli sa ako si sa ty cítila v tehotenstve, a veľký súvis aj s pôrodom samotným) a doteraz je taký citlivejší, ale už aspoň neziape úplne pre každú chobotinu a tiež sme si prešli všeličím aj po zadku aj schytal pár faciek ked ma už išiel šlak trafiť, ale určite to nebolo správne...ak budeš mať čas prejdi si tuto pani, má tam dobré články, mňa to dosť posunulo v chápaní niektorých vecí a hlavne nepočúvaj rady starších ročníkov-to je prote úplne iná výchova a doba a nevšimla som si že by sme my dnešní rodičia boli nejakí ukážkoví jedinci ked nás tak skvelo vychovali.....a spýtaj sa ex, či bol ako dieťa mlátený a či mu to v niečom pomohlo v živote. https://petrahanelova.cz/

meluela
1. jún 2020

chodte k psychologovi s dietatom obaja, aspon mu vysvetlia ze dieta nemoze mlatit a bude to mat aj o niekoho ineho nez od teba

jaass
1. jún 2020

Tak potom ma len take obdobie 🙂 ale ku psychológovi by som ju na tvojom mieste neťahala.

jaass
1. jún 2020

@meluela načo s 3,5 ročným dievčatkom ku psychologovi? Zaujima ma tvoj nazor. Pre mňa je to blud!

ayanamirei
1. jún 2020

psychologa alebo poriadne vytrieskat tvojho byvaleho - podla jeho vlastneho meritka, ked sa nevie spravat a vrieska tak mu treba bat po papuli , nie ? 😂
(a dietatu isto nic nieje, proste si presadzuje svoje, urcite hranice a nepustit aj keby sa islo na hlavu postavit)

autor
1. jún 2020

@tatapipka ano vraj bol mlateny ...a teraz sa kvoli tomu obcas zajakava,hlavne ked je nervozny a v strese

bluka2
1. jún 2020

Psychológa potrebuje tvoj ex
@tatapipka Hm, na nás by to celkom aj sedelo. Prvé tehotenstvo bolo také všelijaké a dcéra je citlivejsia,druhé úplne v pohode a syn je ťažký pohodar

hettinka
1. jún 2020

bývalý ak kokce, mal by určite navštíviť psychológa, aj logopéda ...
Ak kokce pri strese, evidentne nevie zvládať stresové situácie ... to že 3-ročná reve je ešte v pohode. to ešte len bude koktať, ked 13-ročná bude papuľovať 😀

1gabriela13
1. jún 2020

Dieťa bit netreba. Ma obdobie vzdoru co patrí k normálnemu vývoju dieťaťa. Keď ty máš nervy alebo si v zlom psychickom rozpoložení aj tebe treba dat po zadku alebo inde? Pristupovať s pochopením. Aj moje dieťa má obdobie vzdoru. Ak má hysaky, silno ju objimem, rozprávam jej s porozumením a čuduj sa svetu, funguje to, ukludni sa, tiež ma objime a ideme ďalej.

autor
1. jún 2020

@1gabriela13 to sa mu snazim vysvetlit...velakrat som ho brzdila aby ju nezbil

ajka0207
1. jún 2020

Podla mna bezne prejavy u 3,5 rocnej, riesit vychovou, nie psychologom.

meluela
1. jún 2020

@jaass v tomto pripade kvoli dementnemu otcovi ktory ma problemy. Je sanca ze mu trochu otvori oci a hlavne to da matke argumenty do dalsich sporov. Pripadne keby sa v buducnosti sporili o dieta (on by ju nadalej a este viac mlatil a ona by chcela kvoli tomu obmedzit stretavanie) je dobre to mat podchytene a na papieri. Preco si myslis ze je zla vec zobrat 3.5 rocne dieta psychologovi? Uskodit mu to neuskodi a aj ked je to zrejme uplne normalne 3 rocne dieta, je z evidentne problematickeho rodinneho prostredia, nezaskodi ked sa na neho pozrie odbornik.

jaass
1. jún 2020

@meluela mozno mas pravdu, ja som skor myslela, aby mala nebola v soku potom

autor
1. jún 2020

@meluela ano ja uz len preto by som ju vzala nech ma debil na papieri,ze je normalna,lebo on tvrdi,ze nie je,ze ma poruchu

autor
1. jún 2020

A ano je z problematickeho prostredia a v podstate zo svojim otcom nema ziadny vztah...do 2 rokov ho nepoznala,vie,ze to je tato,ale nerespektuje ho ako otca

meluela
1. jún 2020

@jaass kazdy pricetny detsky psycholog ma "ambulanciu" plnu hraciek, pokeca zvlast s rodicmi a potom sa kvazi zahra s dietatom, dieta ma pocit ze navstivilo nejaku fajn tetu ktora sa s nim zahrala a tym to pre neho konci, ziadna trauma

mirkava
1. jún 2020

Moj syn je podobny, jedovity, trucovity ale aj zlaty a inteligentny 😉. Ked mal 2.5 roka kusal deti v skolke, chodili sme k psychlogicke a nic to nepomohlo. Vyrastol z toho. Teraz ma 6 rokov a ked som mu nieco zakazala tak si kusal ruky. Na prevantívnej prehliadke si to Dr. vsimla a dorazne mu povedaka, ze ak to neprestane robit bude musiet ist na vysetrenie a pojde do nemocnice a zabralo to 👍😉. Aj doma je jedovity ked dostane nervy. A co zabera? Je to tazke ale ignoracia - nevsimat si ho. Ak deti nenaju "divakov" tak prestanu. No a vydrzat s laskou a porozumenim sa to da. Ano aj my sme len ludia a dame po zadku ked nam prasknu nervy, ale aj rodic je len clovek. Tak skus ked zacne vystrajat ist prec do inej izby. Nevsimat si a trpezlivo 😉. Drzim palce

autor
1. jún 2020

@mirkava v skolke sa tak napriklad vobec nesprava,tam s nou nie su problemy

mirkava
1. jún 2020

To uz teraz ani moj, len doma. Vedia ako na nas.... tocia s nami

Strana
z2