4 mesačné bábätko a hlavička stále len na jednu stranu
Ahohte.. Moj syncek ma 4 mesiace a krk ma stale len v jednej strane neviem preco je to tak som prvorodivka a nemam s tymto skusenosti ? aj vasr deti tak mali ? Do kedy tak bude mat .. Dakujem
@risoriskoveronka ved chodis na poradne, tak to povedz dr, v poriadku to nie je, asi vas posle cvicit
@gabuliacik ano tak ze hlavicku ma len na jednu stranu a tu druhu nechce.. Zacal to robit potom prestal a teraz zase to iste neviem preco na tu druhu stranu nechce dat hlavicku
@risoriskoveronka treba to riesit s lekarkou co najskor
Polohuj, otoč dieťa naopak v postieľke a malo by vytáčať hlavičku opacne. Lahni si k nemu, motivuj ho, aby sa na teba pozeralo.
To bude pravdepodobne torticollis, aj moja mslá to mala, zo zlej polohy v maternici. Kvoli tomu som šla nakoniec aj cisárskym, lebo sa nevedela kvoli tej zrotovanej hlave prevŕtať pôrodnými cestami. Ale nechápem, že si to tvoja doktorka nevšimla, moja keď zme prišli z nemocnice hneď videla, že má pravdepodobne torticollis. Išli sme na rehabky, cvičili 3x denne vojtovku a za dva mesiace to už mala v poriadku. Len to nezanedbaj, doktorka mi vravela, že by sa to v staršom veku muselo riešiť operačne preťatím toho skráteného svalu.
@risoriskoveronka to ma každé dieťa ze preferuje jednu stranu viac ako druhu, normalne ho polohuj, ja som oboch synov polohovala po každom kojeni na druhý bok aj v noci zhruba každé 3 hodiny a v pohode...chceli byť síce stale ne jednu stranu otoceni ale nemohli, keď som ich dala tak, aby boli na druhu a ked mladší bol v zpriamenej polohe v 4 mesiacoch tiež dával zväčša hlavičku na jednu stranu a teraz ma 6 mesiacov a je v pohode

@risoriskoveronka viac to popis. Ako ma krk do jednej strany? Myslis,ze ma hlavicku otocenu len na jednu stranu?