icon

5 mesačná dcéra sa už nepretáča

4. jan 2022

Ahojte maminky. Moja malá bude mať 19teho 5 mesiacov. Už po 3 mesiacoch pár dní sa mi otočila potom dlhšie nič snažila sa a potom sa mi točila alebo aj keď nie tak sa mi dávala na bok. Teraz mi príde taká lenivá včera sa mi otočila len a už na bok sa dava tiež malo kedy.. Som prvorodička.. Mali ste to niekto tak?

elizabet173
4. jan 2022

včera tu bola podobná téma, niektorým deťom sa jednoducho nechce, neotáčajú sa aj do pol roka vôbec. Skús dávať nad jej hlávku niečo lákavé, či sa za tým neotočí. Ak by si mala pochybnosti, poraď sa s pediatrom, ale podľa mňa je dieťa len pohodlnejšie a má fázu, že neskúša niečo nové, o dva, tri týždne môže byť všetko ináč

kaciatko321
4. jan 2022

Ahoj, moja mala ma 5 mesiacov a tiež sa vedela už pekne pretočiť z bruška na chrbatik a presne keď mala 5 mesiacov tak sa otočila z chrbatika na bruško, ale nie tiež to každý deň urobí niekedy áno a niekedy aj dva tri dni nič

autor
4. jan 2022

@kaciatko321 no veď to že už aj z bruška sa nám otočila na chrbátik... A posledne dni mi príde taká že začne a potom sa jej nechce alebo čo 🙈😃

autor
4. jan 2022

@elizabet173 nevšimla som si ju nie každý deň som tu 🙁... Veď áno len je to také čudné že začne a potom. Kašle na to 😃

gabca025
4. jan 2022

Syn sa začal otáčať až v 5,5 mesiacoch. O mesiac neskôr už lozil, bol neustále na štyroch, pokusy o sadnutie, skúšal sa postaviť pri nábytku. Za mesiac predbehol niektorých svojich rovesníkov. Tiež som sa bála, či je všetko v poriadku. Ak si neistá, tak sa poraď s pediatrom alebo si zaplať jednu hodimu u súkromnej fyzioterapeutky, ktorá ti povie odborný názor. Ja som dávala synovi čas do ukončeného 6. mesiaca - potom som chcela navštíviť fyzioterapeutku

kaciatko321
4. jan 2022

Aj moja mala je taka, že vidím ju zapierat sa s jednou rúčkou ako keby sa chcela pretočiť a zrazu nič, to chce čas, keď ju budeš do niečoho nútiť tak to potom vôbec nebude chcieť robiť, napr. kamarátku malý ma 5,5 mesiaca a už sa pekne plazí už aj na štyri sa sem ta dá a moja nič zatiaľ i keď asi nato je ešte skoro