icon

5 mesačný nepokojný synček má problém zaspať

kacenakacena
16. máj 2017

Ahojte,
je mi jasné, že táto téma sa tu už určite rozoberala, ale napíšem aj tak.
Mám skoro 5mesačného syna, ktorý je veľmi nepokojný, neustále je v pohybe, všetko chce vidieť a spoznať, na tom ale samozrejme nič zlé nie je.
Problém máme so zaspávaním. Tým, že ho neustále všetko zaujíma, nevie zaspať inak ako s dudlom (tak sa vie asi upokojiť), aj keď okrem zaspávania ho absolútne odmieta. Lenže tým, že je neustále v pohybe, sa nevie dať do kľudu a ručičkami, ktoré mu neustále behajú kade tade, si zakaždým ten dudel vyberá z pusy, obzerá ho a potom ho zahodí. Nepomáha ani keď sa mu snažím ruky zabaviť hocičím iným, dudel v puse je proste to najzaujímavejšie. Bez dudla sa po chvíli rozjeduje a rozplače tak, až ostáva bordový v tvári a nezaspí, jedine, keď ho uviažem do perinky tak, aby nevedel dostať von ruky. Potom dáme dudel, pár krát ho vypľuje, potom sa chytí a zaspinká ako dudek.
Neviete mi prosím povedať, dokedy asi môže toto trvať? V perinke je mu už veľmi teplo, potí sa v nej, trčia mu z nej nohy a môj muž tvrdí, že už je dosť veľký na to, aby spal bez nej, mne však srdce nedovolí nechať ho tak strašne plakať bez dudla až kým by sa neuplakal do spánku.
Ak máte podobné skúsenosti s vašimi deťmi, napíšte mi prosím, dokedy asi tak u vás takéto zážitky trvali, budem moc vďačná 🙂

lucka08099
16. máj 2017

My sme mali s dcerkou tiez nieco podobne. Zaspat len s cumlikom a aj to si ho neustale vytahovala. My to doteraz riesime tak, ze zaspava na boku. Medzi rucky jej davam hracku, mojkacika, ten musi byt vzdy a hornu rucku jej vzdy drzim a hladkam ju po chrbatiku a tak pekne zaspi. Dufam ze je to zrozumitelne napisane.
Kazdemu vsak funguje nieco ine.
Este by ma napadlo skusit najst nejaku tensiu zavinovacku, ak vobec su, neviem, my sme nepouzivali, ale mam taku velku bambusovu osusku a pri nej bolo ze sa moze pouzivat aj ako zavinovacka, ale v podstate na styl ulitky, nie ako klasicka zavinovacka.