icon

Aké vykonať opatrenia po prekonaní rotavírusu ?

jaja23
10. jan 2020

Ahojte, maminky, ktorých deti prekonali rotavírus, aké opatrenia spraviť, ak chceme k nám pozvať s novú kamarátku s rodičmi na návštevu? Malý ma 18 mesiacov, chytilo ho to pred 2 týždnami, našťastie je očkovaný, tak ho to do 3 dní prešlo. Nezvracal, len stolicu mal veľmi riedku, ale nie často, len teploty mal vysoké a zimnice. Čítala som, že vírus na hračkach prežije pár dní. Treba ich dezinfikovat? Ďakujem, bojím sa, aby to mala nechytila, nie je očkovaná a nie he to sranda.

heidy222
10. jan 2020

@jaja23 v nemocnici sa s rotavirom izoluju pacienti do 72 h po poslednej hnacke. Po 2 tt uz nic nehrozi. Pre pokoj duse mozte dezinfikovat zachod/prebalovaci pult

kbeata
10. jan 2020

@jaja23 maly je ockovany proti rotav? a kedy bol? za ako dlho po ockovani,ak bol proti rota ockovany,ochorel na tu hnacku?

matana2
11. jan 2020

@kbeata obycajne sa proti rotavirusom ockuje v 2, 4 a 6 mesiacoch. Mne vraveli ze po ockovani je este mesiac virus v stolici.

brtkulka
11. jan 2020

@jaja23 áno, prežije na hračkách aj päť dní. Vírus sa vylučuje stolicou aj dva týždne, takže pozor na to. Ja osobne by som ešte počkala.

jaja23
autor
11. jan 2020

@kbeata áno je, synovec s tým skončil v nemocnici keď bol malý, tak sme nášho dali očkovať a som rada, neviem, ako by to zvládol, bolo to ťažké a potom nechcel spávať bez nás, mal asi traumu, cele noci sa triasol zimnicou. Očkovali ho tuším do 6 mesiacov, nepamätám, papal tu vakcínu a nemal na to žiadne reakcie. Teraz ma 18 mesiacov, neviem kde to mohol chytiť, ale na vianoce dostal veľa nových hracie, tak neviem, či sa to z obchodu nejako nedonieslo.

jaja23
autor
11. jan 2020

@brtkulka áno počkáme. Ale hracky treba dezinfikovat?

brtkulka
11. jan 2020

@jaja23 ak chces pre pokoj v duši, dezinfikuj, len rotavirus je odolný aj voči dezifenkcnym prostriedkom. Keď sme celá rodina prekonali rotavirus, s najmenším som bola tiež v nemocnici, dezinfikovala som doma tiež všetko 😉.

jaja23
autor
11. jan 2020

@brtkulka ôk radšej to urobím, dakujem