Ako často sú vaše 1,5r deti v kolektíve?
Ahojte baby, chcem sa opytat ako casto byvaju vase 18mesacne deticky v spolocnosti inych deti ? Ked je pekne, sme na ihrisku, mala si uziva ine deticky, tuzi sa hrat najma so starsimi - no tie nie s nou, s rovesnikmi sa nesnazi hrat. Cele dni je len so mnou, manzelom, obcas navstevy - dospelaci. V mojom okoli nema nik podobne stare dietatko, a ja sa zamyslam, ci ju o nieco neoberam. 😔 myslite, ze je dobry napad chodit do materskeho centra? Bojim sa takto na jesen kvoli chorobam 😑
@little_honeybee aj my mame 19 mesacnu dcerku a tiez je len s nami ako s mamu a s tatom a navstevy obcasne.tiez som nad tym rozmyslala ze sa nehrava s nikym v jej veku ☹ a ma rada deti, ked sme na ihrisku len za nimi by behala len su uz velke pre nu ☹ aj my je to luto ale dufam ze v skolke si to vynahradi ked pojde :-/
@little_honeybee na ihrisku sa stretavali kazdy den s detmi nejakymi,v zime nie,ja nie som.zastancom detskych centier,takze tam.sme.nejak nechodili. Mala.sice chodila na plavanie v tom veku,co bolo raz az dvakrat do tyzdna..
Deti v tom veku sa este hraju vedla seba,maloktore sa vie hrať s druhym dietatom. Syn sa vedel,ak to tak .mozem.nazvat,ale sli len o spolocne nahananie sa.. nevedeli sa zahrat tak,ako sa hravali neskor,ked uz mali viac ako dva roky. A mala sa dlho predlho s deťmi nehravala vobec,hoci medzi nimi bola od malinkata..
Sme kazdy den vonku.teraz ked je pekne tak cele poobedie..chodievame domov o pol 19...ked je chladnejsie tak 1-2hodky na ihrisku.cez zimu sa stretavame s kamoskami vacsinou doma..takze kolektiv ma kazdy den.cez zimu 4-5x do tyzdna.od feb ide ako 22mes do jasli-najvyssi cas!
Nasa chodila 2x tyzdenne pol dna do jasli, inak ame.byvali vonku
my sme začali s malým chodiť do centra keď ma 1,5r a bolo to na prelome zima/jar, keď už prechádzky boli všedné a jednotvárne a potreboval nejaké spestrenie. Jednoducho som si povedala že vyskúšam, len preto aby som vedela posúdiť či ho to nejak osloví a bude baviť. Taktiež som chcela zistiť ako sa bude v takejto spoločnosti správať. A čo sa týka tých ochorení, áno mala som obavu v tomto smere ale na druhej strane som si povedal že vyskúšať to treba skôr či neskôr. A dopadlo to super. Je pravda že v tom čase tam bol najmladší ale to mu vyhovovalo. Lákali ho staršie deti, snažil sa hrať s nimi alebo opakoval nejaké aktivity po nich, alebo sa hral s hračkami ktoré doma nemal a užíval si to. Chodili - chodíme tam 2x do týždňa na pár hodín takže je to celkom fajn. A samozrejme prechádzky a detské ihrisko je na dennom poriadku doobeda aj poobede. Vždy to nejak kombinujem a obmieňam a prispôsobujem počasiu.
@vektricka16 a do centra nezvazujes ist? Ja by som sla ae velmi sa bojim chorob :(
@siska53 ja chodim tiez kazdy den von dvakrat ale nie ked leje alebo fuci ci led budu veeelke mrazy :(
@ellaafi dakujem za skusenost. Cize choroby gelmi tam nepochytal, alebo ano? Tiez sa moja chce hrat majma so starsimi 🙂
@little_honeybee nie, žiadne choroby, možno to bola náhoda, šťastie......aspoň zatiaľ 😏

@little_honeybee Kazdy to ma inak, ja som radsej chodila na vzduch, ako do materskeho centra-mne taka spolocnost nevyhovovala. Tie male deti sa aj tak zvycajne nehraju spolu, ale vedla seba. Cielene zacinaju spolocnost vyhladavat neskor a to zhruba okolo tych 3 rokov (kazde to ma inak), takze v skolke je dost casu. Ja som sice mala stastie, ze vzdy boli v rovnakom veku aj ine deti a chodili sme spolu na ihrisko, ale napriek tomu to nebolo take, ze by sa tie deti spolu extremne bavili, skor ako som uz pisala-vedla seba.