icon

Ako dlho môže dieťatko chodiť?

gizenka
22. máj 2018

Je určená hranica kolo a ako dlho môže dieťatko ktoré sa učí chodiť chodiť?
Nechce obsediet karicke tak kráčame popri nej.

anetkahugo
22. máj 2018

Myslíš vodiť za ruky? To nie je chodenie. Dieťatko sa naučí chodiť aj samé bez pomoci. V prípade že obchádza nábytok tak ono vie samé koľko má chodiť. Vodenie za ruky nie vhodné z hľadiska správneho psychomotorickeho vývoja

gizenka
autor
22. máj 2018

Myslela som ako dlho môže chodiť samé na prechádzke lebo chodí už od deviatich a teraz má 14' keď.

medovka14
22. máj 2018

@gizenka pokiaľ sa mu chce a zvládne 🙂

pininka
23. máj 2018

Su deti ktore vedia od mala prejst cele vzdialenosti, ale mne pride vela ak taketo male deti chodia hodiny niekde na ture

miadi
23. máj 2018

14m moze chodit kolko chce a zvladne my sme kočik odvtedy napouživali na to nie je žiadna tabulka ani limit 😆

tiumen
23. máj 2018

No v káričke by som ani ja neobsedela 😂😂 skús použiť kočík - v ňom možno obsedí 😁

stvura
Odpoveď bola odstránená
ankare
23. máj 2018

Koľko len chce 😉

sense
23. máj 2018

Ak chodi samo kolko chce a vladze...aj nasa uz veselo chodila ,a kocik mala len na spanie cez den

beky1813
23. máj 2018

To co je za otazka? Chces limitovat dieta v chodeni? Ved ho nechaj, nech si chodi kolko chce

gizenka
autor
23. máj 2018

Ďakujem vám dámy, vedela som to len nevesta mi nadávala že sme ho veľmi dlho nechala chodiť a z únavy nespinkal a ešte z dlhej chôdze sa mu krivi chrbtica. Čo sa mi zdalo nezmyselné.

siska53
23. máj 2018

@gizenka kolko zvladne,su deti,co su vyborni chodci a su take,vo len trochu alebo nechodia vobec.

montemotherone
23. máj 2018

@gizenka krivit chrbtica sa mu môže z toho, že začalo skoro chodiť. Je to dosť skoro a dosť reálne riziko 😕 Keď už chodí, môže chodiť koľko vládze. Dieťa vie kedy má dosť. Je to určite lepšia rehabilitácia, ako keby malo sedieť. Ak sa mu tá chrbtica naozaj kriví, treba s ním ísť za lekárom, na rehabilitáciu a potom poctivo cvičiť každý deň aj doma

viky8
23. máj 2018

Moja má 13m, chodiť začala v 10m už úplne sama a odvtedy sedí len keď je alebo sa kocikuje, inak je permanentne v pohybe. Tiež som uvažovala nad tým že či to pre ňu nie je veľa, no keby ju nožičky boleli Adi by si sadla 😀

moose_cree
25. máj 2018

keby ju boleli nožičky tak by si určite sadla