Ako dlho musím baliť ruky dieťatku do perinky?
Ked ho necham náhodou bez udrzaniabtuk spi len 3-5min.vypluva dudel a slaha si ruckami po tvari,samozrejme nekontrolovateľne :/
na to nie je navod, moje druhe dieta odmietalo byt vobec v nejakej perinke nieto ruky zaviazane v nej, takze my sme perinku ani nemali.
ja som nebalila deti tak nevedeli zaspať a a aj tak si tie ručičky nejako vyslobodili z perinky ja som im dávala na ručičky rukavičky nie hrubé také bavlnené tenučké kupovala som ich v Tescu tie si dolu nedávali a pekne spinkali..
Kamarátka tak balila do cca 10m...však ak to dieťaťu vyhovuje, nie je dôvod prestať...
Moja ani v perinke nebola, nie to este ruky napevno davat dnu
Ani jedno svoje dieťa som nebalila a spali úplne v pohode, každé dieťa je iné musíš skúšať ...
Ja som malému len sem tam dávala ruky dnu do zavinovačky, sem tam si tiež šľahol rukami po hlave čo ho zobudilo, ale od narodenia rád spával ruky hore 😆 tak som mu ich nechávala vonku nech si to užije kedže v bruchu si nemohol davať nad hlavu 😆
to pocujem prvy raz, v zivote som take nieco neriesila...nikdy nemali ruky v perinke....napevno 😲
Ja som davala tiez,tie nezbedne rucky do perinky na pevno,a hned si vytiahli,tak som s tym prestala. 🙂 Nemala som nervy na to.
Sama uvidis kolko to bude nutne robit, mi sme malej davali aj rukavicky od malinka aby sa nedoskriabala.
Ja by som mu ich tam nedávala vobec, babatká radi spinkaju s ručkami hore, sem tam sa strhnu, ale to hádam nie je nič hrozné, navyše si radi skumaju ručky, davaju do pusinky, neskor obzeraju, neviem kto ti to poradil, ale ja som to nerobila, zdalo sa mi to neprirodzeneé 😖
Co?vobec!
No neviem, zažila som v okolí, že sa balenie dieťatka do neviem ktorého mesiaca (približne 4. - 5. možno viac) pekne vypomstilo...
Ale k veci; tomu sa hovorí "materinský inštinkt", sama by si mala odpozorovať a vycítiť, či to tvojmu bábätku vyhovuje a spinká lepšie, alebo naopak. Ja som to praktizovala zhruba ešte 2 týždne po príchode z pôrodnice. A ako ochrana dieťatka proti poškrabaniu poslúžia predsa rukavičky, nemusí byť zavinovačka.
malý sa tiež veľmi trhal, no nech som zabalila akokoľvek, vytiahol si ich von. Takže sme to museli len prečkať.
Jo ozaj a čítam tu tie rukavičky. Tiež sme ich dávali. Boli veľmi nápomocné
Ak sa tak detiatku lepsie spi, tak bal rucicky, kym to tak bude vyhovovat. Kludne aj niekolko mesiacov. Su deticky, ktorym sa lepsie spi, ked su zabalene napevno. A su deticky, ktore to neznesu. Je metoda na oducanie - najprv dietatku uvolnis jednu ruku a spava tak a az neskor obidve rucicky. Ale pocuvaj hlavne dieta, ako sa mu najlepsie spi. Netrap sa pre tabulky, odporucania, statistiky ....
ja nebalim do perinky ale do ulitky, www.ulitka.sk moj drahy to vola kazajla 🙂 ale iba na noc...drobec mi bez toho nezaspi stale si smatra s ruckami po tvari a budi ho to... balim tak cca od jeho 2 tyzdnov a fakt hned prespal niekolko hodin vkuse... bez ulitky bol kazdu hodku hore... ma skoro 3m a balim stale...a budem dokedybude treba...ved aj v brusku mu bolo tesno a citil sa v bezpeci...tak preco mu ten pocit nepredlzit... a este je to velmi prakticke pri nocnom kojeni...nemusim riesit ulozenie ruciek 🙂
ja som balila pol roka a nelutujem, prave naopak, akj pri dalsom tak budem
Kazde dieta je ine...moji nechceli mat ruky v perinke vôbec, ani hned po narodeni. Proti poskrabaniu mali rukavicky. Ak je tak dieta spokojnejsie, tak ho bal, dokym mu to bude vyhovovat...
Riad sa dietatom. samo ti da najavo co mu vyhovuje. Ak je mu lepsie zabalenemu tak bal...aj napevno s rucickami kym bude chciet...ked sa zacne branit tak je cas prestat. Nasej som viazala rucicky od narodenia ale rychlo mi dala najavo ze to nechce. kricala a vyberala ruky hned ako som jej ich zacala balit, tak dostavala rukavicky proti poskriabaniu. S perinkou sme prestali cca v 3 mesiaci...sama sa zacala vykopavat von.
Moj syn sa narodil v juli, bolo horuce pocasie, hned od prveho dna mal oblecene Body s kratkym rukavom..ziadna perinka, nic..na vecer Body s dlhym rukavom..mne bolo dolezite, nech od prvej minuty citi slobodu a nie zviazany..ale kazde dieta a mamina je ina.. 🙂

Rob to dovtedy pokým to vyhovuje teba a dieťaťu - na to predsa nie su navody, ty ako matka sama časom ,,vycitiš,, čo tvoje dieťa potrebuje a kedy je dosť.Ked sa ti takto budi, tak určite ho zavinuj a časom uvidíš ako sa ten spanok bude vyvíjať.