Ako efektívne odplienkovať dieťa?
Dobrý vecer,
chcem sa Vás opýtať, moja dcéra ma 22 mesiacov, už druhý tyzden sa ju snažím odplienkovat, do nocnika sa vycika, led ju posadim, ale stále sa nevie pýtať, spočiatku to išlo fajn, už niekedy stihla aj dobehnúť, ale tieto dva dni jej to vôbec nejde, stále ma nehody, do nocnika sa vycika parkrat, keď ju posadim, ale stále sa nepýta cikat. Kakať už sa naučila do nocnika. Vadi jej keď sa pocika, vie povedať, keď cika, že cika, ukáže kde cikala aj povie, že ma mokro, vyzlecie sa, ale vôbec sa nepýta, bud oznamy cikanie, keď už sa pocikala alebo keď cika..plienku jej dávame, keď ideme na návštevu alebo vonku, dnes som jej dala aj cez deň, ale si ju dávala dole, vadila jej keď sa pocikala.. vôbec neviem či je pripravená, či mám pokracovat alebo dať pauzu.
Ako docieliť, aby sa mi začal pýtať sama.
Ďakujem za odpoved..
@starekovajana odplienkovanie je o tom, že ide plienka jednoducho preč. Nemýliť ju. Plienku zobrať, pripraviť sa psychicky aj fyzicky na nehody, nachystat veľa oblečenia, vybrať si kľudný týždeň, keď budete prevažne doma, s laskou a rešpektom vysvetľovať a dookola (okrem spankov) . Odplienkovanie je proces. Ta informácia musí prísť do mozgu a preťať spojenie s plienkou 🙂.. drzim palce! Zvládnete to.
@nikolka232 ďakujem za odpoved, tak teda môžem ďalej pokračovať? Je na to pripravená? Skúsim úplne bez plienky.
Ja neviem, odplienkovavala som 4 deti, ani jedno nebolo pripravene takto skoro, a uz vobec by som to neriesila v zime. Zacinali sme okolo 2,5 roka a ked neslo, nechala som plienku, skusili sme o 2 tyzdne, mesiac, atd...Ked boli pripraveni, alo to za tyzden len taky fukot. Nehody boli hlavne v noci, ale to som aj cakala. Ja som skusila pri prvom aj skor, ale len zvytocne nervy som mala, nikam sa nedalo poriadne ist. Este aj bloky mali, niekde inde ist cikat, kakat uz duplom. Hlavne dievcata mali problem s kakanim v cudzom prostredi.
Ale kazde dieta je ine. Treba skusat a mat trpezlivost tak ci tak.
@starekovajana ked sa neie pytat, kazda tvoja snaha je zbytocna. Este jej nedozrela nervova sustava a nefunguje prepojenie mechur, mozog. Pockaj kym si to zecne vedome uvedomovat
@starekovajana za mna začni najma keď bude teplo. Nie teraz v zime.
A ono ked jej to docvakne v hlavičke, vtedy to pôjde.
Moja mala teraz 2roky. A sem tam sa zdohada. Vacsinou povie ked sa uz vycikala. Vcera som ju skusila nechat bez plienky. Sadla na nocnik. Nic. Postavila sa a plac lebo pustila dole nohami....
kakat sa vacsinou pyta uz ked tlaci pride ze rychlo kako.
Chcem pockat este cca mesiac. Ze ak budeme von a nahldou ze ju dam s kludom aj do travy 😀🤣 a nie do snehu.
Ja som si počkala kým dieťa bolo pripravené, čiže jeho nervová sústava dozreta. A zistila som to tak...ze mala suche plienky aj cez noc 2 týždne. Potom isla plienka dolu a bolo vybavené...žiadne behanie s detmi vkuse na nočník, nehody, stresy atď.
Nie je úplne zrelá.Mám 22m dieťa a plánujem začať s odplienkovaním keď bude zrelé. Ak nezačne samo vykazovať znaky, tak na to pôjdem až v lete.
Ja som ju odplienkovala, keď mala mesiac pred druhými narodeninami. Po tyzdni aj na denný spánok a na nočný po mesiaci. A bola zima. Nevadilo mi to. Zvládli sme to 🙂
Ja som si počkala kým dieťa bolo pripravené, čiže jeho nervová sústava dozreta. A zistila som to tak...ze mala suche plienky aj cez noc 2 týždne. Potom isla plienka dolu a bolo vybavené...žiadne behanie s detmi vkuse na nočník, nehody, stresy atď.
@vilma7 a môžem vedieť koľko malo dieťa rokov?
Dcéra je letná, snažila som sa na dva roky, nešlo to. Teraz v zime ju tým ani netrapim. Má malý zachodik pri našom veľkom, má nočník v obývačke. Sama tam nejde, neriešim. Plienka pôjde preč na jar a v lete. Švagriná sa s malým trápila 8 mesiacov, nepomáhalo nič. Strýkov malý to zvládol pred tretími narodeninami za 2 dni a bez nehôd a rovno aj na noc. Takže tak 🤷
@vilma7 a môžem vedieť koľko malo dieťa rokov?
@kristinaa300 dcérka mala necelé 2 roky. Syn mal 2.5 roka.

@starekovajana odplienkovanie je o tom, že ide plienka jednoducho preč. Nemýliť ju. Plienku zobrať, pripraviť sa psychicky aj fyzicky na nehody, nachystat veľa oblečenia, vybrať si kľudný týždeň, keď budete prevažne doma, s laskou a rešpektom vysvetľovať a dookola (okrem spankov) . Odplienkovanie je proces. Ta informácia musí prísť do mozgu a preťať spojenie s plienkou 🙂.. drzim palce! Zvládnete to.