Ako odplienkovať 3-ročnú dcérku?
Nejaké finty*
My sme to robili tak,ze som ju dala pred spanim aj zo 3x vycikat,minimalne pol h pred spankom nedavat pit.
Nijako. Proste telo musi dozriet - zacat tvorit dostatok hormonu na znizenie tvorby mocu pocas spanku a plus telo musi zacat vnimat potrebu cikat pocas spanku. Nocne pocikavanie je ok do 5 rokov. To sa dieta neda naucit. Chce to cas a trpezlivost. Nemas sancu dietatu zrusit tvrdy spanok.
Moja mala plienky na noc do 3,5 roka, nechcela som ju budiť počas noci, ani ju cez noc prezliekať v prípade nehody. Prišlo to samé, jedného dňa mi povedala, že už nechce v noci plienku a je tomu už rok a pekne vydrží celu noc.
naco sa trapit, 3 rocna neni velka na nocne plienky. Den je den a noc je noc, to sa neda naucit ako cez den, bud je na to pripravena alebo nie. Ked je dieta pripravene, tak je jedno ci vypije pred spanim este mlieko alebo nie alebo ci v noci pojde cikat, proste vydrzi. Musi mat suchu plienku par dni po sebe v noci a potom je pripravena, nic zlozite. Moji plienku cez den odlozili ked mali 2 a pol roka a v noci este pred 3 rokom, ale poznam take deti co do 5 rokoch mali na noc plienky. Hlavne klud.
Nepije vodu..mlieko..caj ...? Moja len co prestala s mliekom na spanie,sucha plienka. Ma 2 a pol.
Ahoj ja som dávala každý večer o 22 normalne na nočník v spánku sa mi vždy obe deti vycikali do nočníka a do rána nikdy žiadna nehoda ,skús pokúšať uvidíš čo sa ti osvedčí držím ✊🤞
@ivangeline nie nepije nič pred spaním ani v noci. Pije naposledy tak hodinu pred spaním, niekedy sa stane že už čítame rozprávky a vypita si piť, lebo je smädná. Ale teda len vodu. A vždy pred spaním cikať.
Ináč ona bola na dobrej ceste asi tak 2 mesiace dozadu mala aj týžden v kuse v noci suchú plienku a teraz zase sa pocikava.
Mozno ln prechladla?
Ale sak ma kopec casu na nocne odplienkovanie sa
Suhlasim s
@zuzanaete
@kluska presne
Moja (4bude mat v nov) pije v posteli 2x kym zaspi a ziadna nehoda nic. Dieta musi dozriet naco ho budit trapit toto umele odplienkovanie je total blbost
este ma napada, ze ked mala tu suchu plienku uz tyzden, nezacala skolku teraz? kazdopadne ak zacala, tak by som pockala kym zase nebude mat scuhu plienku, pravdepodobne stresy zo skolky alebo nejaka ina zmena
@kluska hej začala škôlku ale je tam v pohode, tešila sa tam aj sa teší každý deň
vela deti sa popisava ked zacnu skolku alebo ked sa im anrodi surodenec, reakcia na zmenu, jednoducho pockaj a uvidis sama kedy bude spravny cas

Baby zacinam byť zúfalá. Dcérka je odplienkovana cez deň už asi rok a pol, stalo sa jej minimalne nehôd. Čo je ale problém je noc. Stále nosí plienku na noc a vždy je komplet mokrá (plienka). Včera som ju dala bez plienky, pretože už má taku zaparenu pipinu z tých plienok a som jej všetko pekne vysvetlila, že kľudne nech príde v noci za mnou, pôjdeme sa spolu pekne vycikať. Zobudila som sa asi o polnoci, že idem ju dať cikať a ona samozrejme už pocikana. Taký tvrdý spánok má, neviem ako ju oducit od tých plienok. Už som jej dala do izby aj nočník, aby išla tam. Ale ona proste tak tvrdo spí, že sa na to nezobudí. Myslím, že je už dosť stará na plienky na noc + ledva ich už zapne 😂 Ak máte nejaké dobrý sem s nimi 😔
Ešte som chcela dodať, že nepije veľa vody pred spanim