icon

Ako odplienkovať dieťa, keď chodievame von?

19. aug 2022

Ahojte. mam 2rocnu s ktorou sme zvyknute zit velmi akcne. Sme cele dni von. Je niekto kto na tom bol podobne a podarilo sa mu odplienkovat dieta? ak ano tak prosim ako ste to v praxi riesili? Dakujem vopred za rady Pripadne ci je teda jedina moznost zavriet sa tyzden doma ako som zatial pocuvala.

evkamotka
19. aug 2022

Ja som mojmu 2 a stvrt rocnemu proste zobrala plienku, ukazala zachod a od toho dna sa pytal. Ziadne tanceky, odmeny, zatvaranie doma, nocnik a blbosti. Dva dni mal zo tri razy nehodu a nasledne sa uz pytal max spolahlivo.

Ked vystihnes, kedy je dcerka pripravena, pojde to bez problemov

autor
19. aug 2022

@evkamotka to znie az moc lahko. tesim sa ze ste to tak mali. mozes mi prosom popisat ako si vedela ze je syncek pripraveny? na noc si este davala plienku? pripadne do autosedacky ci kocika podlozku?

e1i
19. aug 2022

Vozime nocnik pod kocikom a ked potrebuje vytiahnem a vycika sa. S kocikom chodime na dlhsie trasy kedze cakame druhe a ak by sa pytala na ruky tak sa odvezie. Ide aj na wc ale tam sa ešte boji, musim ju držať (ak sme niekde kde nie je redukcia)

kveova
19. aug 2022

znie to ako klise… ale len vydrzat🙏 nam pomahali nalepky na serblik za kazde vycikanie si nalepil aj dve… plus- mam chlapca a pacilo sa mu cikat na travu, na beton🙈 takze sme prvw dni chodili tak🙈😂hoc sme aj doma boli, museli sme cikat von lebo sa mu to strasne pacilo…aj tie odmeny- cokoladka, nalepky- proste v mojom pripade to zabralo😇 a nehody budu to sa priprav- treba vydrzat 🙂 dvojrocny pochopi uz co od neho chces 🙂 a tiez sme vyletnici… serblik chodil aj dost s nami 🙂

kveova
19. aug 2022

a este noste si vsade nahradne oblecenie a sacok na mokre veci 🙂 my smw sa snazili ked mal rok aj 8 mesiacov… potom som tomu dala pauzu este tomu celkom nechapal… a o 2 mesiace som skusila zas… ako dvojrocny bol uplne odplienkovany 🙂 uz len na noc ma… aj to uz velakrat sa budi na cikanie a plienka mokra malokedy 🙂 (2r11m)

ibrunova
19. aug 2022

My sme stále boli von, nosili sme si náhradné veci a ja so každú chvíľu stála a dávala ich cikať, aj keď sa práve nepýtali. Hádam nebudeme kvôli tomu sedieť doma.

kataka10
19. aug 2022

Najprv som dala plienku dole doma a ucil sa na serblik. Hlavne bolo vytvorit ritual na velku potrebu (vzdy po obede pred spanim posedel na serbliku). Na cikanie som ho posadzala, ked uz dlhsie necikal a predpokladala som, ze uz pusti (este stale sa malokedy vypyta sam). Ked som videla, ze uz vie na dlhsie zadrzat cikanie, prestal nosit plienku aj vonku. Da sa to postupne naucit, len treba ocakavat nehody a mat vonku 2 sady nahradneho oblecenia.

senan
19. aug 2022

My sme sa to naucili cez leto, je to uplne najjednoduchsie. Boli sme na chate, zobrala som malej plienku, nocnik som dala von na travu a tam som ju posadila. Samozrejme, ze kazde dieta je ine, ale ak mate nejake sukromne miesto a vonku, kde ti nebude prekazat, ze ti dieta pobehuje bez plienky, tak mas obrovsku vyhodu 😀

elanor
19. aug 2022

plienkove nohavicky, nandavaju a sundavaju sa tak ako klasicke gatky, akurat v pripade nehody mas istotu, ze dieta ostane suche a nebude vsetko mokre, a nemusis nosit horu veci na prezlecenie.

evkamotka
19. aug 2022

Suhlasim s ostatnymi, proste hod do ruksaku 10 nohaviciek, pat kratasov. take male ak by aj len v gatkach a tricku bolo, nevadi.

A ako som to vedela, ze je cas-ze uz vedel ako tak nieco povedat a vyjadrit, ze co chce a podla veku. V 2r mi prisiel este maly

katulienocka999
19. aug 2022

My si tym akurat prechadzame..doma na nahaca a ked ideme vonku tak sa ho vkuse ale vkuse pytam..sam sa nepyta 😒 s pisanim problem nema, vypisa sa ked niekam ideme predtym a aj na mieste niekde pri strome,trave ale kako..noo s tym je problem..ale vacsinou mimo domu ani nechce kakat..samozrejme ked sme vonku tak mam v ruksaku aj 3 nahradne spodne oblecenia a sacok na nehody plus vlhcene...mne radili a radia iba to,ze sa mam obrnit trpezlivostou,popravde nie vzdy je to mozne 😆

evkamotka
19. aug 2022

Ano na noc som este plienku nechala a do autosedacky podla dlzky trasy. Ak po meste to som nedavala. Ak sme isli 200km a vedela som, ze zaspi, radsrj som dala

evkamotka
19. aug 2022

Este ti odporucim daj pozor a podchyt hned v zaciatkoch ak by vymyslala, ze chce napr kakat len do plienky. Moze sa ti potom stat, ze bude kakat do pkienky po skolku

nikpa
19. aug 2022

My sme absolútne nemenili zvyky keď sme odpliekovavali malého až na to, že som si von brala na týždeň väčší ruksak a do neho asi 5ks teplákov a slipov 🤷 keď bolo treba, prezliekla som ho a išlo sa ďalej.

1stella1
19. aug 2022

Najdi si tu na modrom koniku profil uzivatelky macocha. Ma tam navod,ako odplienkovat dieta za 7 dni. Ak ho dodrzis, mala bude cochvila bez plienky. Zaklad je nedavat uz ziadnu plienku, lebo to dieta zbytocne myli a cely proces si zbytocne predlzis. Prve dni budu pre teba narocnejsie, ale stoji to za to (odskusane na viacerych detoch).

thoughtfulweirdo
19. aug 2022

Nič som neriešila, nosila som niekoľko sád náhradného oblečenia 😄 ale dcéra bola odplienkovana za 3 hodiny, ak by nebola do večera, odložila by som to, lebo mňa nijaké odplienkovávanie fakt neberie 🤭

saxana000
19. aug 2022

Nosili sme so sebou serblik v trojkolle alebo dolu pod karou.lebo do travy ani za svet cikat nechcela..vhlcene obrusky sme mali a ked sa vycikala vyliala som vyutierala a hotovo..trvalo to asi 3 tyzdne potom sa vycikala ked sme odchadzali z domu a pelne ydrzala kym sme sa vratili.

vilma7
19. aug 2022

Počkala som kým je pripravená a oducila sa v podstate sama. Nemusela behať nahatá po byte a ani ja vláčiť sebou pol garderóby.
A tiež sme boli takmer stále vonku, doma ak tak na obedný spánok.

autor
19. aug 2022

@vilma7 v akom veku aako si to vedela ze je ready?

autor
19. aug 2022

@thoughtfulweirdo v akom veku? a ako si vedela ze to da?

autor
19. aug 2022

@evkamotka ano tento fenomen poznam. ale co ak bude zatlacst a mat problemy? deti su rozne...

thoughtfulweirdo
19. aug 2022

Mala 2 roky a mesiac a nevedela som 😄 nič sme dovtedy také neriešili, nočník dovtedy nevidela, až som si jedného dňa povedala, že dnes to skúsime, vytiahla som ho, ukázala, že tam bude cikať a kakať, lebo už bude nosiť len gaťky. 3 hodiny cikala do gatí, potom zaľahla na obedný spánok, zobudila sa so suchou plienkou a odvtedy chodila na nočník aj v noci. Pocikala sa za tie 2,5 roka odvtedy dokopy presne 3 krát, vždy silne zaujatá hrou 😁 keby to v ten prvý deň nepochopila, vrátila by som plienky a vyskúšala za 3-4 mesiace.

vilma7
19. aug 2022

Mala asi jeden a pol. Ona odpozerala od brata a keď išiel na záchod on, tak aj ona. A odrazu boli suché plienky a dali sme ich dolu. .ak nemá súrodenca, tak nech chodí na wc s vami.
A zistila pozorovaním...u syna, prvorodeného napríklad tak, že stále prestal v činnosti, vycikal sa do plienky a až keď bol hotový pokračoval v činnosti.
Takže vtedy som videla, že presne vie, kedy mu treba. On mal 2.5 a dcérka už oveľa skôr.
Treba to nechať na nich, budeš to mať aj ty a aj dcérka bez stresu, nervov atď.

kris_tin257
19. aug 2022

Dvakrát sme odplienkovali a veľmi zle nedalo sa, tretíkrát sme začali do dvoch dní to celé pochopil a neboli problém s ním chodiť von, pýtal sa 😊

nwnw
19. aug 2022

Moje same povedali ze nechcu plienku a zacali sa pytat. Samozrejme ze nehody sa stavali, ale kym neodmietli plienku nebola po spanku sucha, tak som to neriesila. A to vo veku 2r a 2,5r.