icon

Ako odučiť trojmesačné dieťa spať na prsníku?

18. sep 2020

komu sa to podarilo a ako? ked ho zlozim/odidem do 5-15min je hore :/ ona si nepospi ja si neoddychnem. help. dik

leniel
18. sep 2020

Neporadim, treba vydrzat, je to len obdobie. Lahni si s nou, poobkladaj sa vankusmi a oddychuj. Vybav mobil, citaj knizku. Nepotrva dlho a bude mat silnejsi spanok, a budes moct aj odist 😉 ale moje dieta napr. spavalo 30 minutove spanky az do 8 mesiacov. Ked presla na 2 denne, polepsilo sa to

nikpa
18. sep 2020

Nenechat ho tam spat, daj jesť a hotovo. Bude plač, krik, jed ale treba to len vydržať. Bud teraz vydržis alebo budes takto otrocit ešte dlho

balihara
18. sep 2020

Urob tak ako píše @nikpa lebo my sme to takto mali do 3 rokov:(

ledgerka
18. sep 2020

Nauc ho zaspavat inak. Prsnik ma mat na jedenie a nie na spanie. Ked je unaveny, nakrm a poloz do postielky alebo uspi na posteli, ale nie pri cucani. Ked zaspi samo, aj ti bude spat dlhsie ako 5 minut.

punka24
18. sep 2020

Nepoužívate cumeľ...??

evulka2203
18. sep 2020

Mam 3 rocne dieta a prave ho tak uspavam...neviem ci sa smiat ci plakat😢

kataka10
18. sep 2020

Treba babatku ponuknut inu spankovu asociaciu napr. mojkacika, lebo v 3-4 mesiacoch si babatka zacinaju uvedomovat, cim su uspavane a potom tento ritual vyzaduju. Moj maly si velmi oblubil deku a ked sa zobudi medzi spankovymi cyklami, ukludnuje sa tou dekou a je schopny opat zaspat. Tu je o tom clanok: https://www.lepsispanokbabatiek.sk/mojkacik-je-...
Na stranke najdes cela dobrych clankov, ktore by ti mohli pomoct.

autor
18. sep 2020

dakujem pekne vsetkym za rady. dudle skusame cele mesiace z roznych materialovtvarov nechce ziadny... ked ju nie v polospanku oddleim od prsa tak protestuje place a bude plakat kym orso zas nedostane... a nechcem ju nechavat vyplakat. ani mi to moje srdce nedovoli... iba tak polozena sama zaspat nevie aj ked je napapana unavena. ke to veda tieto deti

punka24
18. sep 2020

Ja som mala viacero metód... jedná bola hojdanie v kočíku, iná biely šum, mojkanie, hladkanie nošteka a obočia a raz prišlo na samostatné zaspavanie cca 7-8 mesiac a teraz s výnimkou zubkov zaspava bez problémov sám...

romanka93
18. sep 2020

Vsak si lahni a oddychni s nim..prvy zaspaval sam..s cumlom v ustach ja som muklila v domacnosti..dnes uz viem, ze to ubehne rychlo, tak si to uzivam, s malou oddychujem a pracem ked je ona hore kolko stihnem..radsej som s nimi ❤️

kataka10
18. sep 2020

Este mozes skusit pri kojeni tlapkat po zadocku a robit ššš, potom postupne skus odpajat prso a stale robit tlapkanie a š a chvilu to robit aj v postielke. Takto by si postupne mohla osvojit tento ritual ako spankovu asociaciu, namiesto kojenia. Ked sa to podari, postupne rus aj tieto dve asociacie aby sa naucila nakoniec zaspat bez nich. Kludne pridaj aj mojkaca, ako som uz spomenula, to je fajn vec aj ked pojdu zubky.

ledgerka
18. sep 2020

ani moj nevedel ako sam zaspat, ale naucil sa a vyplakat sme ho nenechali ani raz. Trvalo par tyzdnov kym sme prisli na to ako zaspi. Tiez je bez cumla lebo ziadny nechce. U nas funguje dat najest, dvihnut odgrnut, vtedy sa prebudi aj ked je obcas v polospanku, zaviniem ruky, lebo inak nimi sermuje a dam do postielky. Kym bol tisko a neplakal nechali sme ho tak. Zo zaciatku sa vrtel a trvalo mu aj pol hodinu zaspat, ale zaspal bez placu. Ked ho dam prilis skoro do postele a este nie je dost unaveny, zacne sa hnevat a plakat, vyberam. Ked je prilis unaveny, tak zvykne trosku ako keby poplakat. Placom sa to neda nazvat. Vtedy hladkam, pustim sum, osvedcilo sa hladat po nose vtedy zavrie ocka a vypne. Teraz ma 3.5 mesiaca a do konca pozorujem ze ked donho vrtam tak ani nezaspi, proste uz je zvyknuty na svoj klud. Trvalo nam to prve dva mesiace kym sme prisli na to co a ako, sem tam som si isla vlasy vytrhat, ze co to dieta vlastne chce :D Ale nasa priorita bolo spanie v postielke a nezaspavanie pri jedle. Precitaj si nieco o spankovych asociaciach, ja som nasla vela tipov na nete ktore nam funguju.