Ako sa venovať dvojročným deťom?
Včera o 20:17
Aké aktivity s nimi robíte, respektíve ako vyzerá váš deň? 🙂 my mame ešte pár mesačné bábätko k tomu tak nám celkom dávajú zabrať.
Plastelina, kreslenie, magneticka stavebnica, lego, pexeso, puzzle, bezne domace cinnosti (vysavanie, pecenie) - to vsetko spolu robime. Potom su chvile, ze sa zahra aj sam s autami, so stavebnicami, vodou (prelievanie). Niekedy len tak pobehuje, skace. No a samozrejmostou je chodenie von, hlavne na detske ihriska 🙂

Ahoj, ja mam teraz čerstvo 2rocneho, a ma o 20mesiacov staršieho brata.
Ja ich v tom veku dosť zapájam do domácich prác, všetko robíme spolu. Napr 2 ročný rád pomáha vyložiť umývačku riadu, dnes mi 2x na komplet naplnil práčku (triediť podľa farieb som triedia ja). Radi pomáhajú aj pri varení a pečení (trvá dlhšie, ale sme spolu a ich to baví - 2 ročný dnes celkom slušne rozslahal vajíčka do rasovej polievky, rad umýva zeleninu). Okrem toho vždy sa snažím, aby bola večer čítaná rozprávka. Chodíme na prechadzky a bavíme sa o tom, čo vidíme - ci sú to jarné kvietky, hmyz alebo bagre na stavenisku). Nakupujeme spolu. Majú radi aj keď spolu kreslíme (kreslím ja, oni zadávajú čo). Proste také jednoduché a úplne bežné veci. Ja som sa vždy dosť trápila tým, že sa im venujem malo, že nič nestíham poriadne, ale nejako sa to utriaslo. Pri 2 tak malých deťoch je to veľmi ťažké.... Ešte ma napadlo, riekanky, básničky som im hovorila pri umývaní zúbkov, pri prebalovani a hojdani sa na hojdačke.