icon

Ako spia vaši novorodenci?

lia_nka
14. máj 2021

Ahojte baby ako Vám spávaju vaše deti ? Moja má 12 dni a teda veľa toho nenaspi už od pôrodnice jedine dieťa bola ktoré v noci vrieskalo najlepši spánok má po 2 hodinách že sa budí kedy sa to upraví toto spanie ?

zuzuliennka1
14. máj 2021

@lia_nka 12 dni je nic, taketo spanie/nespanie potrva minimalne rok, dva, menit sa to bude stale, doslova zo dna na den.
Syn ma 3r, nikdy sa mi sice nebudil tisickrat, ale rok sme mali obdobie zaspavania po 22:00 a vstavania o 4:00….
az teraz naozaj prespi noc - zaspi pred 21:00 a vstava po 7:00

zuzuliennka1
14. máj 2021

@lia_nka este otazka - kojis?

katpox
14. máj 2021

@lia_nka no moj syncek ten chodil spinkat o 4.00tej rano a vstal o 6.30. No a plakal, vela plakal, zistila som, ze skrz brusko, koliky, polroka zhruba trvalo, kym zacal zaspavat okolo 21.00 a vstaval okolk 4.00 rano. A teda skusala som vsetko mozne ako ho uspat, fitloptu, satkovanie, hojdat na rukach, uspavanky, biely sum z toho som zaspavala ja, v kociku som ho skusala uspat, pohupovanie atd.uz som to po polroku vzdala a brala si ho k sebe do postele,zaspal na prsniku,prestala som ho v noci prebalovat, ked sa nakojil... Niekedy som ho vyzliekla do plienky, polozila si ho na holy hrudnik na prsia, vtedy vedel tiez spat,........ Nuz nachystajte si kafe, chlebik s maslom a sunku s rajcinou, film s titulkami, lebo plac prekrici aj telku.. A party moze zacat.... . Ja som to volala Dlouha noc, ty a ja naporad 😀😀 v com som bola cez den, v tom aj v noci... Nepotesim vas

dada13288
14. máj 2021

Prvý mesiac ... cez deň pekne 3 hod a prebudenie na prsník ale po 20 ... katastrofa niekedy preplakal od 20 do polnoci niekedy od 4 rana do 7 mej rana. Zistili sme, že sú to koliky, čiže po mesiaci zvrat. Cez deň 2 - 3x po polhodine spánku a v noci od 20 do 7 rána spánok, stým, že najprv 3x v noci hore a postupne menej ... teraz ma skoro 6 mesiacov, kolika nikde a prespí celú noc 🙂

kamca495
14. máj 2021

@lia_nka presne náš prípad bol rovnaký už v pôrodnici vôbec nespal ani na večeru som nemohla ísť ani obed vkuse plakalo mali čo spal ine deti spali len on nie a to trvalo veru pól roka 😑😑 že malo spal najviac pól hodinu ja som s nim ani vonku nemohla chodiť ako ine mamini že na prechádzku v kuse plakalo až kým som nebola doma s nim sa utíšil mala som s nim ťažšie žiadne koliky nemal nič utekali sme s nim vždy na pohotovosť

marianarem
15. máj 2021

@lia_nka Moj zo zaciatku nerozoznaval den a noc a maval bloky bdelosti od 40min do 4-5 hodin, ci den ci noc. Takze niekedy 2x za noc s nim hore s tym, ze trvalo naozaj par hodin, kym zaspal. V 2 mesiacoch akoby utalo a zacal prespavat noc a aj tie casy zobudenia sa mu skratili na take bezne babatkovske 🙂

juliet86
15. máj 2021

moje rady: nemal by byt dlhsie hore ako dve hodiny cca. potom treba uspat. prosimspinkej.cz. dolezite vzdy rano napr 6 00 7 00 ak9 uznas za vhodne ho zobrat na slnko. ci uz v9n s odokrytou strieskou ci v nosici alebo aspon na balkon k oknu aby mal circadian rhytm postupne. vanicku kazdy den v podobnom case pri najmensich sa odporuca okolo 20 00 21 00 cca. v noci nezazinat svetlo. sepkat. ak neni pokakany jeprebaluj v noci. co mozes skusit na uspavanie: zavinovacka biely sum fit lopta hacka. drzim palce. u nas to bolo intense tak prvycg sest tyzdnov az 2mesiace potom ppstupne pomaly uz chapala ze aha den vz noc

kvecinka321
15. máj 2021

Skús kontaktovať lepsispanokbabatiek na fb alebo na instagrame.. odporúčam.. mne veľmi pomohlo keď som začala zavinovat a zvažovať ručičky taktiež nie je od veci poriešiť aj kojenie aj kojiš či sa dostatočne napapa atd je veľmi veľa faktorov ktoré vplývajú na spánok babatka aj dieťaťa my aktuálne so Zuzkou riešime spánok dvojročnej a teda ma to veľmi dobrú tendenciu po týždni vidíme výsledky..