Ako uspávate deti?
Ja uspavam 2-rocneho tak, že ležím pri nom, kým nezaspí. Je to aj hodina niekedy.
To asi nie je ok, aký máte názor
@zuzik1701 deti som nikdy neuspavala. Zaspievala som, pomojkala, do postielky a spat. Ak bolo treba, vratila som sa, pohladkala a zas odisla, niekedy aj viackrat. Vacsim som citala, pusa, a spinkat. Ak by som travila vecer hodiny pri detoch, nemali by sme s manzelom cas na seba a nas dvoch - a to som povazovala za velmi dolezite.
Vozim autom jak kkt uz vyse pol roka
moja má 5 rokov a večer ležíme pri nej manžel alebo ja a čítame jej rozprávky. áno, niekedy mám pocit, že aj celú knihu, ale nesťažujeme sa, lebo nám to tak vyhovuje. často je to dlho a mohla by som robiť aj iné veci, ale často sa mi napríklad zdôverí so zážitkami zo škôlky a pod. a keď je najťažšie tak si pomyslím, že za 10 rokov budeme (snáď aj naša princezná) na tieto chvíle s láskou spomínať. veď kedy by sme mali tráviť čas s deťmi? čoskoro vyrastie a aj toto je spôsob ako byť spolu.
@arcticcode toto trosku rozpiš ... nehanbi sa ...
@stela01 jeden den v aprili nechcel zaspat. Jacal vecer jak pri obriezke. Tak reku si myslim - daco mu je, vezmem ho na pohotovost. Cestou v aute zaspal, tam ho zobudili a cestou domov zase zaspal. Tak sme ho nechali spat vo vajicku v spalni. Pri prvom zobudeni, ked dostane prso, tak ho prelozime do postielky. Odvtedy je to takto, fakt za toho pol roka, ci kolko to je, zaspal doma dokopy mozno 10 krat, vsetky ostatne dni som siel s autom, aby spal. No a to uz je rozne. Dakedy prejdem 2km a je tuhy jak Gott, dakedy 30km a az tak konecne zaspi. Este pred mesiacom som sa chcel zabit, ale teraz uz som sa s tym zmieril no.
Ja som prave dala spat 14 mesačneho syna. Dala som ho do postielky a odisla. Zaspi sam.
Mam vsak aj starsiu dceru a ta do 2,5 roka ma potrebovala drzat za ruku. Nie len pocas zaspavania ale aj pocas celej noci. Nam pomohlo len to ze isla spat do svojej izby a tam hned prvu noc zaspala bez problemov zrazu ani moju ruku nepotrebovala.
@tanyan presne ako u nás, precitame rozprávku, niekedy dve! Buď zaspí hneď,alebo sa ešte rozprávame,čo bolo v škôlke,alebo čo budeme robiť cez vikend, aký koláčik upečieme spolu,je toho veľa 😊 a vôbec neriešim,že mi treba ešte umyť riad, alebo upratať! Veď aj zajtra je deň a deti sú malé len raz
Keď som u svagriny a pridu jej deti, zatvoria sa do izby a vyjdú na večeru a potom sa zatvoria a prídu na raňajky! A také chvíľky s dieťaťom sú jedinečné a sú naše spoločné
@zuzik1701 a ten názor je pre teba taký dôležitý? Ide predsa o to, ako to máte vy - čo sa týka zvyšku rodiny aj toho aké je dieťa. A či ste tak všetci spokojní. Áno, spoločný čas manželov je dôležitý, tak ako aj 'extra' čas pre dieťa. V živote sú rôzne fázy... My sme síce celkove postieľkových neuspávali, ale boli týždne kedy sa inak nedalo, lebo chcem vidieť ako by sme si užívali večer, keď dieťa bolo schopné do pol 12 hulákať na pol dediny.... ale zase ak boli chorí, alebo niečo výnimočné sa dialo tak som ich uprednostnila pre dobro všetkých. Horšie je to s tými, ktorí sú už väčší.
Takže záleží od toho, ako v rodine fungujete, ako trávite čas s mužom a podobne. Ak napr. robí nočné alebo týzdňovky, tak jediné nebezpečenstvo vidím v tom, že 2 ročák si už vie pekne zvyknúť na každodennú prítomnosť a aj si ju potom vyžadovať ak ju mať nebude... 😉
@arcticcode 😂
@arcticcode sorry ale 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Mala mala 13mes zatiaľ na fľaši (nekojila som)... Žiadne revy nič, príde jej čas, dam fľašu a je tuhá.....
Neviem do kedy to budem robiť, ale zatiaľ je to takto ok.
@arcticcode zomrela som🤣🤣🤣😅
Aj nasa ma 2 roky a bud ja alebo muz musime pri nej lezat. 3/4 hodiny az hodinu. A problem je, ze chodi spat az po 22. Takze nas intimny zivot sa rovna 0. Navyse spi so mnou a muz v jej izbe. Po Vianociach ide do svojej izby a ak mame mesiac nespat, kym si zvykne, tak nebudeme mesiac spat. Lubim nu, zboznujem si ju v noci bozkavat a voniat, ale uz treba skoncit.
@nataliaseidlova Tak ako hooris. Dietatko vie vycitit ci je vo svojej izbe alebo niekde inde. Napriklad pri takomto maldom veku aj ked vidi uplne nove prostredie tak je nesvoje a place. Najidealnejsie zaspavat s dietatkom...
My tiež večer uspavame tak, že lezime pri malom v posteli, musí nás držať za ruku a zaspí. Vždy lepšie ako nosiť ho po byte alebo hopsat na fitlopte. Malý zaspí tak do pol hodiny až hodiny, ale mame hlučných susedov, tak to trochu na neho vplýva. Horšie je to cez deň.
Náš do 9mesiacov zaspával sám vo svojej izbe potom sa to zlomilo a odvtedy s ním zaspáva jeden z nás. Už má 6rokov ale stále nechce spať sám, že sa vraj bojí, ani zapálená lampicka nepomôže. Ale nám to vôbec neprekáža, myslím že o chvíľku už nás nebude tak potrebovať, tak som ešte za to aj rada. Niekedy zaspí za 10min inokedy dlhšie. Každý nech robí ako mu vyhovuje, pre každú rodinu je ok niečo iné. Keď bol menší tiež niekedy zaspával aj hodinu ale to sú všetko len epizódy v živote, nič netrvá večne.
u nas napr. aj na aktualne dvojrocneho stale funguje kocik :D vecera, mlieko a von - do 15min spi :D kym ho kocik unesie, nemame problem 🙂 neskor si zas najdeme iny system 🙂 kazde dieta je ine, treba skusat a najst, co funguje
@arcticcode nemá to chybu, prepáč 😂😂😂👍

@zuzik1701 ze sme to robili aj my tak az nas to prestalo bavit. Takze dame ho do posteli poviem mu rozpravku alebo zaspievam pesnicku a idem prec. Poviem mu stale ze mamka ide nieco robit a nech pekne spinka