icon

Ako úspešne zvládnuť odplienkovanie dieťaťa

katka13katka
Dnes o 10:59

Ahojte, syn bude mať v máji dva roky a chcela by som ho v lete odplienkovať. Čítam mu aj knižku o Kubkovi, ako začal chodiť na nočník. Ráno aj večer pred kúpaním sa ho snažím dávať na nočník, ale vždy kričí, plače a nechce si sadnúť, takže ho nenútim.
Syn už ukazuje, že potrebuje kakať alebo cikať, ale vždy to urobí do plienky. Občas naznačí, že chce cikať, no nakoniec sa vyciká vedľa nočníka na podlahu.

Máte nejaké rady alebo tipy, ako to zvládnuť? Ďakujem

anonym_781810
Dnes o 11:10

Netlačiť naňho, nech ku kriku a plaču ani nedôjde. Rozprávať sa o tom pokojne, ponúknuť ale nenútiť.

anonym_06be53
Dnes o 11:18

@katka13katka nieje pripraveny
Ze ty si sa rozhodla ho odplienkovat je fajn ale pozeras na dieta.. nechaj to teraz tak, netlac na dieta lebo si zarabas na velky problem

rurutiax
Dnes o 11:46

Netlač na neho, neposádzaj. Asi ešte nie je pripravený, veď je ešte maličký. Skús zase o mesiac, ale tým štýlom, že bude mať nočník na očiach a iba ponúkaj, plienku ale už potom nedávaj nech nie je zmätený. Nehody budú, ale je to normálne, je to súčasť odplienkovania.

katka13katka
autor
Dnes o 11:49

Netlacim na neho, nenutim ho do nicoho. Pytam sa ho ci chce ist na nocnik, tak kyve hlavkou, ze ano. Da dole plienku ale ked vidi nocnik zacne kricat. Nedavam ho sadnut, ked nechce.
Potrebujem ist do prace september-oktober, tak pomaly ale isto ho musim odplienkovat.

jaskolka
Dnes o 12:04

@katka13katka nechaj to tak a počkaj ešte. Je marec,do leta a do toho septembra -oktobra je to pol roka,pre také deti je to kus času,v ktorom zvládnu obrovské pokroky. Keď dieťa chápe,čo má robiť,je bez plienky za dva dni. Keď čítam,ako niektoré mamičky "odplienkovavaju"celé mesiace,len krutim hlavou.
Zbytočne budeš teraz nervacit a behať s mopom,ked stačí pár týždňov počkať a ušetris si čas , nervy aj pranie.

viestta
Dnes o 12:04
@katka13katka

Netlacim na neho, nenutim ho do nicoho. Pytam sa ho ci chce ist na nocnik, tak kyve hlavkou, ze ano. Da dole plienku ale ked vidi nocnik zacne kricat. Nedavam ho sadnut, ked nechce.
Potrebujem ist do prace september-oktober, tak pomaly ale isto ho musim odplienkovat.

@katka13katka tka ked nechce nocnik skuste WC, cikat moze aj na stojaka, staci mu pripravit stupienok, na kakanie kupit redukciu a posadit ho tam. Ak uz vie oznamit, ze treba cikat, je na dobrej ceste, len nocnik nie je to spravne zariadenie. Nas na nocniku sedel za cely zivot 2x po 10 sekund a odplienkoval sa za tyzden na zachode. Chodil na zachod "ako velky chlap"

anonym_77000b
Dnes o 13:34

@katka13katka vždy kričí a plače? Tak načo to vôbec skúšas. Nie je pripravený sa ani "pripravovať". Žiadne knihy, nočník preč z dohľadu lebo potom sa môžeš aj na hlavu postaviť a nesadne ti na nočník aj rok.
Moja jediná rada je prestaň sa z toho snažiť robiť závod od preteky. Keď bude pripravený tak ho odplienkujes za 3 dni (áno moje osobné skúsenosti) a nebude potrebny ani ceremoniál s posadzanim.

katka13katka
autor
Dnes o 13:53
@viestta

@katka13katka tka ked nechce nocnik skuste WC, cikat moze aj na stojaka, staci mu pripravit stupienok, na kakanie kupit redukciu a posadit ho tam. Ak uz vie oznamit, ze treba cikat, je na dobrej ceste, len nocnik nie je to spravne zariadenie. Nas na nocniku sedel za cely zivot 2x po 10 sekund a odplienkoval sa za tyzden na zachode. Chodil na zachod "ako velky chlap"

@anonym_77000b nikde nepisem o pretekoch, ani ceremonialoch. Ukazuje, ked mu treba pisat a kakat, takze som to logicky chcela skusit. Nic sa nedeje, ked trochu pockame.
@viestta Skusim, dakujem 🙂

katka13katka
autor
Dnes o 13:57
@jaskolka

@katka13katka nechaj to tak a počkaj ešte. Je marec,do leta a do toho septembra -oktobra je to pol roka,pre také deti je to kus času,v ktorom zvládnu obrovské pokroky. Keď dieťa chápe,čo má robiť,je bez plienky za dva dni. Keď čítam,ako niektoré mamičky "odplienkovavaju"celé mesiace,len krutim hlavou.
Zbytočne budeš teraz nervacit a behať s mopom,ked stačí pár týždňov počkať a ušetris si čas , nervy aj pranie.

@jaskolka jasne, nebudem teraz mesiace nasilu odplienkovavat. Ak by neukazoval, neuvedomoval si, ze chce pisat tak by som neriesila. Ale ked chce kakat ukaze na dupu a vykaka sa, aj ked dame dole plienku, ukazuje na pipiho a potom sa vypiska. Len nocnik sa mu nepaci, tak som ken chcela nejake rady skusenejsich.

anonym_ba29a4
Dnes o 14:16

tak mozno velký zachod s redukciou...

anonym_4ae2c7
Dnes o 15:28

Maly mal rok a pol, svokra do mna hustila, ze mam skusat odplienkovat v lete. Skusala som, stalo ma to kopec nervov, ani maly z toho nebol nadseny. Po par dnoch som to vzdala.
Ked mal 2 roky, zo dna na den zacal sam od seba pouzivat nocnik, proste mu to cele docvaklo 🙂 odvtedy nechce plienku 🤷‍♀️

jaskolka
Dnes o 17:03
@katka13katka

@jaskolka jasne, nebudem teraz mesiace nasilu odplienkovavat. Ak by neukazoval, neuvedomoval si, ze chce pisat tak by som neriesila. Ale ked chce kakat ukaze na dupu a vykaka sa, aj ked dame dole plienku, ukazuje na pipiho a potom sa vypiska. Len nocnik sa mu nepaci, tak som ken chcela nejake rady skusenejsich.

@katka13katka skús potom klasicky "na stojáka"normálne na WC. Alebo detský pisoarik,či taký nočník, ktorý vyzerá ako malý záchodik.

joesvk
Dnes o 18:23

Vyber si 3-4 dni,kedy nebudete nikam chodiť.Ani vonku,ani do obchodu,aby si nemusela dávať plienku. Zober plienku a celý deň,keď uvidíš, že začína piškať alebo kakať,hneď ho odnes ku nočníku alebo záchodu a snaž sa,aby aspoň časť potreby urobil do nočníka alebo teda do záchoda.
Keď sa aj popišká prvý deň, nevzdaj to.Keď to však po 2-3 dňoch nepochopí, tak skús po mesiaci,dvoch.

anonym_ad4447
Dnes o 18:31

Sadni si na nočník ty a tak sa pohraj vedľa neho

katka13katka
autor
Dnes o 19:20
@joesvk

Vyber si 3-4 dni,kedy nebudete nikam chodiť.Ani vonku,ani do obchodu,aby si nemusela dávať plienku. Zober plienku a celý deň,keď uvidíš, že začína piškať alebo kakať,hneď ho odnes ku nočníku alebo záchodu a snaž sa,aby aspoň časť potreby urobil do nočníka alebo teda do záchoda.
Keď sa aj popišká prvý deň, nevzdaj to.Keď to však po 2-3 dňoch nepochopí, tak skús po mesiaci,dvoch.

@jaskolka skusim kupit ten pisoarik, ak nepomoze tak ho zatial necham a mozno sam na to pride.
@joesvk dakujem, skusim🙂

jaskolka
Dnes o 19:30

Niečo také,u nás to malo úspech, 😃