icon

Ako vyčistiť noštek týždňového bábätka?

janette2424
5. jan 2022

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Mám doma synčeka, ktorý ma 1 týždeň a zdá sa mi, že ma trošku upchatý noštek, pretože niekedy to až počuť ako fufní. Ako mu mám pomôcť? S čím mu mám vyčistiť noštek?

bororka
5. jan 2022

@janette2424 Ja som odsávala až po 1,5m. Dovtedy som čakala kým sa šušeň ukáže vpredu a paličkami do ucha ho lovila.

dadulamamula
5. jan 2022

@janette2424 sú ústne odsavačky, skús použiť takú a keď to nepôjde, je aj sprej do nošteka z morskej vody, alebo mu daj vyššie pod hlavičku,.. A môže to byť aj tým má bud máš sucho v domácnosti alebo vlhko.

paulinkaa2
5. jan 2022

@janette2424 vytierat noštek Libenarom

dididudu
5. jan 2022

Ja vždy po kúpaní cistim noštek vat. tycinkami

andreatytler
5. jan 2022

@janette2424 Ono je to velmi bezne ze novorodeniatka funia a chraptia a vobec velmi hlasno dychaju aj ked nemaju noztek vobec upchaty ale je tiez mozne ze sa mu do nosteka dostalo trosku vygrcnuteho mliecka a uschlo tam na susen. Ten sa vycisti sam. Nemusis davat ziadne kvapky do nosa a ani nic odsavat ak nema problemy s dychanim. Kvapky do nosa sposobuju casto zapal ucha. Davaj len vdety ked je viditelne zahlieneny a ma plny nos tak ze nemoze pri piti mliecka dychat.

amelie2017
5. jan 2022

Ako pise @andreatytler , u tyzdnoveho babatka je to normalne, urcite by som mu nic neodsavala. Maximalne vytriet gazou, ani vatovu tycinku by som radsej nepchala.

charlottha
5. jan 2022

no vsak normalne odsavacku pouzit, ci? su aj take ze ty tahas ustami, ze to nema taky tah, ako tie, co sa na vysavac davaju. kamaratka pouzivala takuto, ked mala maleho este ozaj malinkeho. a potom palickami do usi cistila nostek.

kaciatko321
5. jan 2022

Vatovymi tyčinkami, moja mala ma taky malý noštek, že inak sa ani nedá, ani odsávačka sa, jej tam nestane

guiseppinka
5. jan 2022

@andreatytler mozem sa spytat na to, ze kvapky do nosa sposobuju zapal ucha? Este som to nepocula. Kdkial je to tvrdenie?

katkamatka7
5. jan 2022

@janette2424 Používala som vatový tampón alebo gázu, namočenú v čistej vode. Prekryla noštek, jemnučko stiahla stlačením nosných dierok. Nič som nedávala dnu, neodsávala som. Teraz má jeden a pol roka a stále fungujeme na čistení nosa podobným spôsobom, pri kúpaní.

lenkau22
5. jan 2022

Ja cistim svojej dcere kazdy den nostek zhruba od 1 tyzdna. Kupila som ampulky Libenar, jedna ampulka mi vydrzi na 3dni, troska vodicky das do oboch dierok ako pisu v navode a potom chvilku pockam a odsajem ale iba z ustnou odsavackou. Je to paradna vodicka. Kedze si takr male deticky nevedia vycistit nostek, treba ho cistit kazdy den. Ved predsa aj ja si kazdy den cistim nos, aby sa mi lepsie dychalo a vzdy v nom nieco mam 😂 a takisto stale vytiahnem dcere z nosa

zoja1234
5. jan 2022

@janette2424 nam v pôrodnici na ukážkovom kúpaní ukázala sestrička ako čistiť noštek- vopchala ušnu tyčinku do nosteka rovno ale nie veľmi hlboko, potocila ňou a hneď vytiahla, videli sme že šušeň sa natočil na tyčinku a vyšiel von, ak tam šušeň je a vidno ho voľným okom že nieje úplne ďaleko, tak takto vyjde, robím to aj ja doma skoro každé ráno, lebo často ma v jednej dierke šušeň, a takýmto potocenim ho ľahko vylovim. Neodsavam ani nelejem vodičky, zatiaľ sú to chvalabohu len šušne a nie sople

andreatytler
6. jan 2022

@guiseppinka Hrdlo a ucho su prepojene Eustachovou trubicou, takze ak das tekutinu do nosa, ta stecie do hrdla a moze sa dostat aj do stredneho ucha a tam moze sposobit zapal.
Ked sme so synom chodili k osteopatke, povedala mi ze najviac problemov s uskami co riesi su sposobene nosnymi kvapkami.
Ono je to proti prirode davat tekutiny do nosa ak netreba. Nosna sliznica sa cisti sama. Ak nie je nostek upchaty, telo si bez probemov poradi same.