Ako vyzerá vás deň s dieťaťom?
Mamičky, ako vyzerá Vás deň so 7 mesačným babom? Aký je? Vymyselnik/poslušný? Plače/neplače? Máte cez deň aj čas pre seba alebo si nestihnete ani vypiť teplu kávu? Aké aktivity spolu robite?
Dakujeeeeeem, iba tak sa zaujímam🙂
@majlo1234 asi máte dobre dieťa keď si to neviete predstaviť.😀 zdá sa nám hyperaktívny, každá činnosť ho zaujíma 3 minuty a hneď ide na ďalšiu..aj začal skoro sedieť, lozit, stavať sa na nohy.a je neunaviteľný, spi 2x na 30 min a zaspáva hodinu (hodinu nadskakuje v postieľke) 😀
@nikolasmahajcikova moze byt😀 moj syn jw hypotonicky, ma 10 mesiacov a len teraz posledne tyzdne zacal konecne sediet sam, a co to sa plazit, takze ano, v tom mate pravdu, neujde mi. Ale naniesto toho musim furt pri nom sediet a bavit ho, lebo sam sa zabavit nevie😂preto tolko casu travim von, nech nam to zbehne, inak by ma slak trafil doma. Tesim sa, ked uz zacne byt pohyblivejsi.A tiez je pravda, ze spi dobre, uspavam na cicke a potiahne dve hodinky kludne. Druhy spanok ma polhodinovy, pocas tych spankov zvycajne oddychujem a naberam sily na dalsie bdele okno😃
Moj sa začal plaziť od 6.m, potom stvornozkovat a pred týždňom sedieť a teraz sa stavia na nohy 😀 je to naháňačka.. teste sa 🤭
Babo je nervozne a " neposlusne", lebo malo spi cez den..
My mame obdobny rezim. Len plus 2 deti k tomu. Cca 6 az pol 7 vstavame. Rano sa dame dokopy,ranajky,spracem a niekedy ideme na hodinu von, babo spi zasadne vnutri. Ak spi dlhsie,mam viac casu na starsie. Ak treba varit zlozitejsie cosi,varim v tom case. Ak sa deti spoko hraju a mam chut upratujem. Zvycajne je to cas desiate a tvorivej hry za stolom so starsimi. Ked sa zobudi a neboli sme von a je este hodina cas,tak ideme na ihrisko. Ak som nevarila,tak varim.. O pol 12 a 12 idu spat starsie. Same. Venujem sa len babu. Obed. Oddychujem. Do tej 14tej. Potom starsie su hore a obeduju. Babo spat. Zvycajne spi menej a ideme okolo 16tej von na dlhsie. Ked je manzel poobede doma,viem zobrat starsie von on. Viem upratovat
Viem robit/ist kde chcem.. Doma uz len umyt,vecera,spankova rutina. O 19tej zaspava babo. Potom starsie. Zvycajne o 20tej az pol 9 je ticho.
@nikolasmahajcikova To dlhe zaspavanie sme mali presne take iste v tom veku ked zacal stvrnozkovat. A trvalo to az kym uz nevedel chodit sam, cize asi 6 mesiacov.
Tiez ho bavilo vsetko 3 minuty. Teraz ma 2.5 roka a stale nedokaze obsediet pri nejakej hre viac ako 5-10 minut a treba sa mu vela venovat. Nerd sa hra sam.
Len nedávno sme mali 6🌜 ale naš deň vyzerá takto. Rano vstaneme okolo 6-pol 7. Prebalim ju, prezlečiem a dam ju na podložku nech sa hrá. Ja si zatial spravim ranajky a s ranajkami si sadnem k nej na podlozku a podavam hracky, ukazujem jej atd. Potom si citame, pozerame knizky,ponosim ju este po byte a ide spinkat. Lahnem si snou a spi tak do hodinky. Potom vstane chvilku sa pohra a ideme von na prechadzku,ja si zatial skocim na nakup a ideme domov. Este chvilku sa pohra a ide druhy krat spinkat- to spi tiez tak cca hodinku,niekedy 1,5h. Potom vstane dam jej prikrm(ktory aj tak nezje) a ide sa hrať. Pohrame sa, poukazujem jej znova hračky a všeličo. Ak mi treba niečo robiť tak ju dam do jedalenskej stoličky a dam par hračiek do ruky alebo na dosah. Potom ide spinkať treti krát a spi už len tak 30min. Potom po spanku ideme ešte von,chvilku sa pohrať a o 18,00 kupeme. 18.30 je v posteli a do 19.00 vacsinou zaspí. Toto je nas den pokial nie je ruseny lekarmi,navstevami a podobne. Nuda no🤷♀️😂😂😂
@nikolasmahajcikova NEPOSLUSNE 7- mesačne dieťa???
@ivangeline prosím Vás koľko ročne máte deti?.. obdivujem všetky ženy ktoré majú viac deti 😀
@nikolasmahajcikova 3 a pol,2 a cosi a teraz mal 10m.
@majlo1234 mne sa nezdal náš malý v 5. mesiaci, tak nás poslali na rehabilitacie, cvicime doma, raz za dve tyzdne, v lete raz mesačne, kontrola. Ale už ma skoro 8 mesiacov a ja nevidím pokrok. Stále len leží na chrbte, pohrá sa s rucickami, nožičkami a nič viac. Termíny u lekárov su hrozné, na rehabilitáciu sme sa dostali o 7 týždňov, na neurologii nam dali zaciatkom júna termin na koniec októbra. Koľko a ako často cvičíte doma? Ako to stíhate?
@nikolasmahajcikova mám 5, 3 ročne a 8 mesacne. Rano okolo 6:30 vstávame, nachystam mlieko starsim dvom, pustim rozprávku, zatial obriadim seba a najmenšieho. Idem uvarit obed alebo ideme na ihrisko a uvarim potom, do hodiny musi byť, aj tak mi to len rozbabru. Obed okolo 11:30 vsetci spolu. Dám spať všetky tri, idem sa venovat domácnosti. Od zhruba 14.00 sa budí najmenší, kojim. Okolo 15:30 staršie, ak spali, niekedy sa len hrajú v posteli, ale o to je potom horší večer, sú mrzuté od únavy. Daju si olovrant, mlieko alebo ovocie, ideme von. Okolo 18:30 -19.00večera, večerníček. Zatial dam najmensieho spať. Starsie idú do postele okolo 20:30, ešte pocuvaju rozpravku a do 22,00 spia. Ja tiež 😁
V 7 mesiacoch som cez den cas pre seba nemala. 2*2h prechadzka s kocikom ked dieta spalo. Obehli sme obchody, obcas som vzala korcule, povenovala sa psovi. A potom az vecer po 8, spavat som chodila o polnoci, bol cas pre mna/muza. Ale v roku, ked zacalo spat 1*na obed, doporucujem nasledovne:
Spolu sme pred obedom varili, pratali (da sa to aj s rocnym!) Aked zaspalo - voila, 2h pre mna 👍 2r mi vykladali mycku, pracku, 3r nosia pradlo do skrin. Mnohe maminy ked dieta zaspi na obed, zapnu turbo a riadia celu domacnost. U nas to tak nebolo 😊
@nikolasmahajcikova ja mam doma uz 2 tyzden maleho teroristu. Ma 8 mesiacov a zacal sa stavat na nohy. Plazi sa od 6teho, uz sa dava aj na kolienka. Ale snazi sa postavit ku všetkému moznemu, dokonca ked sa s nim hram na zemi, nonstop po mne lezie a splha sa po mne. Samozrejme pri vsetkom je velky krik lebo mu to este nejde ako by chcel. Ked ho polozim na zem spusti hrozny rev 🤦 dufam ze ho to coskoro prejde lebo ma asi odvezu. Inak spi pekne aj papá. Poobede keď pride starsi syn zo škôlky tak sa to trochu zlepsi, to uz ideme aj von na ihrisko a mame aspon vyplneny cas. Doobeda sa snazim porobit co treba
@vierka0508 rovnako aj u nas, akurat ze este nekolenackuje, inak reve v jednom kuse uz od siesteho mesiaca hadam a teraz ma 10.😒jedna vyhoda, ze je jedinacik, obdivujem dvoj a viacmatky, ako to vsetko zvladaju.
@lusyc a cvicili ste/cvicite vojtovku? Alebo nieco ine? Na brucho sa vie pretocit a travi tam cas? Ja mam jedinacika, cize cas mam od rana do vecera na neho, ale tiez sa mi uz teraz nechce(kedze vidim nejake pokroky). Ale od toho cca 7-8 mesiaca, ked sme my zacali cvicit vojtovku, tak som s nim cvicila tri krat denne tri polohy. Dva krat do tyzdna sme chodili cvicit na rehabky, aby sme to konzultovali. Kontrolu budeme mat z lekarky tento mesiac, ked sme boli na prijme, povedala, ze v 11tom mesiaci uz mozno bude sediet a stvornozkovat. Tak zatial sedi(tiez len poslednych par tyzdnov) a vari sa da uz aj na styri. Neviem odkial ste, ale my chodime do dunajskej luznej do tetisu cvicit, a som velmi spokojna. Zobrali nas hned, neurologia, to je uz iny pribeh, to sa caka asi vsade
@majlo1234 cvičíme Vojtovku od 5. mesiaca. Snazim sa 3x denne. K fyzioterapeutke chodime raz za dva tyzdne skontrolovat cvičenie. Lekarka maleho videla raz, ked mal uz skoro 7 mesiacov, dalsia kontrola v nedohľadne, neurologicka az ked bude mať viac ako 10 mesiacov...
Na tetis som sa uz pýtala, lebo potrebujem doporučenie ( da neurolog) a hned ma schladili, že to uz bude malý šály strikovat, kym dostaneme termín na pobyt. Bola som so staršou dcerou a konecne si skoro v roku sadla. Ale je predcasnicka (32.tt).
@lusyc my sme sli do tetisu iba s vymennym od pediatra, ale chodime len cvicit, na pobyt by to asi nestacilo. Mrzi ma, ze to mate take narocne. Clovek ma obcas pocit, ze v tom nasom zdravotnictve na neho vsetci seru. Ale este je dost skoro, nemusi ti este v 8 mesiaci sediet, dolezitejsie je, ci si na brusku posilnuje ruky. Ono to pride postupne, pokial stale cvicite vojtovku, bude dobre. My sme tiez asi v 9 mesiaci prestali cvicit vojta a presli na bobatha, pretoze maly strasne reval anespolupracoval uz vobec

Ja uz mam trochu starsie dieta, ale rezim sa nam az tak nemenil. Rano vzdy spolu vstaneme, spravim nam ranajky a sebe kavu a prenesiem nas do jedalne. Odkedy uz vedel sediet, sa mi zivot ulahcil, lebo ho dam do stolicky, dam nu jest a ja sa vklude ako clovek najem a vypijem kavu. Potom zvycajne ideme von, vyvencit psa a na prechadzku. Potom ide spat. Ked vstane, zjeme obed podobnym stylom ako ranajky. Potom sedime na jednej z jeho podloziek, a hrame sa/citame knihy/sme na zahrade a clapkame sa. Dalsia prechadzka/bicykel, druhy spanok. Ked mam stastie, pride domov tatino a povenuje sa mu, ja si zatial po celom dni spracen bordel. Vecer zvykneme ist znova von, potom vecera, kupanie a spat. Neviem si predstavit 7 mesacne neposlusne babo, ved tie deti dokopy nic nerobia😃 cas pre seba mam pocas jeho spanku. A place, ked neni na rukach alebo pri mne