icon

Ako začať vytvárať spánkový režim 2 mesašnému bábätku?

baska1930
15. dec 2019

Ahojte mamičky chcela by som poprosiť o radu mám prvé dieťa bude mat 2.mesiace a chcela by som jej začať vytvárať režim, aby sa dostala do toho kolobehu rozoznavania dňa od noci. V akých časových intervaloch ju dávať spinkať a kedy ju budiť? 🙂

lindusss2016
15. dec 2019

@baska1930 dvojmesacne dieta rezim nema. Nerozumiem, ako by si ju chcela budit? Ved to je este novorodenec, ked spi, tak preto, ze to potrebuje

evittam
15. dec 2019

@baska1930 Súhlas s
@lindusss2016
A budit dieta ak spi? Inak si normalna? Prepac.
Boze zeny, naozaj to na vsetko potrebujete net ci MK?! Ako nic v zlom a ano nikto nie sme dokonaly ale základné veci a tu stale dookola s dovetkom "je to prve dieta, som prvorodička"....Zdravy rozum isiel na pivo?

river_song
15. dec 2019

Ona si rezim vytvorí aj sama.. u mojich oboch deti to išlo postupne samé a bez problemov, nebolo treba ziaden moj "zasah", ktorý by som ani nerobila.. keď spi, nechaj ju spať 😏

zuzka565
15. dec 2019

Ja som môjho malého od narodenia učila tak ze každý večer o siedmej sa okupal napapal a dávala som ho spinkať. Pravdaže keď bol taky maličký tak tomu nechápal. Papaval kedy potreboval aj v noci. Cez deň tak isto. Ale večer som mu vytvorila taky rituál. Na ktorý je zvyknutý do teraz a už ma skoro 2,5 roka. Keď už bol väčší a od sledovala som ho kedy býva unavený tak som ho dávala spať. Do obedu kolo 10tej potom keď sa zobudil tak sa naobedoval, potom poobede kolo 16stej. Keď mal po jednom roku tak už nechcel spávať o 10tej tak som to presunula na 12stu po obede a sem tam keď bol unaveny tak mi zaspal aj ku večeru. Ale teraz chodí pekne spávať na obed po obede a večer ma taky istý ako som ho učila od mala.

leniel
15. dec 2019

@baska1930 nas drobec pochopil noc/den rychlo (to ale neznamena, ze sa nebudi - ma rok a za noc je hore aj 8x na mliecko - a je to uplne normalne 😉). Od zaciatku, uz od porodnice, bola v noci tma a ticho. Nezapalovala som svetlo, v 2m uz ani neprebalovala - ak nebola pokakana samozrejme, ak tak len pri mobile/nocnom tlmenom svetíelku a ultra rychlo. Ziadne prihovaranie, chodenie, nosenie - ale tak ona pekne spinkala, budila sa len na mliecko - to som dala prso skor ako precitla uplne a to ju uspalo dalej. Cez den opak - svetlo, vrava, bezny sum.

sapetka
15. dec 2019

@baska1930 tak 2mesacne dieta nie je novorodenec. Ale urcite by som ho nebudila taketo malinke babo ma spat co najviac. Urobit ritualy na ktore si zvykne a cez ne sa postupne nauci rozoznavat den/noc.. vecerne kupanie masat moze byt dobry ritual pred vecernym spankom

mogaa
15. dec 2019

@baska1930 u takto malého bábätka ešte režim nerieš...spí kedy a koľko potrebuje....ak bude mať 5-6 mesiacov potom mu už vieš nastaviť nejaký režim, napr. večer ho dáš neskôr spať....naša mala nejakých 5mesiacov keď bývala od cca18-tej až do cca 1:30(ráno)hore a skúšali sme všetko - dať ju skôr spať, nedať ju vôbec spať , večer kojenie kúpanie približne v rovnakom čase....nič nepomáhalo, večer po kúpaní potrebovala papať - zdriemla si na nacca hodinku a bola hore, v lepšom prípade zaspala o 1ráno niekedy o 2-hej ráno......potom sa to samo upravilo a prespala celú noc až do rána.....

nika226
15. dec 2019

@baska1930
Ja som syna kŕmila v rovnakom čase a keď bol napapany hneď zaspal každý deň rovnaký režim a keď mal dva mesiace sa prestal v noci budiť na kŕmenie krásne prespal od šiestej večer až do štvrtej rána. Keď sme boli ešte v nemocnici v noci nespal a cez deň spal ale hneď keď sme prišli domov sa mu to správne prehodilo

baska1930
autor
15. dec 2019

Dievčatá ďakujem za radi veľmi pekne ... tuto noc mi spala od cca 23:00 do cca 12:30 a kamoska mi písala či je dobre že babo tak veľa spi 🤷🏻‍♀️🤔

mogaa
16. dec 2019

@baska1930 fúúúúú to si ju mala trošku prebrať na papanie, lebo čochvíla budeš vyplakávať že málo priberá...13hodin bez papania pri 2-mesačnom je veľa....

baska1930
autor
16. dec 2019

@mogaa bolo mi ľúto ju budiť keďže cez deň vôbec nespala

mogaa
16. dec 2019

@baska1930 nemusíš uplne budiť, stačí dať v polospánku....

veronikaszabova
16. dec 2019

@baska1930 2m dieta nemoze byt 13,5 hodiny bez jedla