icon

Ako zapojiť bábätko do bežného dňa?

dadanka2
9. dec 2020

Ahojte... Chcem sa s vami poradit... Som neskusena prvorodicka a vobec neviem, ako svojho 4mesacneho synceka zapojit do "bezneho chodu domacnosti". Mam ho nosit v nosici stale? Alebo v lehatku mat? Ale kedy s nim potom cvicit hrubu motoriku a vsetky veci okolo? Ako ste to robili vy? V nosici ste deti nosili tvarou dopredu ci k sebe? Ked ho nosim po byte na rukach tak kuka ale ked ho polozim a cvicim s nim otacanie tak je nervozny... Posledne 3 tyzdne brutalne slini, vsetko hryzie, prsty, prso, flasu, hracky), ma teplotku 36,9-37,5 stupna a je nervozny riadne, pokazil sa mu aj denny spanok... Myslite, ze to mizu byt zuby? Dakujem💕

simona232323
9. dec 2020

@dadanka2 v prvom rade, tvárou vpred v nosiči sa nedá nosiť, to máš klokanku a ta teda vôbec nie je vhodná.. Dat na hraciu deku napr.. Kresielko atď.

pribinak
9. dec 2020

Daj podložku na zem, daj mu tam hračky, hrazdička a nech si skúša motoriku.
Ja keď som varila tak ležal v kuchyni na zemi, keď som bola v spálni, tak v spálni. Aby na mna videl, počul má.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
dadanka2
autor
9. dec 2020
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
misickaa4
9. dec 2020

@dadanka2 maj ho v miestnosti, kde si ty. Nemuso len v nosici. Ja som ho mala v kociku, v hniezde na gauci, alebo v lehatku hojdacom a to som presuvala podla potreby...ked nieco robis maj hp takto, a potom, ked dorobis/mad cas, mozes s nim cvicit a robit spominane aktivity...

engynka
9. dec 2020

Ja som mala rezim aj pre seba a pre domacnost. Rano bol bud na deke, v cestovnej postielke alebo kresielku v kuchyni a ja som varila. Striedala som to kedze v kresielku by nemalo byt dlho. potom sme obvykle sli von. Poobede som sa venovala jemu, ukazovala hracky, davala chytat rozne predmety atd. A zase sme sli von. No a vecer uz prisiel pan tata a ja som mala cas pre seba pripadne domacnost.
Spanok sa standardne pokazi medzi 3-4 mesiacom. Je to prva spankova regresia, typickym znakom su zrazu 30min denne spanky. Deti slinia, furt a stale, nemusia to byt zuby. Moj ma 17m a slinta tak ze mu kvapka z ust ako psikovi a zub mu nejde urcite.

kacena4
9. dec 2020

no v prvom rade si zacni studovat knizky o psychomotorickom vyvoji dietata je ich na nete kooopa, popr. clankov z uja googla a budes vediet co a ako mas robit a ako sa v jednotlivych mesiacoch sprava babatko a ako sa mas ty k nemu spravat kedze si prvorodicka zbytocne sa stale dookola pytas... studuj a budes mudra studuj dopredu a budes pripravena na vzdelavanie svojho dietata drzim palceky

rora
9. dec 2020

v kazdej miestnosti bol pre dieta vytvoreny priestor kde mohlo bezpecne byt, kym som si robila svoje domace povinnosti.... v spalni to bola postielka, v obyvacke ohradka, v kuchyni jedalenska stolicka.... uz je vo veku kedy bude objavovat rozne hracky, hrkalky, hlavne hryzatka ked zacne vela slintat a byt nervozny z bolavych dasienok,zvukove hracky apod.... nie je to ziadna veda, hlavne sa tie cinnosti musia trosku striedat, urcite nevydrzi 2 hod.

ledgerka
9. dec 2020

ved take male dieta nemusis nijak zapajat, sprav mu bezpecne ihrisko, daj mu tam hracky a nechaj ho nech sa zabava. Ja s mojim 6 mesacnym od malicka nic netrenujem okrem toho ze som ho pravidelne davala na brucho a krasne napreduje. Uz skoro stvornozkuje, hracky si vzdy najde, flasu vie drzat a napit sa. Ked budes v kuse dieta nosit a stale sa mu venovat, tak budes neskor plakat ze bez teba neprelozi ani kocku.

dadanka2
autor
9. dec 2020

Dakujem vam vsetkym za rady 🙂 mne maly vydrzi bdely realne hodinu a chce znova spat takze to mame trochu bojove s casom ale snad sa to upravi 🙂

dadanka2
autor
9. dec 2020

@kacena4 nastudovane mam vsetko

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
dadanka2
autor
9. dec 2020

@bambulienka25 lebo som chcela pocut nazor inych mam, thats all 😉

baluinka
9. dec 2020

@bambulienka25 načo také rypanie (už druhé v tejto diskusii)? Je predsa iné mať veci naštudované a iné je počuť osobnú skúsenosť iných mamičiek,nevidím nič zlé na tom,že sa pani pýta. Ja sa ťa rovnako pýtam,že keď nemáš povedať čo k téme, načo sa zapajas? 🙂🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
dadanka2
autor
9. dec 2020

@baluinka dakujem

baluinka
9. dec 2020

@bambulienka25 tak ja to náhodou chápem, za mesiac rodím prvýkrát a tiež si veci študujem,či z kníh/článkov ale veľakrát je to tak,že čo článok,to iný názor a veľmi oceňujem osobné skúsenosti iných mám,aj tu na MK si preto rada prečítam diskusie..trebárs aj táto ma preto zaujala 🙂 radšej nech sa mamička pýta, ako by jej to malo byť jedno,čo robiť s bábätkom..a sú aj také

thoughtfulweirdo
9. dec 2020

@dadanka2 Ja som moju od narodenia zapojila do domácnosti tak, že ja som normálne fungovala tak ako predtým, len proste k tomu pribudlo dieťa. Navarila som, upratala, umyla, čo som si naplánovala a čo sa mi chcelo (to je tá sloboda na materskej s prvým 😁), šla som do obchodu, na kávu, na prechádzku, stretla sa s niekým... A všade som proste brala dieťa so sebou 😆 nič špeciálne som nerobila, len som medzi tými vecami podľa potreby kojila, prebalovala, uspávala a tak. Keď bola spokojná, ležala na deke s hračkami, hrazdickou, keď bola nepokojná, bola v šatke alebo som prerušila činnosť a hľadala príčinu nespokojnosti, mojkala, hupala... A zase šup do šatky alebo na deku a ja niečo robiť. A keď sa mi chcelo, tak som si proste ľahla a čítala, kým bola malá spokojná. Netravila som dni presúšaním sa okolo dieťaťa.