Ako zmierniť bolesť po nastrelení náušníc bábätku?
Ahojte 🙂 Mam malu 7 mesacnu dcerku a dala som jej nastrelit nausnice. Samozrejme cely proces si kvalitne poplakala a pokracovalo to aj doma. Je z toho cela nestastna a citliva, v noci kvoli tomu nemoze spat a place. Prosim, ako ste nieco take riesili u tak citlivych babatiek na bolest? Po akom dlhom case sa ranka zahojila a Vase babatka prestali nausnice vnimat? Dakujem za odpovede 😊🙏❤️
@pieksamaki dala som jej na to 60% alkohol a dobre ze z koze nevyletela. Idem si zaobstarat iny antisepticky roztok a framykoin…
A na co je dobre ju takto trapit? 🤦♀️ Daj jej tie nausnice dole a nechaj jej usi poriadne zahojit.
nedavaj jej na to nic s alkoholom, lebo jej to viac rozdrazdis. alebo aspon nieco, co tak otrasne nestipe
@babushkaem citala som, ze najnovsie sa odporuca fyziologicky roztok a antiseptikum bez alkoholu. Len ja som dala na pediatricku a kvapla jej na to alkohol. Sama viem, ako to brutalne stipe, kedze sama som si dala prepichnut usi a cistila ich liehom.
Preboha, alkohol na ranu? Sebe by to urobila? 🙄 neviem ake “najnovsie” odporucania treba na to aby clovek vedel z alkohol stipe a je agresivny a nie je dobry napad ho davat do ran (a este pises ze sama to mas odskusane, tak ja nvm co si si myslela) ale treba normalne nestipavu dezinfekciu na rany (ako dettol napr), framykoin mozes a od bolesti Nurofen, ked je to nutne.
ženy, prečo toto tým chúďatkám malým robíte? Trápite ich preto, aby ste sa VY mohli predvádzať so zlatými náušničkami v tých malých uškách, pritom také malé dieťa sa nimi môže o niečo zachytiť alebo mu to iné dieťa potiahne a pod., čiže môže dôjsť k poraneniu uška... prečo nepočkáte, kým bude dievčatko väčšie a bude vám môcť samé povedať, či tie náušnice vôbec chce alebo nie?
@danica2711 lebo pre krasu sa trpi 🙄 jasne je sen mat dieta, ktore vyzera bez nausniciek ako chlapec… a tak vyzera kazde jedno, ja ked vidim take “vraj dievca” bez nausnic, tak mi je jasne, ze rodicia chceli chlapca alebo veria na take kydy ako tu ty pises.
@anavixy alkoholom sa bezne dezinfikuju rany, takto osetrovat mi odporucila aj sama pediatricka 🤷♀️ kedze malej nechcem sposobovat vacsi stres, tak preto som sa prisla spytat sem, ze co je medzi mamickami teraz “in” a pouzivaju na taketo ranky po nastreleni nausnic. K dispozicii su rozne antisepticke pripravky, ktore mozu aj nemusia fungovat… Alkohol je istota, sama som ho pouzivala - len zial, ano stipe a vysusuje okolitu kozu. Preto hladam overenu alternativu, pri ktorej budem mat aku taku istotu, ze malej usko nezahnisa…
@sahel no ani nie… ja chapem ze ti to odporucila pediatricka, ale snad nemusis posluchat na slovo a davat dietatu alkohol na ranu, hoc aj malu. Alkohol je ok, ked nemame po ruke nic ine, ale ty mas mnoho inych a lepsich moznosti. Ved pouzi hocijaky dezinfekcny sprej na rany, ako som ti pisala, hocico co sa dava na rozbite kolena detom. A framykoin.
@danica2711 vlastne ani neviem, ci ma zmysel reagovat na taketo komentare. Prisla som sem po radu aku alternativnu dezinfekciu pouzit namiesto alkoholu a namiesto toho hejty, preco som dala malej prepichnut uska. Nie nadarmo sa vravi, kolko ludi, tolko chuti. Su ludia, ktori prepichnutie usiek odsudzuju a su ludia, ktori to schvaluju. Pisem za seba, ale proste sa mi to paci a doda to taky dievcensky smrnc babatkovskej tvaricke. A ako ste napisali, ze sama sa mohla neskor rozhodnut pre nausnicky, tak sa takisto moze neskor rozhodnut ich nemat - jednoducho si ich vyberie a dierki si necha zarast. Takisto si nemyslim, ze je to pre babatko velke utrpenie, ved predsa nejde o operaciu. Ano, je to pre ne chvilkovy stres, ale nic, co by im malo poskodiz na zdravi 🙂
Ja neviem prečo sa zastavujete pri nausniciach, ideálne rovno kúpiť malé lodičky a dať urobiť tetovanie veď co je na tom …
@bonboniera pozrite, mozno tiez ak mate deti, tak vychovavate stylom, ktory sa mne nemusi pacit. A nemam potrebu podpichovat alebo osocovat. Kazda matka sa stara o svoje dieta najlepsie ako vie a myslim, ze diskusie su tu na to, aby sme si radili a pomahali. Nausnice sa davali babatkam odjakziva a ako druh sme nevymreli, tu sme. Proste ak je to mozne a z lekarskeho hladiska bezpecne, tak nevidim dovod preco ich nedat, ak sa to niektorej mamicke paci 🤷♀️
@sahel no ale ja sa pýtam prečo nie tetovanie? Prečo nie náušnica rovno do nosa? Do obočia? Aký je medzi tým rozdiel? Veľa veci sa robilo ale ak ma niekto aspoň štipku zdravého rozumu tak sa dokáže zamyslieť nad tým, aký a či to vôbec ma zmysel.
Samozrejme dcére želám aby sa jej to cim skôr zahojilo!

@sahel dezinfikuje to 3x denne? .....po pár hodinách by mala na to zabudnut