icon

Aký máte režim pri ročnom dieťati?

18. feb 2026

Ahojte žienky, mamičky rocnych deticiek a deticiek v podobnom veku. Prosim vas ako vyzera vas den/noc, co vsetko robite odkedy sa rano zobudite? Nejak uz nevnimam ako idu dni, pride ki to strasne vycerpavajuce a zaroven mam pocit ze totalne ale ze totalne nic nerobim. Zdiela niekto rovnake pocity?

anonym_50046d
18. feb 2026

No ja mam den taky, vstaneme, prebalim nakrmim hrame sa, perieme, varime, vysavame, ideme na nakup. 11:30 obed, prebalim, 12:30 mlieko a zaspi, spi 2 hodiny do pol 3 potom nejake ovocie a o 15tej ideme von sme von do 17tej . Prideme domov vecera hrame sa uz aj otec ja upratujem..o 20tej kasa, o 20:45 mlieko a azaspava o 21.. o 00:00 je hore na mlieko, o 3:30 je hore na mlieko o 6:30 je hore na mlieko..mame 14 mesiacov. Ked spi poobede nerobim nic. Pozeram film, robim si nechty, beham na pase, obedujem citam knihu, alebo pozeram inzeraty, podavam inzeraty, pozeram letaky..ale inak tak trochu ma to uz nebavi som akcny clovek a chyba mi toho vela co uz nerobim hlavne zarabanie a praca. A aj ked sa snazim casto mame bordel lebo sa tazko upratuje. Kazdy den stihneme len nieco a mame este 3 rocneho teda kopec srandy.

anonym_50046d
18. feb 2026

@anonym_autor a taky pocit mam aj ja. Citim sa uplne nepotrebna. Manzel mi len hovori ved sa staras o dieta a domacnost.. ale je tam to ale...uz sa staram 4 roky ...

anonym_50046d
18. feb 2026
@anonym_50046d

No ja mam den taky, vstaneme, prebalim nakrmim hrame sa, perieme, varime, vysavame, ideme na nakup. 11:30 obed, prebalim, 12:30 mlieko a zaspi, spi 2 hodiny do pol 3 potom nejake ovocie a o 15tej ideme von sme von do 17tej . Prideme domov vecera hrame sa uz aj otec ja upratujem..o 20tej kasa, o 20:45 mlieko a azaspava o 21.. o 00:00 je hore na mlieko, o 3:30 je hore na mlieko o 6:30 je hore na mlieko..mame 14 mesiacov. Ked spi poobede nerobim nic. Pozeram film, robim si nechty, beham na pase, obedujem citam knihu, alebo pozeram inzeraty, podavam inzeraty, pozeram letaky..ale inak tak trochu ma to uz nebavi som akcny clovek a chyba mi toho vela co uz nerobim hlavne zarabanie a praca. A aj ked sa snazim casto mame bordel lebo sa tazko upratuje. Kazdy den stihneme len nieco a mame este 3 rocneho teda kopec srandy.

@anonym_50046d je to vycerpavajuce lebo dookola robis to iste.. das prat ? Zajtra mozes zas.. uvaris zajtra mozes zas atd.. k tomu s nikym sa nebavime, sme zavrete prevazne casu doma..a aj ked ideme von je to take ze joj o 11:30 uz musi jest a potom spat a dlho lebo ked zaspi na 20 min. To potom zaspi aj o 18tej a zobudi sa o 21.. proste rozbity rezim.atd.. chvem ist s nikym von, bud su v praci alebo maju iny rezim...kazdy povie ake to maju lahke mlade mamicky.. hlavne tak hovori starsia generacia ale oni nezazili toto ze su doma 3 roky medzi 4 stenami a co 3 ale niekto aj 6.. a ziadny kontakt so svetom.. ziadny dalsi ludia na pomoc ci len pokec. Dni su niekedy strasne dlhe. A veci ako plavanie ci cvicenia ze 5 hodin 100 eur a viac kto na to v dnesnej dobe ma..ja ani do kaviarne nechodim. Kavu nepijem a caj si spravim aj doma.. a 2.5dcl dzusu za 4 eur to nie...ako vypijem to za 15 min. A mozem ist.

minax
19. feb 2026

Ja mám okrem ročnej aj trojročného ktorý je s nami doma a 10rocneho školáka. Síce sa väčšinu času nezastavím lebo vždy treba niečo okolo detí,domácnosti,ale aj tak mám rovnaký pocit. Každý deň je o Tom istom,a chýba mi ten sociálny kontakt. Mala má 2 spánky ešte,a starší spí na obed,takže sa doslova striedajú. V ideálnom prípade hneď po raňajkách navarim obed,ideme nachvíľu von,potom deti na striedačku uspavam/krmim,proste čo treba,no a zrazu už je večer,to ešte ideme vonku všetci spolu keď sa dá. Mám aj prácu z domu,pracujem cca hodinu denne a to vtedy keď spí starší na obed. Moja najväčšia záchrana je,že chodím cvičiť cca 3-4 x do týždňa keď je manžel doma. Je to pre mňa taká psychohygiena kde som len sama so sebou. No ale inak nechodíme ani na dovolenky,ideme možno 1-2x do roka niekam na predĺžený víkend a to je všetko. Počas dňa keď sme sami doma len varím,upratujeme potom spoločne večer.