Cesta za rodinou s novorodencom
Ahojte, išli by ste cca 2000km do zahrančia (na 5týždňov takže žiadna cesta "na otočku") za rodinou s 3týždňovým dieťatkom? Je lepšie ísť autom s pravidelnými prestávkami a ubytovaním na noc alebo lietadlom? Čo sa týka lietadla z toho mám obavy keďže nemá žiadne očkovanie a teraz počas sezóny je na letiskách veľa ľudí ale na druhej strane by to bolo neporovnateľne rýchlejšie a menej komplikované.
Nesla. Ja mam 2 tyzdnoveho, tiez to mam domov okolo 2000km, velmi tuzim ist na SK, ale radsej nie. Pride rodina k nam. Sice len najblizsia, aj ostatni velmi chybaju, ale radsej si pockame.
Choď lietadlom. Ja som išla z latinskej Ameriky so 4 tyzdnovym, úplná pohoda. Takým malým je to jedno
Tak malé dieťa by nemalo byť v autosedačke dlhšie než pol hodinu. Takže nešla.
Nie nešla, take malé bábätko potrebuje kľud a takisto nemá byt hodiny vo vajíčku.
nejde le o doetatko trojtyzdnove ale aj o teba. a sixe sestonedelie naozaj ma vyznam. potrebujes sa zahojit zladit s babatkom. rozbehnut dojcenie a rezim. co ak pride nejaky zapak prsnika kde by ste po ceste zohnali pomoc? akoze ak uz by som mala idem az s dvoj trojmesacnym po prvych oclovaniach a lietadlom
ak mas potrebu ist taku vzdialenost kvoli par tyzdnom chod jedno ci autom alebo vlajom. dieta nemusi byt v autosedacke (hoci ta je najbezpecnejsia) su aj vanicky cestovne, dieta to prezije len aby si ty nebola vycerpana z dyskonfortu
Nie prepana, sestonedelie, matka a dieta maju byt nacapene na sebe, lezat v posteli a naberat sily
Ani omylom s 3-tyzdnovym takú diaľku. Nijakým dopravným prostriedkom. To je strašne skoro.
lietadlom by som v pandemii nesla. v takomto pripade by som v nutnosti volila auto, s prespanim a cestovnu vanicku, ktoru by som striedala s vajickom. a prestavky podla potrieb dietata vzdy, ked sa zobudi.
Tie, ktore nie su zvyknute cestovat, resp cestuju malo, tak ti povedia nie. Podla mna v pohode, ale auto (kvoli pandemii). 2 hodiny babo vo vajci prespi, potom pauza a zase. Bude to sice na nervy, lebo to bude nekonecna cesta, ale prespala by som v polke. Skor by som povedala, ze zariad sa podla seba. Ak si ok, tak chod... My sme pri prvej sli po 2 tyzdnoch na otocku do ba 200 km tam a 200 spat.
Som dobrodruh. So 7m sme mali road trip 2.500 km, ale s 3 tyzdnovym celkom urcite nie. Nemalo by sediet dlho vo vajicku, prevazat ho. Potrebuje stabilitu, bezpecie, pokoj aj s maminkou na nabranie sil po porode. Sestonedelie ma uz oddavna svoj zmysel. Nic neujde.
Rozhodne nie. Take male babo chces trepat v tychto horucavach taku cestu???
Paneboze 🙉🙉🙉
@guiseppinka vies co, ja som zvyknuta cestovat a nejdem. Keby uz mal aspon 2 mesiace, tak by som nad tym realne uvazovala. Alebo to aspon posunula po 600 nedeli. Sice som ok po porode, energie mam ako nikdy, ale predsa len sa treba s tym drobcom zladit. A nejde len o tu cestu. Ale napr. kebyze pridem skoro po 2 rokoch domov, to by boli len navstevy, ci od rodiny ci kamaratov a nebol by cas na nic. Len by som maleho uplne rozhadzala. A teda nehovoriac o korone. Ano, tu mozeme dostat aj doma, ale radsej ju riesit doma, kde mam statne poistenie, ako sa natahovat s poistovnami.
Nešla by som. My sme nešli ani 400 km so 4 mesačnou na oslavy môjho otca (okrúhle) Pediatrička takú dlhu cestu neodporúčala do pól roka. A povedala že ak by bolo nevyhnutne pre niečo cestovať tak len autom odporúča a minimálne každé 2 hodiny treba dieťa vybrať z vajíčka lebo inak hrozí SIDS. Klíma v aute tiež nie je dobrá pre take malé dieťa.
@amelie2017 Nieco hovor o cestovani... V maji sme kvoli korone dosli prvykrat s najmladsim na svk, tak to bolo tyzden u nasich, par dni u svokry a mojej babci. Teraz sme navstevy spravili tak, ze aby dosli ostatni... Kym sme nemali deti, tak to bolo tak, ze sme za tyzden obehali celu rodinu a najazdili len po rodine okolo 600 km a to este sme riesili ako co najekonomickejsie to spravit... Vianoce pred svadbou boli skuska z time manazmentu a logistiky😂 mali sme 3 sni na to, aby sme pozvali tych najhlavnejsich osobne... To bol masaker vtedy🙈😂😂😂
Nesla. 3 tyzdnove babatko potrebuje mamu, otca a tam to konci. Ten vylet by bol pre vas a pre vasu rodinu, ale rozhodne nie pren.
V autosedacke je to prilis dlho aj ked by tam teda spal, mozes mu zarobit na problemy v dospelosti. A v lietadle su tlaky ktore si ono este nevie korigovat a v uskach ich to vraj brutalne boli, preto tolko deticiek v lietadle narieka.
Poviem to sprosto - keby v tom zahranici nebol niekto na smrtelnej posteli, ani by som o tom neuvazovala. Odhliadnuc od korony, su aj ine virusy ktore na takeho mrnusika cihaju, doprajte si to 600nedelie.
Baby ona sa nepyta ci by ste sli s tak malym babom ale ci by ste sli autom alebo lietadlom. Ja by som nesla lebo tak male to by som stravila 90% casu v cudzej izbe kojenim . . Ona ale ist chce Mozno da flasku a dieta uspi na rukach aj otecko. Ist autom a zastavit sa na kazdej pumpe stretnu rovnake ..mnozatvo ludi ci sance nakazit sa covid je v podstate rovnaka ak nie vacsia . Lebo na tie pumpy a odpocivadla moze ist kazdy. Na letisku ludia s negativnym covid testom este im meraju teplotu. Dalej 2000km autom maju xx vacsiu sancu na to ze sa nieco stane autonehoda alebo sa moze aj auto pokazit a ostanu niekde trcat. Autom to mà minimalne 20hodin realne 2dni jednu noc. Lietadlom za 2.5h ( ak kojis babatku das pri starte prsnik nebude mu zaliehat v uskach a ten vrkot motora ho hnet uspi ) si uvedom ze autom zabijes hore dole 4dni a budes unavena akoby si nesedela cely cas na zadku.lietadlom ovela lepsie . Pre mna bola v teho s malym dietatom lahsie letiet z kanady do viedne ako z Ba autom do Kosic. A to mas 14h ci 16h od nasho domu k babine .. a Ta cesta autom len 6ci 7h no nekonecno 🤣
dieťa - bez problémov, moje dieťa v tom veku spalo väčšinou v autosedačke (nie, nemá teraz najmenší problém zaspať sám v posteli) a je jedno kde bola umiestnená (auto, vlak, lietadlo...)
ja - ani náhodou 🙊
PS: ale ak myslíš to DO ZAHRANIČIA niekde k moru, tak zajtra by som sa balila a išla 😎
@zuzka102 jaj tak sorry som to pochopila ako recnicku otazku . Ved Jasne ze 90% zien by neslo. Ked 70 alebo viac by neslo nikam ani do roka nie to este par tyzdnove. Ona by sa mala riadit sebou . Kto vie ? Mozno bude s 3t babom revat doma do podusku s baby blues alebo poporodnou ..

Isla by som lietadlom autom urcite nie. Bude vo vajicku mozes dat bavlnenu plienku na vrch kym sa usadite. Pravdeppdobne celu cestu alebo pol prespi.