Čo môžu byť neustupujúce červené vyrážky?

mojej malej takto začal atop. Išla by som ku kožnej. Nechcem strašiť, ale riešila by som to s odborníkom.
@angi07 dobrý deň,ťažko podĺa fotky hodnotiť, syn mal ale podobný problém, brala som to ako tzv."novorod.akné". Môže sa objaviť hneď po narodení ale aj 2 či 3týždne neskôr. Mne sa osvdčilo tváričku umývať v prevarenej vode a niekoĺko krát denne pretrieť čiernym čajom(namočila som vat.tampónik do uvareného vychadnutého čier.čaju), raz denne na suchšie miesta som dávala detský krém weledu, v úvode sa to tiež mierne zhoršilo, ale do 2týždňov už mal čistú tváričku.
@zuzkalujza
@katusska84 dakujem za odpoved....mala ma mesiac akurat ....tak dufam ze to nebude nic vazne zas na druhej strane ten holtov krem je na ekzem 🤔
moja dcerka toto iste mala priblizne vo veku vasej. lekarka mi predpisala krem s kyselinou mliecnou a velmi rychlo to zmizlo. drzim palce.
@angi07 skús modrú indulónu, nám robila veľmi dobre a aj kožná povedala, že na začiatok ju určite treba skúsiť. Veľmi dobre premastí kožu a nie je plná chémií. Možno skús vymeniť na pár dní a uvidíš. A tak ako píše katusska84, skús umývať čistou vodou, prípadne tým čajíkom. A tiež neviem ako perieš, ale nepoužívaj aviváž a daj 2 x pláchať prádlo. Uvidíš či nastane zmena nejaká.
@angi07 vidím že je dojcena atopicky ekzém by to nemal byt. Aspoň mne bolo tak povedané že dieťa je chránené mliekom. Ak však máte v rodine išla by som za koznou. Holtov krém nie je len na ekzém. Staršieho synčeka som ho ním natierala a atopycky ekzém nemá a ani nikdy nemal. Mladšiemu sa vyhodil keď som prestala dojčiť keď mal rok aj 4 mesiace. Najprv sme riešili krémami voľne dostupnými zaberali najlepšie biofarmára. Pred nedávnom sme zistili že je alergicky na psov a ekzém sa mu tak zhoršil že už kozna musela dať hormonálnu masť žiaľ. Skúste ten holtov krém pripadne u nás pomáhal aj sudokrem.
@nika898 v rodine mame psoriazu .( moja mama) ekzem nie... repik mam doma tak som spravila odvar skusim s tym .psa mame v byte dufam ze to nebude alergia ale ako som s tym kremom dnes natrela tak tvaricka sa jej vycistila skoro uplne. teraz ked spinka vobec to nema cervene...tak neviem
@zuzkalujza netvrdím že nemôže mat atopicky ekzém počas kojenia ale mne bolo povedané keď som sa pýtala že prečo sa objavil až tak neskoro bolo že mal z mlieka protilátky.
Uz som videla, ze mesiac
Bude to baby acne. Tato diagnoza zmizne zo dna na den sama bez liecby. Pre pokoj v dusi mozte robit obklady z cierneho caju. Holtov krem by som nedavala
Tak ako baby vyssie, u mojej tiez podobne v 2mesiacoch trvalo mesiac sa zbavit. Bolo to novorodenecke akne, ale to nemusi byt vas pripad, lebo clovek nikdy nevie. Davala som kyselinu mliecnu. Zasla by som sa ukazat s babatkom ku koznej, za to nic nedas a najlepsie poradi ako experimentovat. My sme teda skusali milion masticiek (lebo kazdy poradil nieco ine, paradoxne veci od pediatricky vobec nefungovali) a po kombinacii od koznej ma pokozku ako deti z magazinu a to som bola v strese, ci to tiez nie je atopicky, lebo neskor mala flaky aj po hrudniku. Drzim palce.
@angi07 ako prislo tak odide. Pokial je dieta kludne a pekne pribera, prospieva nerieste
@angi07 ak dojcite vylucte z potravy alergeny, a dietatku davajte len blede farby- oblecko z bavlny aby ste este viac neiritovali kozu
dnes som uvarila repik a tak isto pomaha ako ten krem... pekne zmizlo zacervenanie 🙏🙏🙏takze pokracujem s repikom
@angi07 Dobry vecer prajem. Môžem sa opytat, ako ste dopadli? Čo Vám pomohlo? Veľmi pekne dakujem ☺️
@napraforgo holtov krem. A cas....😌preslo to potom mala coraz menej.ked to bolo velmi skarede tak som natrela natenko kremom