Denné spanie bábätka
Od kedy ste davate spavate vase deti dvakrat denne namiesto trikrat denne? alebo ako vam spavaju vase osemmesacne deti, kolkokrat a ako dlho, ako zaspavaju a kde spia?
@angela8585 no naša už má 2 rôčky, takže ti presne všetko asi nezodpoviem. ale najradšej spávala v kočíku. ked mala cca 6-7 mesiacov sme prešli na 2 spánky a v 11-tich mesiacoch ne jeden spánok. a dĺžka spánku bola individuálna
@gabriellka no lebo aj ja uz som rozmyslala nad dvomi spankami,lebo mi vacsinou spi len po polhodinke. Ale po nejakych troh hodinach mi zaspi kdekolvek, tak neviem. Musim tomu dat nejaky rezim,lebo takto poriadne nic nestiham
@pemizb az styri hodiny? Mne uz po troch hodinach je ako male mrncadlo, no ale skusim
@angela8585 Dávaj spať dieťa tak ako si želá samé....nie podľa toho ako dávame spať my ostatné. Každé dieťa má svoje vlastné potreby. Ale napr. moja najmladšia spí takto: budí sa ráno okolo 6.00 hod., spať ide okolo 9.00 hod., spí také 2-3 hodiny väčšinou na balkóne (prípadne sme vonku), potom ide spať okolo 14.00 hod., spí také cca 2 hodiny, opäť na balkóne. Moje deti spali vždy buď vonku, alebo v kočiari na balkóne.
takto presne si to nepamatam ale viem ze tiez to bolo take hocijake a nebol v tom ziaden poriadok, ked dcerke bolo 2x spat za den vela 1x este malo.....ono sa to casom samo dako utrasie 🙂
@angela8585 riad sa svojim dietatom. Moja od narodenia mala cez dzn bud 3-4 20-30min.spanky,alebo 1 3-4hodinovy.
neskor mi zacala,spavat rovno jeden 2-3,5hodinovy spanok,co trva doteraz(23m)
syn spaval menej,ani neviem,prosto ked zahajal,zahajal,ale,on mi casto spal len 20-30min. A cca od 16 m mi vynechaval popoludnajsi spanok tak 1-2x do tyzdna.1x spinkaval,uz okolo10m,uz len,popoludni.
takze nechaj to na,dieta,ono vie najlepsie.
@angela8585 a dalsia vec,ani ja som nestihala,zrazu pri 2narocnych detoch stiham 🙂)
nevenuj,sa len jemu,nechaj ho aj sameho,teda pobliz,nech ta vidi,ty mu komentuj,ja som tak robila,alebk ak nelas,kuo si,nosic,bude aj pri tebe,aj ty si porobis.a mozno bude lepsie spinkat v tom nosici 🙂
@angela8585 dcérka mi velmi dlho spavala 3 krát vonku v kociku snáď aj do roka teraz ma 5 a spi poobede a bude az do školskej dochadzky no doma spi aj 3 hodiny včera dala zlahka 😀 4 hodky do 6tej a o pól 10 šla večer sama spat. Maly ma 8 mesiacov teraz prechádzame na 2 spanky no ked sme vonku v kociku spi aj 3 hodiny vkuse vnútri tak 1 a pól takze vonku lepšie no ale kedze mam doma velmi veľa prace nie vždy idem von 😝 a tak prvý spánok o 9 a druhy tak okolo pól 2 2hej kedy ako. Maly je uz taky ze ho nedávam este raz spat lebo mi večer dlho zaspava potom a ja tak ostanem s ním.
Napriek tomu sa v pohode môže stat ze mi zaspi aj 3 krát takze moja rada sleduj si dieťa a nie úplne striktne režim 😒
baby našla som na FB stránku,je asi nová, ale veľmi ma zaujala, všetci sa môžu pýtať čo chcú anonymne, pridávať foto, skúste kuknúť https://www.facebook.com/pages/Materstvo-a-rodi...
@angela8585 no ved cez den moze...ale pred nocnym spanim tie styri hodiny....a neboooj, poznam to...moja mala nepotrebuje spat cely den a to nema este ani rok a pol a maly by spal aj po dvoch hodinach....snazim sa ho vsak udrzat pri zivote.....aspon pred tym nocnym spanim. A ja ho aj zobudim obcas...ked sa mi zda ze spi pridlho a nevyslo by mi to potom na noc. Mam to vyskusane...funguje to. Hlavne sa snazim aby sli spat vecer v jednu a tu istu hodinu...ono sa to neda presne...ale tak ja by som nenechala svoje deti do desiatej hore.....najneskor a to fakt vynimocne ze ich nechame do pol deviatej...ale kedze sa snazim ich mat hore najneskor o tretej, tak o osmej uz su hotovi obaja ako lokse. No a rano maly je uz o piatej hore, mala vydrzi aj do pol osmej....ale krpec ju zobudi...on potom ide spat dvakrat a ona len raz...a niekedy dvakrat. Naozaj sa riad len rezimom svojho dietatka, ale skus teda dodrzat to spanie pred nocnym spanim a priblizne ten nocny spanok v jednu dobu. Drzim palce.....a uvidis ze aj tvoje babatko zacne casom spanok vyzadovat menej casto 🙂

Neriad sa inymi detmi. Ak je tp tvoje unavene, daj ho spat a hotovo. Nasi maju 15 mesiacov a este sa stava ze spia dvakrat denne, pricom maly spi ovela viac ako mala. Takze treba pozerat individualne na potreby dietata....jedna zasada na poobedne spanie.....pred vecernym spanim by malo byt dieta minimalne 4 hodiny hore...aby v noci lepsie spalo.